dimecres, 28 de desembre del 2022

Jazz Expresso 811 a Sants 3 Ràdio.Rantala,Aldana,Peirani,Matute ,Thollard, Celano,Oboman,Hill


 

Jazz Expresso 811 Bola extra 28-12-22

 


1.

Louis Matute Large Ensemble - Our Folklore 2022

 

Louis Matute (guitare), Amine M'Raihi (oud), Léon Phal (saxophone ténor), Zacharie Ksyk (trompette), Andrew Audiger (piano), Virgile Rosselet (Contrabaix), Nathan Vandenbulcke (Bateria)

 

El músic francés Louis Matute es va submergir en la música sud-americana pel seu  pare, que és  hondureny. La musica de Cuba, Brasil, Colòmbia, Costa Rica..D’una altra banda, la seva mare és alemanya, i ella li va descobrir els grans compositors europeus- De l’encreuament d’aquestes dues tradicions surt la música d’aquest Our Folklore, el nostre folklore. Un folklore propi que el music Louis Matute va crear aprofitant un confinament que podria haver estat destructiu.

 

 .

 


2.

Xavier Thollard - Ostinatos (Piano Solo) 2022

 

Xavier Thollard (piano)

En línia amb el seu anterior treball en format de trio, el disc  "(re)compositions" publicat el 2020, el pianista Xavier Thollard  , nascut el 1982, torna a re-compondre , aquesta vegada en format de piano solo. Sempre revisitant el repertori de jazz, la música clàssica i també la música pop, però al voltant d'un fil conductor: els ostinatos.

Per tal de destacar les diferents influències musicals de Xavier Thollard, però també per retre homenatge a figures clau del piano, cadascuna de les deu peces d'aquest disc està dedicada a un gran pianista. 

 

(To Brad) Between the Bars 

 

https://xavierthollard-parallel.bandcamp.com/

 


3.

Iiro Rantala - Potsdam 2022

Iiro Rantala (piano)

 

Iiro Rantala s'expressa al piano amb "magnetisme emocional i gran intel·ligència musical", segons la revista nord-americana Downbeat.

Iiro Emil Rantala (nascut el 1970, a Hèlsinki) és un pianista finlandès.. Va estudiar piano al seu país i també a l' Escola de Música de Manhattan. És un dels més coneguts pianistes finlandesos de Jazz, amb notorietat no només al seu país, sinó també a l’estranger.. Va ser pianista del reconegut trio Töykeät, formació que es va mantenir fins al 2008, any de la seva dissolució.

 

 "M'agrada la forma del recital en solitari per la llibertat i la responsabilitat que tinc. La llibertat prové d'estar sol a l'escenari i de la responsabilitat del fet que realment no puc confiar en res excepte en mi mateix. "

 

Twentytwentyone, Time for Rag

 

https://iirorantala.bandcamp.com/album/potsdam

 


4.

Melissa Aldana - 12 stars 2022

Melissa Aldana (saxo tenor); Lage Lund (guitarra); Sullivan Fortner (teclats); Pablo Menares (contrabaix), Kush Abadey (bateria)

 

Aquest és el debut de la xilena Melissa Aldana al segell Blue Note, saxofonista que ha desenvolupat una trajectòria ascendent a la seva carrera, consolidant la seva posició dins de la competitiva escena jazzística de Nova York.

 

Set temes compostos per la saxofonista de 33 anys, i el vuitè co-escrit amb el guitarrista Lage Lund, que també és el productor del disc.

Aquest '12 stars' és un disc que vol reflectir la situació emocional de la saxofonista, després d’un període marcat pel confinament i d’altres conflictes personals.

El títol del disc té a veure amb la cartomància i el tarot, temes que sembla que interessen a la compositora.I la imatge de la portada és una pintura , obra de la cantant Cécile McLorin Salvant.

 

12 Stars, Falling, The fool

 


5.

Vincent Peirani - Jokers 2022

Vincent Peirani: accordion; Federico Casagrande: guitar; Ziv Ravitz: drums.

El projecte "Jokers" no és del tot nou. Va néixer fa uns anys quan la ràdio alemanya NDR va convidar Vincent Peirani a produir dos concerts, donant-li carta blanca per al format. Vincent Peirani va optar per recórrer per primera vegada al trio de jazz. Els seus dos còmplices, Federico Casagrande a la guitarra i Ziv Ravitz a la bateria (i teclats), tenen molta experiència i gust per la hibridació musical. El bateria va suggerir immediatament a Vincent Peirani (que no esperava menys) experimentar amb efectes electrònics amb el seu  l'acordió. El grup va oferir d’entrada una trentena de concerts, cosa que els va permetre descobrir i perfeccionar les seves possibilitats. Després, quan va arribar el moment de pensar en un disc, Vincent Peirani va decidir canviar les cartes: amb els mateixos músics, van tornar a començar, amb un repertori i un so completament diferents del que havien ofert als concerts.

 

Circus of Light, Twilight

 

Jokers | Vincent Peirani (bandcamp.com)

 


6.

 

Jean-Luc Oboman Fillon - Jumpin' With Art 2022

Jean-Luc Oboman Fillon (hautbois d'amour, cor anglais), Frédéric Eymard (alto), Olivier Hutman (piano), Bruno Rousselet (contrebasse), Karl Jannuska (batterie)

 

Per al seu 17è àlbum com a líder, Jean-Luc "Oboman" Fillon ha reunit a aquest disc un quintet al voltant d'uns  arranjaments originals de la música de compositors que van treballar als Jazz Messengers d’Art Blakey (Wayne Shorter, Bobby Timmons, Freddie Hubbard, Cedar Walton).

Jean-Luc Fillon ha tingut moltes oportunitats de col·laborar amb els músics del quintet. Ja  havia gravat els àlbums On the Reed... Again! amb Bruno Rousselet i Karl Jannuska l’any  2009, Chick to Chick l’any 2013 amb Olivier Hutman i Oboman Interpreta Cole Porter amb Frédéric Eymard el 2014.

 

Africaine (W.Marsalis), I’m not sure (Cedar Walton)

 


7.

Marquis Hill  - New Gospel Revisited 2022

Marquis Hill - Trumpet ; Walter Smith III - Tenor Sax; Joel Ross - Vibraphone ; James Francies - Piano ; Harish Raghavan - Bass ; Kendrick Scott -Drums

 

Marquis Hill (Chicago, Illinois, 15 d'abril de 1987) és un trompetista, compositor i director de banda nord americà.  El seu estil prové de la música afroamericana, incorporant al jazz el hip-hop, el R&B, el house de Chicago,el neo-soul. …com sempre etiquetes i més etiquetes El 2014 Hill va guanyar el Concurs Internacional de Trompeta del Thelonious Monk Institute of Jazz. Aquest guardonat trompetista, compositor i director de banda va obtenir la seva llicenciatura en educació musical i estudis de jazz a la Universitat del Nord d'Illinois i el seu màster en pedagogia del jazz per la Universitat DePaul. Ha tocat amb artistes com Roy Hargrove, McCoy Tyner ente molts d’altres.

 

The Thump

 


8.

Celano - Badenhorst - Baggiani.- Carnet imaginaire 2022 

Guillermo Celano (guitare électrique), Joachim Badenhorst (clarinette basse), Marcos Baggiani (Bateria), Wolfert Brederode (piano)

 

El guitarrista i compositor Guillermo Celano, va néixer a Buenos Aires, Argentina, el 1977.

Joachim Badenhorst (Anvers, 13 d'octubre de 1981) és un saxofonista i clarinetista belga.

Marcos Baggiani  va néixer a Buenos Aires el 1973.

Wolfert Brederode (Wassenaar, 1974) és un pianista i compositor neerlandès.

 

Peer's Counting Song, Flower

 

 

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(03-05-24)925:Smack Dab,Ben Rosenblum,Eran Har Even,Designers,Jalen Baker.

  1 Smack Dab - Supertralla 2023 Smack Dab , una formació amb vuit anys de trajectòria, presentava l’any passat aquest disc , “Supertr...