dissabte, 15 de juliol del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(14-07-23)Alba Pujals,Alchemy Sound Project,Trio Bruxo,ShekBand,Hugo Carvalhais.


 

1. 

Alba Pujals - Apologia 2023 

Alba Pujals - Trombone and Composer 

Mar Vilaseca - Voice 

Irene Reig - Alto Sax 

Jarien J. Jamanila - Alto Sax and Flute 

Lluc Casares - Tenor Sax 

Abdias Armenteros - Tenor Sax and Clarinet 

Oriol Vallès -Trumpet 

Xavi Torres - Piano 

Joe Block - Piano 

Giuseppe Campisi - Double Bass 

Jayla Chee - Double Bass 

Joan Casares - Drums 

Sarah Gooch - Drums 

 

 

Apologia és el primer treball discogràfic de la trombonista Alba Pujals com a líder llençat per la discogràfica The Changes (2023). 

Segons la seva pròpia pàgina web, Alba Pujals és una trombonista de Barcelona, actualment resideix a Nova York, on cursa els seus estudis de jazz a la Juilliard School sota la direcció de Wynton Marsalis. Lidera projectes de diferents formacions com Alba Pujals Quintet o Two Slides: amb la característica de ser un quintet amb dos trombons. Ha actuat a sales conegudes de tot el món com Dizzy's Club NYC, Rose Theater (Lincoln Center NY), Bimhuis (NL), North Sea Jazz Festival (NL), Grachtenfestival (NL), Palau de la Música (BCN), L' Auditori (BCN) Festival Jazz de Terrassa (BNC) entre d'altres. Compartint escenari amb músics de gran trajectòria com Joshua Redman, Dick Oatts, Perico Sambeat, Carles Benavent. 

 

 

Balistraat 129 

Alba Pujals - trombone and composition Jarien Jamanila - alto saxophone Joe Block - Piano Jayla Chee - Bass Sarah Gooch - Drums  

 

 

 

 

2. 

Alchemy Sound Project – Afrika love 2021 

Conshokocken, Pennsylvania, January 12-14, 2018 

 

 

Samantha Boshnak (tp) Michael Ventoso (tb) Erica Lindsay (ts,cl,fl) Salim Washington (ts,cl,b-cl,fl,oboe) Sumi Tonooka (p) David Arend (b) Chad Taylor (d) 

L'Alchemy Sound Project és un grup de jazz format per músics que provenen del Jazz Composers Orchestra Institute de Los Angeles. L’any 2021 presentaven el seu tercer disc, "Afrika Love", on destaquen les seves arrels en la tradició del jazz. El nucli del grup el formen tres músics de vent, un pianista i un baixista, acompanyats en aquest disc per un trombonista i un bateria. Tots ells contribueixen amb una composició cadascun al disc, que destaca per la cohesió entre les diferents peces.  

 

 

KesiiThe fountain 

 

 

3. 

Trio Bruxo- Girasol 2022  

 

 

Trio Bruxo és una formació de  Mont-real que ha dedicat l'última decada a la recerca de la música instrumental brasilera. Format per tres dels els músics més solicitats de la ciutat –el pianista David Ryshpan, el baixista Nicolas Bédard i el bateria Mark Nelson– han explorat l'amplitud del repertori brasiler, des de les peces de bossa noves menys conegudes fins a la música popular contemporània. 

L’any 2022 van presentar un single de dos temes sota el títol de “Girasol”, “Um Girasol da cor do seu cabelo” i el que hem escoltat, “Flor do som”. 

 

 

4. 

ShekBand - The Inflatable Ram 2022 

Anna Shekera (piano), Artem Shekera (Contrabaix), Maksym Shekera (Bateria) 

El jove grup ucraïnès  ShekBand, format per Anna de 14 anys al piano, Artem de 16 al contrabaix i Maksym de 12 a la bateria, llançava el seu primer àlbum "Inflatable Ram". El grup va començar a tocar jazz improvisat durant un festival el 2015 i des de llavors han actuat en diversos festivals d'Europa de l'Est. Malgrat les dificultats dels últims anys, els joves músics continuen creient en el poder de la música i el jazz. L'àlbum inclou composicions originals, referències a la música folklòrica ucraïnesa i la versió d’un estàndard de Wayne Shorter. 

 

 

Ukrainian Samurai, The inflatable Ram 

 

 

 

 

5. 

Hugo Carvalhais- Ascetica 2022 

 

 

Hugo Carvalhais (Contrabaix, electrònica), Emile Parisien (saxo soprano), Gabriel Pinto (orgue) 

Hugo Carvalhais és considerat un dels més talentosos i singulars contrabaixistes portuguesos de la seva generació. Ha treballat amb músics de primera línea del jazz internacional. 

El 2010 va llançar el seu primer àlbum com a líder, "Nebula", que va ser molt ben rebut per la crítica i considerat un dels millors àlbums de l'any per la revista portuguesa Jazz.pt. El segon àlbum, "Particle", va ser considerat un dels millors àlbums de l'any per diversos mitjans internacionals i "Grand Valis", el tercer, va ser el primer àlbum portuguès a ser distingit amb la "Choc" pel prestigiós Jazzmagazine francès. 

Després d'un parèntesi de set anys, Carvalhais torna amb el seu últim àlbum "Ascetica", que ha rebut excel·lents crítiques internacionals i ha estat destacat com un dels millors discos de jazz del 2022 per diverses revistes especialitzades. A més, treballa com a contrabaixista en el quartet "West Coast" del saxofonista britànic Andy Sheppard (artista d'ECM). 

Penumbra, Prophetica, Mysteria 

 


 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...