dissabte, 23 d’abril del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(22-04-22)776:Levi Dover sextet,Alfonso Calvo septet,Eberhard Weber,Dave O'Higgins Quintet.


 1.
Levi Dover sextet  - Imaginary structures 2021
Trompeta - Lex Frenc  ;  Alto Saxophone - Erik Hove    ;  Vibraphone - Olivier Salazar ;    Piano - Andrew Boudreau;   Contrabaix + Composicions - Levi Dover ;   Bateria - Kyle Hutchins

Nascut el 1990 a Mont-real, Quebec, Canadà, la trajectòria musical de Levi Dover va començar al baix elèctric a una edat primerenca i finalment es va submergir en la tradició del contrabaix jazzístic. Des de llavors s'ha establert com una veu amb caràcter amb el seu instrument, el  contrabaix, amb un enfocament tant fonamentat en la tradició com amb visió de futur. Imaginary Structures és el seu primer enregistrament com a líder.

First Impression , Imaginary structures,  How the Light Gets In, In Hindsight


2.
Alfonso Calvo septet - Monday Mood 2019
Pablo Castanho: alto, soprano ; Diego Alonso: tenor ; Xabier Pereiro GdJazz: trumpet, flugel ; Luis Miranda: trombone ; Iago Mourinho: piano ; Alfonso Calvo: double bass, composition & arrangements ; Miguel Cabana: drums
Així es presenta el contrabaixista Alfonso Calvo a la seva web :
Hola! Sóc Alfonso Calvo. Toco el contrabaix i visc a Santiago de Compostel·la. Vaig començar a tocar de forma autodidacta als setze anys i una mica més tard amb Quique Alvarado a l'Estudi-Escola de Música (membre de l'IASJ, Associació Internacional d'Escoles de Jazz). També vaig rebre classes particulars de Mariano Martos, Kin García, Xacobe Martínez i Alfonso Morán, i vaig acabar els meus estudis oficials de Grau Superior de Jazz-contrabaix al Conservatori Superior de Música de la Corunya, Màster en Jazz per l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc ) i llicenciat en Educació Musical per la Universitat de Santiago de Compostel·la.
Actualment toco amb Alfonso Calvo Septet, Marcos Teira trio & quintet, Aló Django, Valentín Caamaño Quartet, Marcel Pascual Quartet, Zumaque i Leira trio.
Monday Mood
Componen el septet alguns dels músics més rellevants de l'escena jazzística gallega: Pablo Castaño (alt, soprano), Diego Alonso (tenor), Xabier Pereiro GdJazz (trompeta, fliscorn), Luis Miranda (trombó), Iago Mouriño (piano), Alfonso Calvo (contrabaix, composició, arranjaments) i Miguel Cabana (bateria). Entre els seus convidats especials destaquen Ton Risco (vibràfon, melòdica) i Pablo Pascual (clarinet baix).
Alfonso Calvo Septet ha actuat en els festivals de jazz més importants de la comunitat gallega com ImaxinaSons-Festival de Jazz de Vigo, Festival Internacional de Jazz & Blues de Pontevedra, Festival de Jazz de Moaña, Festival de Jazz de Lugo i Nits de Jazz de Cambre , entre d'altres.
Dilemma's Walk, Mary-Go-Round

3.
Eberhard Weber - Stages of a Long Journey  2005
Stages of a Long Journey és un àlbum en directe del contrabaixista i compositor alemany Eberhard Weber gravat a Alemanya el 2005 i publicat pel segell ECM EL 2017.
Eberhard Weber (22 de gener de 1940, Stuttgart): contrabajista i compositor alemany. Com a contrabanjista, Eberhard Weber és conegut pel seu timbre i el seu fraseig, molt característics. Les composicions de Weber barregen el jazz de cambra, la música clàssica europea, el minimalisme i l'ambient, i es consideren com a representatives del so de la casa ECM Records.

Bass – Eberhard Weber ;Percussion – Marilyn Mazur ; Piano – Rainer Brüninghaus ; Tenor Saxophone – Jan Garbarek ; Vibraphone – Gary Burton ; Written-By – Carla Bley


Syndrome

4.
Dave O'Higgins Quintet Featuring Eric Alexander - Sketchbook 2008
Bass – Arnie Somogyi ; Drums – Kristian Leth ; Piano – James Pearson ;
Tenor Saxophone – Dave O'Higgins, Eric Alexander
Dave O'Higgins (Nascut l'1 de setembre de 1964) és un saxofonista, compositor, arranjador, educador i posteriorment enginyer i productor de gravació.
Nascut a Birmingham, O'Higgins va aparèixer per primera vegada en l'escena jazzística britànica en la dècada de 1980.Les seves influències van des de Charlie Parker, Dexter Gordon, John Coltrane, Joe Henderson fins a Stanley Turrentine i Michael Brecker.
Eric Alexander (nascut el 4 d'agost de 1968) és un saxofonista de jazz americà, conegut pel seu sofisticat estil hard bop i post-bop.Influenciat fortament per John Coltrane, Sonny Stitt, Dexter Gordon i George Coleman, Alexander ha treballat amb molts músics de jazz notables, incloent-hi el pianista de Chicago, Harold Mabern, el banyista Ron Carter, el bateria Joseph Farnsworth i el guitarrista Pat Martino. També ha gravat i girà extensament amb el sextet One for All.

Sketch Book

 

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...