dissabte, 10 de desembre del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(09-12-22)807:Gonzalo del Val,Daniel Ferruz, Pepe Zaragoza,Wajdi Riahi




 

1.

Gonzalo del Val - Tornaviaje 2022

Gonzalo del Val (bateria), Romain Pilon (guitarra), Raynald Colom (trompeta), Manel Fortià (contrabaix)

 

Gonzalo del Val és un dels grans músics que tenim a casa nostra. Ell va néixer a Miranda de Ebro, a la provìncia de Burgos.Ha voltat pel món , desenvolupant la seva carrera musical, ha viscut a Madrid, a Barcelona, a Nova York, i també ha viscut tres anys a Irlanda. Justament la tornada a casa d’aquesta experiència irlandesa és el punt de partida d’aquest “Tornaviaje”.

 

Quan tot estava a punt per tenir al Gonzalo com a convidat d’aquest Jazz Expresso, una complicació en l’agenda ha evitat que sigui amb nosaltres. Cap problema , espero poder parlar amb ell en properes edicions. Però avui, de moment tenim la magnifica música inclosa a quest disc.

No es cap sorpresa que “Tornaviaje” sigui un altre gran disc del bateria Gonzalo del Val. Ens té massa ben acostumats. Entre  les vuit composicions del disc, si no estic equivocat,  hi ha una del guitarrista Romain Pilon, titulada “Azur”, una altra del contrabaixista Manel Fortià,”Simple” i dues versions, “Big Nick”, un tema de John Coltrane i “Gota d’aigua”, de Chico Buarque amb la veu de Carme Canela.



Agrio de Limón, Galeón, Azur, Es Bot

 


2.

Daniel Ferruz - Miradas 2022

Daniel Ferruz – Piano ; Joan Mas – Alto Sax ; David Mengual – Bass  ; Adrià Claramunt – Drums

 

A la web d’Underpool, la netlabel que publica aquest disc, es pot llegir:

Després de l’aturada forçada per la emergència sanitària, Daniel Ferruz ha reprès l’activitat reunint de nou el seu quartet a l’estudi UnderPool per enregistrar Miradas, un seguit de composicions que descriuen diferents  emocions amb l’objectiu d’interpel·lar als sentiments dels que les escolten.

El títol d’aquest disc prové de les diferents mirades que composen la seva música: extrovertides i enèrgiques, introspectives i emocionals , suggerents i divertides . 

A la música d’aquest disc hi destaca la sensibilitat, la tendresa, l’expressivitat, la subtilesa i la sinceritat de les interpretacions del quartet que Daniel Ferruz forma al costat del saxofonista Joan Mas, el contrabaixista David Mengual i el bateria Adrià Claramunt.

Tot això diuen els amics del segell digital Underpool. 

Amb motiu del llançament, “Miradas” ha estat inclòs a la llista de millors discos de jazz a Bandcamp del mes d'octubre del 2022. 

El quartet ha format part de la programació del Festival de Jazz de Saragossa, Jamboree Jazz Club, Jazzà, Rock & Blues Cafè Saragossa, Nova Jazz Cava de Terrassa i del Festival L'Hora del Jazz (Bcn), entre d'altres.

 

Medina Albaida, Sarabanda

 


3.

Pepe Zaragoza 5et #2 - La cala de l'encís 2020

Pepe Zaragoza- Trompeta y composicions ; Joan Saldaña- Saxo alto y soprano ; Toni Saigi- Piano ; Bori Albero- Contrabajo ; Roger Gutiérrez- Batería

“La cala de l'encís" era el segon àlbum de Pepe Zaragoza 5t. El primer de la banda, La plaça dels somnis (Sedajazz Records 2017), va rebre guardons a festivals importants.També va rebre entusiastes crítiques per la premsa especialitzada del sector.

Continuant en la línia del primer disc, la terminologia usada per a descriure aquest àlbum ve a representar un lloc màgic on només existeixen coses que ens apassionen, que ens encissin. Aquesta és la voluntat de l’autor. 

 

Del Mascarat Al Racó


4.

Wajdi Riahi. - Mhamdeya 2022

Interprètes Wajdi Riahi., Wajdi Riahi (piano), Basile Rahola (contbasse), Pierre Hurty (Bateria)

 

Totes les composicions de Wajdi Riahi, excepte “Moon River”  de Henry Mancini

 

Gravat a Jet Studio, Brussel·les, els dies 14 i 15 de juny de 2021

 

Nascut el 20 de setembre de 1995, el pianista Wajdi Riahi va ser  membre del Tunis Jazz Clubi es va graduar en música àrab el 2011.

Vaig créixer a Tunísia en una petita ciutat no gaire lluny de Tunísia. El meu pare és professor de música, el meu germà va començar a tocar el violí quan tenia 5 anys, així que volia fer el mateix que ell, per això el meu pare em va preguntar si vull provar el piano per poder viure musicalment amb el meu germà.”

 

El 2015 toca al Hard Bop Project i realitza el seu primer concert de jazz amb els altres membres del Tunis Jazz Club. El 2016 participa en l'Itinerari jazzístic, una sèrie de concerts organitzats per l'associació del Tunis Jazz Club i un curs a l'AKDT de Libramont (Bèlgica) amb classes de piano jazz, música improvisada i composició.

 

El 2017, Wajdi toca a Darimba, el projecte del baixista tunisià Wassim Ben Rhouma. Després, crea el seu propi projecte Nord d'Àfrica amb el qual guanya tres premis: bronze Tanit, el premi a la millor composició i el premi «Ahmed Litaiem» al millor solista.

 

Wajdi també va participar en la Master Class del pianista nord-americà Barry Harris a Itàlia. Mentrestant estudiava al Conservatori Reial de Buxelles amb el pianista Éric Legnini.

 

Actualment està prenent un paper bàsic com a part del reconegut BAZ Trio juntament amb el seu company baixista Basile Rahola i el bateria Oscar Georges.




Mhamdeya    

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(03-05-24)925:Smack Dab,Ben Rosenblum,Eran Har Even,Designers,Jalen Baker.

  1 Smack Dab - Supertralla 2023 Smack Dab , una formació amb vuit anys de trajectòria, presentava l’any passat aquest disc , “Supertr...