dimecres, 5 de juliol del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(856)Joel Ross,Marcus Strickland,Joan Díaz,OJKOS.


 

1. 

Joel Ross- The parable of the poet 2022 

 

 

Joel Ross. (Compositor), Joel Ross (vibraphone), Immanuel Wilkins (saxo alto), Maria Grand (saxo ténor), Marquis Hill (trompette), Kalia Vandever (trombone), Sean Mason (piano), Rick Rosato (Contrabaix), Craig Weinrib (Bateria) 

L'aclamat vibrafonista i compositor Joel Ross publicava el seu tercer àlbum Blue Note, The Parable of the Poet, una àmplia suite formada per 7 moviments evocadors. La suite està interpretada per un conjunt de 8 músics amb Ross unit a Immanuel Wilkins al saxo alt, Maria Grand al saxo tenor, Marquis Hill a la trompeta, Kalia Vandever al trombó, Sean Mason al piano, Rick Rosato al baix i Craig Weinrib a la bateria. 

 

 

Wail 

Forma 

 

2. 

Marcus  Strickland- Triumph of the Heavy - Vol. 1 2011 

Marcus Strickland, soprano saxophone, alto saxophone,tenor saxophone, clarinet ; David Bryant, piano  ; Ben Williams, bass ; E.J. Strickland, drums 

 

 

Marcus Strickland és un saxofonista nascut el 1979 a Gainesville, Florida i criat a Miami. Ha estat reconegut per la crítica i el públic amb uns quants premis, incloent el de 'Rising Star' en les categories de tenor i soprano pel Down Beat magazine's Critics' Poll i el de 'Best New Artist' pel JazzTimes magazine's Reader's Poll. Ha participat en nou llançaments com a líder, incloent els àlbums Triumph of the Heavy, Vol 1 & 2 i Nihil Novi. El seu projecte Twi-Life és una fusió de jazz, soul i hip hop. Ha tocat amb músics com Christian McBride, Dave Douglas i Roy Haynes, i ha estat present en dos enregistraments nominats als Grammy. El seu germà bessó, E.J. Strickland, és bateria i també membre del seu quartet i líder del seu propi quintet. 

 

 

Shapes, Bolt Bus Jitter, A Temptress`Gait  

 

Forma 

 

 

3. 

Joan Díaz -  We Sing Wayne Shorter 2011 

Joan Díaz: Piano. ; - Gabriel Amargant: Saxo tenor. ; - Judit Neddermann: Veu. ; - Pau Lligadas: Contrabaix. ; - Ramón Ángel Rey: Batería. - 

Colaboracions de Isi López (trombón); Pep Moliner y Miquel Ángel López (fliscorns). 

 

 

Joan Díaz continuava amb la seva tasca de fer-nos conèixer la seva versió dels grans del jazz. Aquesta vegada , amb el disc We Sing Wayne Shorter, publicat l’any 2011,  acompanyat per un sòlid trio format per Pau Lligadas al contrabaix i Ramón Ángel Rey a la bateria, i la jove i talentosa veu de Judit Neddermann. També destaca la presència del saxofonista Gabriel Amargant com a músic convidat. El disc inclou temes de Wayne Shorter, com ara Pinocchio, Palladium, Infant Eyes, Beauty and the Beast, Nefertiti o aquest The Three Marias que hem escoltat . Aquest treball, com el seu anterior homenatge a Bill Evans, ens oferia moments de bona música. 

 

 

The Three Marias (Shorter) 

 

Forma 

4. 

 

 

OJKOS - Mensa Rotunda (2022)  

Henriette Eilertsen (flute), Camilla Hole (saxo soprano), Tina Lægreid Olsen (saxo baryton, clarinette), Tancred Heyerdahl Huso (trompette), Richard Köster (trompette), Lyder Ovreas Roed (trompette), Magnus Murphy Joelson (trombone), Johannes Fosse Solvang (trombone), Andreas Rotevatn (trombone), Arne Martin Nybo (Guitarra), Mike Mac Cormick (Guitarra), Knut Kvifte Nesheim (vibraphone), Kristoffer Havik (claviers), Alexander Hoholm (basse), Eivind Helgerod (Bateria) 

 

 

OJKOS és una orquestra de jazz amb una generació de veus musicals innovadores de la zona d'Oslo. L'orquestra està formada per 14 compositors i intèrprets que comparteixen influències musicals tan àmplies com el jazz alternatiu, la música contemporània europea, la música popular noruega i el jazz nòrdic. 

Aquest Mensa Rotunda és un àlbum  compost pel trombonista Andreas Rotevatn i interpretat per OJKOS, que  combina diferents estils musicals, i que suposa el segon àlbum de Rotevatn amb OJKOS, després de ser nominat als Premis Grammy noruecs pel primer àlbum. La taula rodona del Rei Artús, que simbolitzava la igualtat i la llibertat d'expressió, és una filosofia que comparteixen els membres de OJKOS, que comparteixen el lideratge d’aquesta formació. D’aquí el tìtol del disc, Mensa Rotunda, és a dir , Taula rodona , en llatí. A més a més, el bateria Eivind Helgerød s'ha unit a la banda per a aquest àlbum. 

 

 

Safari Sundowner, Drosa is real, Lancelot & Guniver 

 



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...