dissabte, 22 de juliol del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(21-07-23)860:Mark Guiliana,Joe Lovano-Tapestry,Flavio Boltro& Fabio Giachino,Miles Okazaki

Translator
Translator
Translator

Translator

 



1. 

Mark Guiliana - Mischief 2023 

 

 

Mark Guiliana - drums, percussion ; Chris Morrissey - bass ; Shai Maestro - piano ; Jason Rigby - tenor saxophone, percussion  

Mark Guiliana (nascut el 2 de setembre de 1980) és un bateria, compositor i líder de banda. Ha tocat amb Avishai Cohen, Brad Mehldau, David Bowie, Gretchen Parlato, Dhafer Youssef, Tigran Hamasyan, entre molts d’altres , i amb els seus propis grups. 

Aquest és el nou disc de Mark Guiliana,  "Mischief", que va ser gravat durant les mateixes sessions que el seu àlbum anterior aclamat per la crítica, "Sound Listening". Segons el propi autor, aquesta música representa una cara diferent de la mateixa moneda, amb una vivacitat i una espontaneïtat que és com una "fotografia sonora de la banda". La música és en directe i sense cap manipulació d'estudi. La banda, que toca junta des de fa vuit anys, es compon de músics exemplars amb una comprensió i una empatia comuns.  

 

 

When the day turns into Night, Alive at the same time 

 

 

 

 

2. 

Joe Lovano Trio Tapestry -Our Daily Bread 2023 

Joe Lovano: tenor saxophone, tarogato, gongs ; Marilyn Crispell: piano ; Carmen Castaldi: drums 

 

 

Aquest és el nou disc del Trio Tapestry, de Joe Lovano que inclou Joe Lovano al saxo, Marilyn Crispell al piano i Carmen Castaldi a la percussió. Un disc relativament breu, 39 minuts de música , això sí, música intensa. Hem escoltat des d’aquest disc el tema Crystal Ball. Un dels temes està dedicat a Charlie Haden , One for Charlie, un homenatge que va ser amic i company de banda de Lovano. Es tracta d’una peça potent i elegant que recorda Goodbye Pork Pie Hat de Charlie Mingus. 

 

 

Crystal Ball, One for Charlie, The power of Three 

 

 

3. 

Flavio Boltro & Fabio Giachino - Things to say 2022 

 

 

Flavio Boltro (trompette), Fabio Giachino (piano) 

Aquest disc significa una extraordinaria trobada entre Flavio Boltro, un trompetista de referència del jazz italià, i Fabio Giachino, un dels joves pianistes italians més virtuosos: Tots dos  donen vida a aquest disc "Things to say". 

Els dos artistes demostren que de la seva col·laboració íntima pot sorgir una experiencia musical força interessant. 

Flavio Boltro ha col·laborat amb grans figures, com ara Michel Petrucciani, Freddie Hubbard, Marcus Miller, Cedar Walton, entre molts d’altres, i té l'honor d’haver estat mencionat per Wynton Marsalis a la revista "Down Beat" com un dels deu millors trompetistes del món. 

Fabio Giachino, per la seva banda,  és una de les figures més interessants de la nova generació de pianistes, ha guanyat nombrosos premis internacionals i ha col·laborat amb músics com Randy Brecker o Dave Liebman, entre molts d’altres. 

Prelude to Salina, Salina, Seven Dwarves 

 

 

4. 

 

 

Miles Okazaki - Thisness (2022) 

 

 

Miles Okazaki (Guitarra électrique), Matt Mitchell (piano), Anthony Tidd (basse électrique), Sean Rickman (Bateria) 

L'àlbum és un conjunt de temes connectats de diferents maneres per crear quatre grans moviments. Okazaki descriu el procés a les notes de la portada: 

"Els nostres àlbums anteriors estaven formats pel que jo anomenaria senzillament "cançons", però per a aquest projecte vaig decidir ampliar el format. La intenció era crear alguna cosa semblant a un cadàver exquisit, les improvisacions col·lectives desenvolupades pels Surrealistes. Així que per a aquest àlbum, la meva tasca com a compositor era portar algunes idees, posar-les en moviment i després escoltar, intentant reconèixer el valor dels esdeveniments casuals en els punts de transició de la música i guiar la banda pel camí que s'obrís. Les terres frontereres són on el Trickster passatemps, l'espai indefinit on la lògica es dissol i la creativitat prospera. La meva esperança era que l'oient gaudís de l'experiència de travessar aquestes fronteres entre episodis contrastats." 

La música s'inspira en algunes fonts que han connectat elements creatius: un "lloc llunyà" màgic anomenat Salt Creek, d'una aquarel·la de Linda Okazaki, els escrits sobre el Surrealisme de Robin D.G. Kelley, els conceptes arquitectònics del productor David Breskin i la poesia de Sun Ra. La idea cap a la qual aquesta banda ha treballat des del seu primer àlbum s'ha realitzat plenament a Thisness, un so que descarta les nocions de lògica i control i busca alguna cosa més semblant a un somni col·lectiu. 

In Some Far Off Place




Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...