dimecres, 2 d’agost del 2023

Jazz Expresso 863 : Kendrick Scott,Lucía Fumero, Horacio Fumero,Emmet Cohen, Christine Jensen.


 

1. 

Kendrick Scott - Corridors 2023 

 

 

Kendrick Scott (nascut el 8 de juliol de 1980 a Houston, Texas, Estats Units) és un bateria, líder de banda i compositor nord-americà. És el fundador del segell discogràfic World Culture Music. 

Aquest 2023 Scott presenta Corridors, un disc que significa la trobada del bateria i compositor amb un trio amb el saxofonista Walter Smith III i el baixista Reuben Rogers. Aquest disc és la continuació de “A Wall Becomes A Bridge”, el molt elogiat llançament de Scott el 2019 amb la seva banda Oracle. Aquest  Corridors inclou vuit composicions originals, hem escoltat una d’elles , el tema Threshold, però també un arranjament d'un tema de Bobby Hutcherson, el tema Isn’t This My Sound Around Me? que escoltem tot seguit. 

 

 

 

 

Threshold, Isn’t This My Sound Around Me? 

 

 

 

 

2 

Lucía Fumero, Horacio Fumero - Los Fumeros 2023 

 

 

Horacio Fumero i la seva filla Lucia Fumero, pianista i cantant, s'uneixen en un projecte presentant el seu primer disc a duo. El pare és un músic reconegut amb una extensa trajectòria i ha tocat amb grans figures internacionals del jazz. La filla, també amb una formació musical sòlida, ha guanyat uns quants premis i ha estat present en importants festivals de jazz. El disc inclou composicions pròpies i arranjaments de cançons del repertori de la música popular de Llatinoamèrica, demostrant la complicitat natural entre pare i filla en la música. 

 

 

Torcacita 

 

 

 

 

3. 

Emmet Cohen - Uptown in Orbit 2023 

Emmet Cohen — piano ; Russell Hall — acoustic bass ; Kyle Pooledrums 

Patrick Bartley — alto sax (2, 3, 6, 7, 8) ; Sean Jones — trumpet (2, 3, 6, 7, 8) 

 

 

Emmet Harley Cohen (nascut el 25 de maig de 1990 a Miami, Florida) és un pianista, compositor, líder de banda i educador nord-americà.Va ser votat com el tercer millor pianista de jazz viu del món a l'enquesta de lectors de DownBeat el desembre de 2022.. 

 

 

Cohen  ha estat recorrent el món des del seu primer llançament, "Future Stride". Durant la emergència sanitària, va organitzar concerts setmanals en directe des de casa seva a Harlem, Nova York, que va promoure el sentiment de comunitat entre els músics. Aquest nou disc , "Uptown in Orbit", combina la tradició del jazz amb un enfocament actualiztat. 

 

 

Li'l Darlin' (trio) Uptown in Orbit (quintet) 

 

 

4. 

Christine Jensen Jazz Orchestra • Habitat 2013 

 

 

Christine Jensen és una saxofonista i compositora canadenca que ha evolucionat en els últims anys fins a convertir-se en una compositora de primera categoria capaç de competir amb qualsevol compositor/bandleader de grans agrupacions del moment. Després de llançar el seu primer àlbum amb una gran formació, Treelines, Jensen va continuar en aquesta línia amb el seu segon àlbum l’any 2013 , Habitat, amb la seva Jazz Orchestra. Habitat, una obra encarregada per la University of Nebraska-Lincoln Jazz Orchestra, ha estat inspirada en les estades de Jensen a Haití el 2007-08 i demostra la seva complexitat com a compositora i la seva gran capacitat per dirigir grans agrupacions. Els solistes d'Habitat són impressionants, amb destacades interpretacions dels saxofonistes Joel Miller i Jean-Nicolas Trottier i de la trompetista Ingrid Jensen, la germana de Christine. En resum, amb Habitat, Christine Jensen continua demostrant el seu talent com a compositora i líder de la seva Jazz Orchestra, i ha aconseguit un nivell d'èxit que la porta a competir amb els millors del gènere. 

 

 

Christine Jensen: conductor, soprano saxophone (solo on 6); Donny Kennedy: alto saxophone (solo on 1), soprano saxophone, flute; Erik Hove: alto saxophone (solo on 5), flute; Joel Miller: tenor saxophone (solos on 2, 5), clarinet; Chet Doxas: tenor saxophone (solo on 4), clarinet; Samuel Blais: baritone saxophone (solo on 3), clarinet; David Grott: trombone; Jean-Nicolas Trottier: trombone (solos on 2); Muhammed Abdul Al-Khabyyr: trombone; Bob Ellis: bass trombone (1, 3-5); Jean Sébastien Vachon: bass trombone (2, 6); Dave Martin: tuba, euphonium (1-4); Joceyln Couture: trumpet; Bill Mahar: trumpet; Dave Mossing: trumpet; Aron Doyle: trumpet; Ingrid Jensen: trumpet (1, 3, 5, 6, solos on 1, 5, 6); John Roney: piano (solo on 5); Ken Bibace: electric guitar; Fraser Hollins: upright bass (solo on 5); Richard Irwin: drums (solos on 3, 5); Dave Gossage: native flute (4).  

 

 

Tumbledown, Blue Yonder 

 

 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...