dilluns, 9 de maig del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(06-05-22)778:Maridalen,Jerome Richardson, John Surman, Martí Serra

 

1.
Maridalen - Maridalen 2021
Anders Hefre – saxòfons; Jonas Kilmork Vemøy – trompeta ; Andreas Rødland Haga – contrabaix
El nom Maridalen prové de la vall pintoresca que es troba just al nord del centre de la ciutat d'Oslo. El debut homònim del trio es va gravar a l'església de fusta de Maridalen, a poca distància de les antigues ruïnes de St Margaretakirken i les ribes de Maridalsvannet.
El que inicialment va començar com una oportunitat per practicar junts va evolucionar gradualment cap al projecte Maridalen. Els tres membres van trobar el seu to en la càlida harmonia del contrabaix, la trompeta i el saxo, buscant aquesta tímbrica sense instruments harmònics.. A més, també van descobrir una predilecció comuna pel jazz suec, la música de cinema minimalista i l'impressionisme francès. A partir d'aquí, el trio ha desenvolupat el seu propi espai musical que capta diferents moments d'humor i crea petites històries.

Koral, Maridalen,Blir det regn i dag, tru?

Maridalen | Maridalen (bandcamp.com)
.
2.
Jerome Richardson - Midnight Oil 1958
Jerome Richardson – saxo tenor, flauta ; Jimmy Cleveland – trombó; Kenny Burrell – guitarra ; Hank Jones – piano; Joe Benjamin – contrabaix; Charlie Persip – bateria

Caravan, Delerious Trimmings

(Delerious Trimmings ; amb el tìtol hi ha un joc de paraules, ja que Delerium tremens és el terme llatí pels terribles trastorns derivats de la síndrome d’abstinència que poden tenir els addictes a l’alcool si deixen de cop la seva addicció. Delerious Trimmings voldria dir una cosa així com Retalls Delirants)

Midnight Oil és un àlbum del saxofonista Jerome Richardson gravat el 1958 i publicat al segell New Jazz el 1959

Jerome Richardson (15 de novembre de 1920 – 23 de juny de 2000)[1] va ser un músic de jazz nordamericà, saxofonista tenor i flautista, que també va tocar el saxo soprano, el saxo alt, el saxo baríton, el clarinet, el clarinet baix, la flauta contralt i el piccolo. [2] Va tocar amb Charles Mingus, Lionel Hampton, Billy Eckstine, la Thad Jones/Mel Lewis Big Band, Kenny Burrell, i més tard amb la banda d'Earl Hines.

3.
John Surman -Stranger than Fiction 1993
John Surman – saxo soprano, saxòfon baríton, clarinet alt, clarinet baix ; John Taylor – piano; Chris Laurence – baix ; John Marshall – bateria

Moonshine Dancer, Across The Bridge

Stranger than Fiction és un àlbum del saxofonista anglès John Surman amb John Taylor, Chris Laurence i John Marshall gravat el 1993 i publicat pel segell ECM.

John Douglas Surman (Nascut el 30 d'agost de 1944)[1] és un saxofonista anglès, clarinet baix i sintetitzador, i compositor de free jazz i modal jazz, sovint utilitzant temes de la música folk. Ha compost i interpretat música per a actuacions de dansa i bandes sonores de pel·lícules.

4.
Martí Serra - Alguns Moments Bons 2008
Martí Serra (ts), Rai Ferrer (b) and Xavi Maureta (d)
Recorded live at Jazz Room, Barcelona, on April 16th, 2008

Nascut a Badalona l’any 1975, La seva carrera l’ha portat a tocar amb músics com Al Foster o Eddie Henderson,va ser “Saxofonista de l’any” el 2004 i el 2006, “Músic de l’any” el 2003, entre d’altres premis. Ha actuat en els principals festivals de jazz de l’Estat espanyol i en d’altres a nivell internacional a Europa, Sud-Amèrica i Japó.
Ha enregistrat una vintena de discos com a sideman, tres discos com a líder .
Martí Serra és professor d’improvisació a l’Escola Superior del Taller de Músics de Barcelona, i també ensenya saxo i tècniques d’improvisació a l’Escola de Música de Badalona, on treballa des de 1996.

Cançó de gràcies

 

 

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(Redifusió) 193 06-03-2009: Mosaic Blue Note 7 +...

    Jazz Expresso nº 192 06-03-2009 (Re-difusió)   Aquest programa és una re-difusió emesa originalment el 2009. Aquest any el Jazz Ex...