dissabte, 4 de juny del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(06-03-22)782:Helena Mas Quartet,Adriano Tortora,Frankie Ramos,Jerry Bergonzi


 1.
Helena Mas Quartet
Actuació del quartet de la cantant Helena Mas dins del cicle de concerts Vermut Jazz al Casinet d’Hostafrancs, diumenge dia 5 de juny a les 12.30, com sempre al pati del Casinet , actuació gratuïta.

Helena Mas Quartet - L-O-V-E, Helena Mas Trio - Temptation (Tom Waits)

Entrevista amb Helena Mas.

2.
Adriano Tortora - Choret 2022 (2526)
El pianista italià signa el disc Choret .Entenc que s’ha de pronunciar a la portuguesa, per que el mateix autor explica que aquest Choret surt de la connexió entre els choros brasilers del segle XiX i la música barroca, connexió que també passa, naturalment pel jazz.
Així doncs, un italià resident a València , un disc produit per Sedajazz i amb dos baixistes, Matthew Baker i Robert Lee. Matt Baker era l’original, però per questions d’agenda professional, va complementar la feina el contrabaixista Robert Lee. A la batería, Simone Zaniol. A més, participa Sofia Kozak a les veus y Roser Talens al violoncel.
Temes originals que pretenen explicar-nos històries de vida, de trobada amb la Natura, d’arrels mediterrànies. Una música que resumeix l'experiència musical d’aquest pianista els darrers set anys.

Almas Queridas , Sotto Il Mare Sopra Le Stelle

3.
Frankie Ramos - Space Species 2022 (2528)

Franki Ramos_SAXO ALTO Y SOPRANO ; Alberto Garrido_BATERÍA Y PERCUSION ; Adrià Claramunt_BATERÍA; Iago Aguado_GUITARRA ELÉCTRICA ; Juan Pastor_CONTRABAJO ; Tom Amat_PIANO Y KEYBOARD + Carlos Sarduy , trompeta a Playa de la Barceloneta

Un projecte , el d’aquest Frankie Ramos Sextet amb voluntat d’experimentació, plé d’influències i referències que busquen les seves arrels en tota mena de músiques populars.
Frankie Ramos impregna aquest projecte amb la seva personalitat musical i la seva experiència, tot i que estem parlant d’un jove saxofonista alacantí, però amb un recorregut considerable participant a projectes com ara Giuila Valle Ensemble, Félix Rossy quintet, Toni Vaquer Big Band, Liceu Jazz Group o Gorka Benítez trio. Justament en Gorka Benítez ha dit sobre el sextet de Frankie Ramos:
“El oyente disfruta de un directo contundente que no deja a nadie indiferente , aprovechando cada parte de la música y del escenario, por que si algo tiene Fran y su música es mucha verdad fluyendo en sus venas, pura música”

City Birds, Periquito, Playa de la Barceloneta

4.
Jerry Bergonzi - Live Gonz II -- Live At The Duc Des Lombard, Paris Vol 2
Jerry Bergonzi , tenor saxophone ; Renato Chicco , piano ; Dave Santoro , bass ; Andrea Michelutti
drums.

Dexter

 

 

Estadístiques de descàrregues del Jazz Expresso del 05-05-23 al 05-05-24. (Dades : ivoox.com)

El Jazz Expresso és un programa molt modest. En qüestió de pretensións, sempre he tingut molt poques. L'objectiu, 20 anys després, és ...