dimarts, 29 d’octubre del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 965:Pablo Patiño,Micah Thomas,Adam O'Farrill,Mark Kelso.


 

1.

Micah Thomas - Mountains (2024)

https://www.youtube.com/watch?v=dhg9UxPFNNM&list=OLAK5uy_mJPQSgPXEH48gZIrUo9SJ9pN190Q21t54&index=1

Mountains

El pianista i compositor Micah Thomas presenta el seu nou àlbum, "Mountains", el 13 de setembre de 2024 sota el segell Artwork Records. Aquest projecte ambiciós és la seva primera obra per a gran ensemble i ofereix una experiència auditiva plena d'emocions que explora la narració musical en profunditat.

Enregistrat en directe durant quatre actuacions a la Jazz Gallery de Nova York, el disc compta amb destacats músics de jazz contemporani, com el trompetista Adam O’Farrill, el saxofonista Immanuel Wilkins, la saxofonista Nicole Glover i el trombonista Caleb Smith. La col·laboració entre aquests músics crea una sensació de camaraderia i abundància d'idees que impregna cadascun dels temes. Completen la formació  Kanoa Mendenhall (contrebasse), Kweku Sumbry (batterie)

"Mountains" reflecteix el recorregut artístic de Thomas, inspirat en influències com Charles Mingus, Mahler o Stravinsky. L'àlbum busca transmetre la grandesa i diversitat dels paisatges naturals, amb una estructura que oscil·la entre la complexitat i la senzillesa, solos íntims i seccions d'ensemble poderoses.

Life

 


2.

Adam O'Farrill - Hueso 2024

https://adamofarrill.bandcamp.com/album/hueso

Adam O'Farrill (trompette), Xavier Del Castillo (saxophone ténor), Walter Stinson (contrebasse), Zack O’Farrill (batterie)

 

El trompetista i compositor Adam O'Farrill ens porta el seu nou àlbum, "HUESO", fruit d'una experiència immersiva que va transformar tant la seva música com la seva connexió amb el món natural. En preparació per a la gravació d'aquest projecte, O'Farrill i la seva banda Stranger Days van participar en una residència a la granja Morning Glory Farm a Bethel, Maine, a través del programa WWOOF (Worldwide Opportunities on Organic Farms).

Aquesta estada no només va oferir als membres de la banda un contacte directe amb la vida rural, sinó que també va influir profundament en la seva creativitat. O'Farrill explica que l'experiència de treballar amb les mans, des de portar cubells d'aigua fins a alimentar animals, els va aportar una nova força i concentració, que es va reflectir en la seva música. El resultat és un àlbum que, tot i que recull temes que la banda ja havia tocat abans, ara es presenta amb una profunditat renovada gràcies a la seva estada a la granja.

 

Truth Ray I , Truth Ray II,  (Comp. Nigel Godrich and Thom Yorke ) , Dodging Roses(Comp. Adam O’Farrill)

 


3.

Pablo Patiño - Flor 2024

https://pablopatino.bandcamp.com/album/f-l-o-r

Flor

 

El jove contrabaixista gallec Pablo Patiño debuta com a líder amb el seu primer àlbum titulat "Flor", una obra conceptual plena d’improvisació i de profundes composicions. Inspirat per figures com William Parker, James Blake i Wayne Shorter, Patiño fusiona la creació espontània amb la riquesa compositiva, donant lloc a un disc que es pot entendre com un diari o carta oberta a la seva família i amics.

A més de la seva faceta com a contrabaixista, Patiño també és dibuixant i il·lustrador, una influència que impregna la seva música, dotant-la d'una forta sensibilitat artística. Flor reflecteix els quinze anys de desenvolupament del jazz a Galícia i es nodreix d'una narrativa consistent i moments de brillantor musical.

El disc compta amb un quartet de joves talents de la escena jazzística gallega: Diego Alonso al saxo tenor, Alfonso Traficante al vibràfon i Esteban Lavigne a la bateria. Junts, ofereixen una música que explora la "escolta", un concepte que Patiño introdueix a través d'una única gravació que inclou el discurs de John Cage sobre 4’33’’. Aquesta obra mescla improvisació lliure, efectes sonors, dissonàncies i moments de swing, amb espais amplis per a la experimentació.

Gravat a l’octubre de 2023 a Laboratorio Soyuz i publicat amb Tiny Moon Records, "Flor" és un treball que celebra la creació col·lectiva, ple de capes sonores i inspiració, marcant una nova etapa per a Pablo Patiño en la seva carrera com a músic i compositor.




Diego Alonso (sax)

Afonso Traficante (vibes)

Pablo Patiño (double bass & compositions)

Esteban Lavigne (drums)

 

Maybe we're not ready , PREGUNTA - ADAPTACIÓN .

 

Recorded in October 2023 at Laboratorio Soyuz, Trazo (Galicia)

 


4.

Mark Kelso's Mystic Isle Project • The Antrim Coast

https://markkelsojazzproject.bandcamp.com/album/the-antrim-coast

Mark Kelso's Mystic Isle Project – Mark Kelso

Publicat el 17 de maig de 2024, "The Antrim Coast" és el projecte més personal del músic, dedicat íntegrament a la seva terra natal, Irlanda del Nord. Aquest àlbum consta d'11 temes que capturen l'essència i bellesa de la seva regió d'origen, amb un enfocament introspectiu i emotiu.

El disc destaca per la col·laboració d'artistes excepcionals com Luis Deniz al saxo alt i soprano, Mike Downes al contrabaix acústic, i Ewen Farncombe al piano acústic. Junts, creen una atmosfera musical rica i evocadora que celebra l'essència de l'Antrim Coast.

"The Antrim Coast" es va enregistrar als estudis RHC Music de Toronto, Canadà, i reflecteix l'arrelament emocional de l'artista amb la seva terra, en un treball que fusiona tècnica i sensibilitat.

Tates Avenue Bridge



dissabte, 26 d’octubre del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(25-10-24)964:Daniel García Trio,Bill Frisell,Jenny Scheinman, Jeremy Pelt.


 

1.

Bill Frisell, Kit Downes, Andrew Cyrille - Breaking the Shell 2024

https://redhookrecords.bandcamp.com/album/breaking-the-shell

 

 

"Breaking the Shell" és el nou i sorprenent treball col·laboratiu del trio format pel bateria Andrew Cyrille, el guitarrista Bill Frisell i l'organista Kit Downes. Aquest àlbum destaca per la combinació inusual d'instruments: guitarra elèctrica, orgue de tubs i bateria, creant una exploració sonora que transcendeix els límits del jazz convencional.

Gravat a l'acústicament rica església de St. Luke in the Fields a Nova York, l'àlbum ofereix una experiència immersiva de paisatges sonors amb 11 temes que juguen amb textures i ressonàncies úniques. Frisell i Downes sorprenen amb composicions com “May 4th” i “Kasei Valles”, on els drones i riffs psicodèlics transporten l’oient a atmosferes nebuloses, mentre que peces com “Untitled 2023” i “El” ofereixen moments més íntims, amb la delicada interacció entre la guitarra flotant de Frisell i l'orgue expansiu de Downes.

Andrew Cyrille, amb la seva impecable tècnica amb les escombretes, aporta profunditat emocional a composicions com “Proximity”, mentre que Frisell s'endinsa en l'experimentació harmònica en temes com “July 2nd” i “Two Twins”. A més, el trio reinterpreta dues cançons tradicionals europees, una de Noruega i una altra d'Hongria, afegint un toc de folk al conjunt experimental.

"Breaking the Shell" és una obra de jazz experimental fascinant i transcendental, plena de matisos i textures que requereix diverses escoltes per ser absorbida en tota la seva complexitat. Un àlbum imprescindible per a qui busca noves perspectives en la música creativa.

 

Andrew Cyrille. (Compositeur), Bill Frisell, Kit Downes, Andrew Cyrille, Bill Frisell (guitare électrique), Kit Downes (orgue Hammond), Andrew Cyrille (batterie)Voir moins

 

Proximity, Este a Sz​é​kelyekn​é​l

 


2.

Daniel García Trio: Wonderland 2024

https://actrecords.bandcamp.com/album/wonderland-1

 

 Wonderland by Daniel García Trio

El pianista nascut a Salamanca Daniel García i el seu trio han aconseguit cridar la atenció del públic i crìtica internacional. Amb el seu tercer àlbum, Wonderland, publicat pel segell alemany ACT, García, acompanyat del contrabaixista Reinier El Negrón i el bateria Michael Olivera, demostren per què han esdevingut un dels trios més destacats de l'escena jazzística europea.

Aquest treball presenta onze peces originals de García que exploren una gran diversitat de paisatges sonors. L'àlbum comença amb "Paz", un tema tranquil que avança cap a la intensitat amb "Gates to the Land of Wonders", on el piano de García s'endinsa en onades eufòriques d'arpegis, amb un Negrón i un Olivera que amplifiquen aquesta energia desbordant.

A Wonderland, la fusió de jazz modern amb influències mediterrànies, caribenyes i de l'Orient Mitjà és evident en temes com "The Gathering" o "Wonderlands". Aquests tres músics fa set anys que col·laboren, i això es nota . “Wonderland” compta amb la col·laboració del guitarrista Gilad Hekselman,  dela cantant gallega Verónica Ferreiro a "La Tarara", l'únic tema no original de l'àlbum, i de la catalana Lau Noah, que aporta una emotiva interpretació a "You and Me",.

García, conegut per la seva capacitat de fusionar gèneres i cultures, ofereix en Wonderland una nova mostra del seu talent per crear una música que transcendeix fronteres.

Músics: Daniel García (piano); Reinier Elizarde ‘El Negrón’ (contrabaix); Michael Olivera (bateria); Músics convidats: Verónica Ferreiro (veu); Lau Noah (veu); Gilad Hekselman (guitarra).

 

Gates to the Land of Wonders, Wonderland, Mi Bolita, The Gathering

 


3.

Jenny Scheinman - All Species Parade 2024

https://jennyscheinman.bandcamp.com/album/all-species-parade

 All Species Parade | Jenny Scheinman

All Species Parade és un homenatge musical a la costa del comtat de Humboldt, Califòrnia, la regió d’on Scheinman és originària. Inspirada en la rica diversitat natural del nord-oest del Pacífic, la música de l’àlbum vol capturar la relació canviant i poderosa entre l’ésser humà i la natura. Aquest projecte de llarga durada, que Scheinman va gestar durant anys, aprofundeix en la cultura i els sons de la seva terra natal, i combina la veneració de la natura amb total llibertat musical.

Els temes de l’àlbum varien des de la suite inspirada en Ellington que inclou “Jaroujiji,” “The Sea Also Rises” i “All Species Parade”, fins a peces més juganeres com "Ornette Goes Home" i "Every Bear That Ever There Was". La intenció de Scheinman era donar llibertat als músics perquè expandissin els límits, creant una música plena de textures que evoquen l’estrat complex d’un bosc.

Amb col·laboradors de prestigi com Bill Frisell —amb qui ha gravat nombrosos àlbums— i també amb Julian Lage, l’àlbum presenta una gran riquesa sonora, amb moments tant de calma pastoral com de vibrant energia. Aquest nou treball representa una evolució en la carrera de Jenny Scheinman, ampliant el seu ja extens llegat en el món del jazz i la música improvisada.

L'àlbum es presentarà en una gira que inclou diverses dates a la costa oest dels Estats Units, consolidant la seva proposta única en l'escena musical actual.

 

Jenny Scheinman - violin

Carmen Staaf - piano

Bill Frisell - guitar

Julian Lage - guitar (B1, C1 & D2)

Nels Cline - guitar (C2 & C3)

Tony Scherr - bass

Kenny Wollesen - drums

 

Nocturne For 2020 

 

 


4.

Jeremy Pelt – Tomorrow’s Another Day 2024 

https://www.youtube.com/watch?v=DiTc2WzTACE&list=OLAK5uy_nwprxsJvtDHMvhQlnstN4xl_LAQrGBVEE

 Tomorrow's Another Day - Album by Jeremy Pelt | Spotify

El trompetista Jeremy Pelt presenta Tomorrow's Another Day, un àlbum que marca un punt d'inflexió en el seu estil. Reconegut per la seva trajectòria dins del hard-bop, Pelt s'endinsa ara en un territori més experimental, explorant nous paisatges sonors i incorporant influències electròniques i de la música pop contemporània. Aquest àlbum, és el seu vint-i-quatrè com a líder.

Aquesta evolució ve de la mà de la col·laboració amb el productor i bateria Deantoni Parks, conegut pel seu treball amb artistes com Meshell Ndegeocello o André 3000, que contribueix a l'enriquiment tecnològic del so de Pelt. El disc compta també amb un conjunt de joves talents, com el vibrafonista Jalen Baker, el guitarrista Alex Wintz, el baixista Leighton McKinley Harrell, el bateria Allan Mednard i el pianista Frank LoCrasto en dues peces.

El disc comença amb "Ante Meridiem", una peça amb influències de l'hip-hop, on es despleguen diverses textures i ritmes. A "No A.I.", Pelt reflexiona sobre l'impacte de la intel·ligència artificial, mentre que "Basquiat" és un homenatge al pintor novaiorquès. A "Earl J" i "Amma Is Here", Pelt posa en relleu el seu domini melòdic, mentre que en "People" destaca el seu so característic. La col·laboració entre el vibrafonista Baker i el guitarrista Wintz aporta una dinàmica fluida i un equilibri entre modernitat i tradició.

L'àlbum tanca amb la peça que li dóna títol, "Tomorrow's Another Day", que simbolitza l'optimisme i l'aposta pel futur del jazz contemporani. 

Aquest projecte pot ser una mica difícil d'acceptar per als seguidors més tradicionals del jazz, però és una expressió clara de l'estil de Jeremy Pelt, que sempre vol anar més enllà i fer créixer el gènere. 

 

 

No A.I., Amma is Here