dissabte, 7 de gener del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(06-01-23)813:Micah Thomas,Dick Katz,Mads Mathias

 


1.

Micah Thomas - Piano Solo 2022

Micah Thomas va néixer el 1997 a Columbus, Ohio. Va començar a tocar cançons al piano d'oïda als 2 anys, i poc després va començar la seva formació com a pianista. A partir del seu segon any de secundària, Micah va començar a treballar regularment amb el violinista Christian Howes. També ha aparegut diverses vegades amb Byron Stripling i la Columbus Jazz Orchestra com a artista convidat, actuant amb John Clayton i Joshua Redman, i amb d’altres músics.

El 2015, Micah Thomas va rebre la beca Jerome L. Greene de la Juilliard School i va rebre el seu títol de Màster en Música (M.M.) el 2020.

El juny de 2020, Micah Thomas va llançar el seu primer àlbum, "Tide", que va rebre crítiques positives.

Aquest any 2022 , MIcah Thomas ha publicat Piano Solo amb el segell LP345, i des de aquesta companyia expliquen :

"Quan vam decidir produir a Micah Thomas, el projecte inicial implicava un enregistrament de cinc temes. Micah Thomas va enregistrar deu preses, amb un fervor artístic increïble i una frescor inaudita. Agafats per sorpresa, alegria i admiració, vam decidir canviar els nostres plans, per poder continuar la gravació."

Aquí teniu el fruit d'aquest dia del 31 d'octubre de 2020, un doble vinil enregistrat per aquest jove pianista de llavors 23 anys. Es van enregistrar  trenta-dues pistes, totes primeres preses! - El pianista Micah Thomas i el segell LP345 han seleccionat dotze, dotze peces que reflecteixen l'art d'aquest jove i gran pianista.

 

The Way you look tonight, Estate (Bruno Martino) , Cyclic Episode Humpty Dumpty (Chick Corea)

Billy Drummond: Valse sinistre 2022

Billy Drummond – drums ; Dezron Douglas – bass ; Micah Thomas – piano ; Dayna Stephens – saxophones

 

Willis Robert"Billy"Drummond Jr. (19 de juny de 1959) és un bateria de jazz nord-americà.

Billy Drummond va néixer a Newport News, Virgínia, on va créixer escoltant l'extensa col·lecció de discos de jazz del seu pare, un bateria aficionat i entusiasta del jazz. Ha tocat amb Al Foster, Horace Silver, Joe Henderson, Bobby Hutcherson, Buster Williams i molts d'altres. Ha estat Sideman en més de 350 discos.

Billy Drummond no publicava un disc com a lider des de l’àlbum Dubai de l’any 1996, o sigui des de fa 26 anys.

 

Valse Sinistre, Laura

 


 

2.

Dick Katz - In High Profile 1984

Dick Katz – piano ; Marc Johnson – bass ; Al Harewood – drums

Jimmy Knepper – trombone (tracks 1, 3, 6 & 8)

Frank Wess – tenor saxophone, flute (tracks 1, 3, 6 & 8)

 

Richard Aaron Katz (13 de març de 1924– 10 de novembre de 2009) va ser un pianista, arranjador i productor discogràfic  nord-americà. Va desenvolupar una carrera majoritàriament com a freelance  i va treballar en diferents formacions. Va cofundar Milestone Records el 1966 juntament amb Orrin Keepnews.

 

 "Cousin Mary"    John Coltrane    "Friday the 13th"    Thelonious Monk 

 

 


 

3.

Mads Mathias - I’m all ears 2021 

Juul Johansson més conegut com a Mads Mathias és un cantant, saxofonista i compositor danès. Ha format la seva pròpia Mads Mathias Orchestra publicant el seu àlbum Free Falling el 2012 guanyant "Millor Nou Artista de Jazz Danès de l'Any".

Des de llavors , des de l’any  2012, el vocalista i saxofonista Mads Mathias ha rebut nombrosos premis i ha realitzat gires per clubs i festivals d'Europa i Àsia.

 

Podem dir que el senyor Juul Johanson, és a dir , Mads Mathias, conrea una imatge de crooner romàntic que potser posaria nerviòs a més d’un. Però no podem negar la qualitat de la música que trobem a aquest I’m all ears. A més , saxofonista i vocalista, és un auténtic dos per un.Hem escoltat el tema que dona tìtol al disc , I’m all ears.Com diu el títol del disc, siguem tot oides i escoltem un altre dels temes inclosos, el tema Marigold. 

 

Mads Mathias - Veu principal i saxòfon tenor 

Peter Rosendal - Piano

Morten Ankarfeldt - Baix

James Maddren - Bateria

Rune Tonsgård - Violí

Charlotte Rafn - Violí

Jens Balslev - Viola

Therese Åstrand Radev - Violoncel

Mathias Heise - Harmònica

Bernardo Aguiar - Percussió

Anders Gustafsson - Trompeta

Mårten Lundgren - Trompeta

Michael Blicher - Saxòfon

Tenor Peter Jensen - Trombó

Jan Harbeck - Saxòfon Baríton 

Espen Laub von Lillienskjold - Bateria

 

I’m all ears, Marigold

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 923:Ethan Iverson, Erik Truffaz,Antoine Brochot,Eliane Elias.

  1. Ethan Iverson – Technically Acceptable 2023 https://www.youtube.com/watch?v=O_Y2JFF_rkE&list=OLAK5uy_mLiGRi3WrS2I-Iv_VpZc-1NC...