divendres, 28 de juliol del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 862: Ramón Díaz, Conversaciones con Chopin(Verkami),Roger Mas,Marcin Wasilewski,Bill Evans.

Translator

 

Ramón Díaz Group - Verkami

 

Aquest nou projecte de Ramón Díaz Group està inspirat en la música del compositor polonès Frederick Chopin, considerat un dels més importants de la història de la música i un dels principals representants del romanticisme musical.A partir de melodies com els preludis, valsos, balades, nocturns, Ramón Diaz Group fa unes composicions i una interpretació adaptada als temps actuals i passat pel filtre que li dóna la seva experiència com a grup i la seva llarga trajectòria professional.El fet que el grup no utilitzi piano (instrument principal del compositor) li dóna una sonoritat molt peculiar i un caràcter molt personal al resultat final.

 

Volen destinar les aportacions a finançar el darrer tram del disc. Això inclou la producció física, distribució i promoció del disc, que inclou també material audiovisual.

Podeu participar si voleu a a quest Verkami fins la primera setmana de setembre. 


1.

Marcin Wasilewski Trio,  Joe Lovano - Arctic Riff [2020]

 

Marcin Wasilewski (piano); Slawomir Kurkiewicz (contrabajo); Michal Miskiewicz (batería); ; Joe Lovano (saxo tenor)

 

Marcin Wasilewski (nascut el 1975 a Slawno, Zachodniopomorskie) és un pianista i compositor polonès.Wasilewski va establir una associació musical amb el baixista Slawomir Kurkiewicz i el bateria Michal Miskiewicz, el Marcin Wasileswski Trio. El trompetista polonès Tomasz Stańko va ser mentor del grup durant anys abans de reclutar el trio com a banda de treball el 2001.

El Marcin Wasilewski Trio és una de les formacions més brillants de l'escena del jazz polonesa, reconeguda pel seu talent  i per per combinar tradició amb un so contemporani.

Ha obtingut reconeixement tant a la seva Polònia natal com a l'estranger.

 

Glimmer of Hope,Vashkar

 


2.

Roger Mas - Transparent (2022)

 

Roger Mas (piano), Santi de La Rubia (saxo ténor), Jaume Llombart (Guitarra), Bori Albero (contrabaix), Jordi Rossy (bateria)

El pianista explica : “Per a aquest àlbum, he gravat algunes de les meves composicions més complexes i completes pel que fa a concepte, estil i música. He intentat passar una bona estona amb els meus companys de viatge, i en això, almenys, ho he aconseguit.També vaig intentar fluir amb claredat i intensitat. Això és per a mi una confirmació de tot allò que em motiva i em mou, tot el que busco a la música i a la vida.—Roger Mas

 

Dear Masters, California Sunset

 


3.

Bill Evans Trio - I will say goodbye 1977

 

Bill Evans - Piano ; Eddie Gomez- Bass ; Eliot Zigmund -Drums

11-13 Maig De 1977

 

"I Will Say Goodbye" (Legrand) – 3:30

"Peau Douce" (Steve Swallow) – 4:18

"Seascape" (Johnny Mandel) – 5:23

"Dolphin Dance" (Herbie Hancock) – 6:04

"Orson's Theme" (Legrand) – 3:47

 



Estadístiques de descàrregues del Jazz Expresso del 05-05-23 al 05-05-24. (Dades : ivoox.com)

El Jazz Expresso és un programa molt modest. En qüestió de pretensións, sempre he tingut molt poques. L'objectiu, 20 anys després, és ...