dimecres, 19 de juliol del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 859:Anat Fort,Ralph Towner & Paolo Fresu,Benjamin Deschamps,George Cooligan.


 

1 

Anat Fort Trio - The Berlin Sessions 2023 

 

 

Anat Fort - piano ; Gary Wang - double bass ; Roland Schneider - drums 

released March 3, 2023  

 

 

La pianista Anat Fort es va trobar separada del seu trio habitual a causa de la emergència sanitària de la Covid-19. Però quan van ser convidats a actuar a Alemanya, va aprofitar l'oportunitat per reunir el seu grup i gravar un àlbum que es desvia del seu estil habitual. El trio es va formar el 1999 i ha enregistrat àlbums celebrats durant els seus 20 anys de trajectòria. Després de ser obligats a retirar-se a les seves cases a Tel-Aviv, Nova York i Berlín, van tenir l'oportunitat de tocar junts de nou a Alemanya i van decidir enregistrar una col·lecció de peces noves i antigues, algunes d'elles mai tocat junts abans. El resultat és el seu últim àlbum, The Berlin Sessions, que mostra la forta complicitat entre els membres del grup i la seva habilitat per explorar noves àrees del jazz. 

 

 

Breeze, All The Things You Are. 

 

Forma 

 

 

2. 

Ralph Towner , Paolo Fresu - Chiaroscuro 2009 

Ralph Towner - guitarres clàssiques, de 12 cordes i barítones ; Paolo Fresu - trompeta, fliscorn. 

 

 

Blue in Green 

 

 

Ralph Towner és un dels pares fundadors de la banda Oregon i és un dels pocs músics de jazz moderns especialitzats en guitarra acústica. La seva música és molt original i sovint es mou més enllà dels límits del jazz conservador. Towner va començar a tocar el piano als tres anys i la trompeta als cinc anys, i va cursar estudis de guitarra clàssica a Viena. Després de traslladar-se a Nova York a mitjan 1969, va treballar amb Jimmy Garrison, Jeremy Steig i Paul Winter com a part del Winter Consort. Va conèixer altres membres com Collin Walcott, Glen Moore i Paul McCandless, amb qui va deixar la banda i va crear Oregon. El grup era molt versàtil i tocava música des del jazz fins al folk. Towner ha actuat i gravat àmpliament amb Oregon des de la seva formació i també ha gravat com a líder de banda amb molts altres músics del segell ECM. 

 

 

Ralph Towner - At First Light 2023 

 

 

Aquest 2023 Ralph Towner ha publicat el disc At First Light. El guitarrista nord-americà i artista de l'ECM, celebra 50 anys de carrera musical amb el seu nou àlbum en solitari "At First Light". Aquest enregistrament, produït per Manfred Eicher i enregistrat a l'Auditori Stelio Molo RSI, Lugano, es basa en la tradició dels àlbums en solitari de Towner, que incorpora la influència de compositors i músics com George Gershwin, John Coltrane, John Dowland i Bill Evans. A més de les seves pròpies composicions, també interpreta "Little Old Lady" de Hoagy Carmichael, "Make Someone Happy" de Jule Styne i la melodia tradicional "Danny Boy". At First Light és una exploració fascinant de la música que ha influït en la carrera de Towner i la seva pròpia música personal. 

 

 

Guitarra Piccante, Make Someone Happy 

 

 

Forma 

 

3. 

Benjamin DeschampsAugmented Reality 2021 

Benjamin Deschamps: saxophone, alto; Jean-Nicolas Trottier: trombone, bass; Nicolas Ferron: guitar; Sébastien Pellerin: bass, acoustic; Charles Trudel: piano; 

 Al Bourgeois: drums; Valérie Saulnier: voice / vocals. 

 

 

Com explica el mateix Deschamps a la seva pàgina web, va ser a través de la seva formació en música clàssica que va descobrir el jazz. Benjamin és reconegut pels seus companys de l'escena del jazz canadenc, però també per la indústria cultural. Va ser nomenat “Révélation jazz Radio-Canada” el 2017-2018, i va guanyar el Gran Premi TD al Festival international de Jazz de Montréal el 2019.- Com a líder del col·lectiu No Codes, va publicar el 2018 un àlbum homònim. 

 

 

Amities oubliées, Unfinished Business, Opinions 

 

Forma 

4 

 

George Cooligan   - Unresolved 2000 

 

 

George Colligan (piano, organ, keyboards, trumpet, drums) ; Mark Turner (tenor sax), 

Drew Gress (bass) ; Howard Curtis (drums) 

 

 

George Colligan (nascut el 29 de desembre de 1969) és un pianista, organista, bateria, trompetista, educador, compositor i director de banda nord-americà. 

L’any 2000 presentava el seu àlbum "Unresolved", que mostrava la seva evolució com a intèrpret i compositor. L'àlbum també destacava per algunes  peces intrigants i expansives del propi  Colligan, com aquest "Nebulosity" amb el que acomiadem el programa d’avui.. 

 

 

Nebulosity 

Forma 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...