dissabte, 9 d’abril del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(08-04-22)774:Victor Antón ,Yago Vázquez & Marcos Pin,That Old Feeling ...


 1.
Victor Antón 4et - Standards Session
Victor Antón, guitarra ; Pablo Gutiérrez Calvo , piano ; Daniel García Bruno, bateria ; Francisco López "Loque", contrabaix.


Víctor Antón és un guitarrista zamorà. Músic, docent i investigador del jazz,es nota que el Víctor sestima especialment els estandards, cançons de la música popular americana , que han transcendit el gènere del musical de Broadway per la seva bellesa.

Alone together (Dietz/Schwartz), In walked bBud (T. Monk), From this moment on (C. Porter)

2.
Vladimir Kostadinovic - Course of Events – Brooklyn, NY, September 15, 2009
The Only Sound
Jimmy Greene (ts) Danny Grissett (p) Matt Brewer (b) Vladimir Kostadinovic (d)


Vladimir Kostadinovic és un bateria de jazz serbi, líder de banda, compositor i arranjador.

3.
YAGO VÁZQUEZ / MARCOS PIN - DUOLOGY session 1 2013
Yago Vázquez Piano ; Marcos Pin Guitarra

Blue Monk

El guitarrista gallec Marcos Pin, bon amic del programa, ens te acostumats a projectes ambiciosos. Avui escoltem el primer capítol del seu projecte Duology, enregistrat el 2013 . Deu projectes , sempre amb la guitarra de Marcos, sempre amb un company diferent . Música en format íntim , aquí, només el piano de Yago Vàzquez i la guitarra de Marcos Pin. Una arquitectura musical que es desenvolupa harmoniosa i feliç.

4.
That Old Feeling - Òscar Briz vocals, Lucas Ibáñez electric guitar, Amadeu Adell double bass, Felip Santandreu drums 2019
Straighten up and Fly Right (Nat King Cole & Irving Mills 1943) , But not for me (George & Ira Gershwin 1930 for "Girl Crazy" musical).
Adaptacions al català: Òscar Briz

Òscar Briz (l'Alcúdia, 1965[1]) és un cantant, guitarrista i autor valencià. Va debutar la seva carrera als anys 1980, i durant molts anys va cantar i tocar amb diversos conjunts a la regió. Després d’uns anys vivint a l'Austràlia, va tornar a l'Espanya desenvolupant una carrera en solitari. A 2007 i 2008 va rebre reconeixements als Premis Enderrock.

THAT OLD FEELING és un quartet (quintet ocasionalment, amb saxofonista afegit) que interpreta en directe un repertori basat en la gran època de la cançó jazz, a l'estil "crooner" i la particularitat de presentar una veu solista masculina en una escena, la escena valenciana del jazz, en la qual pràcticament la totalitat d'intèrprets vocals són femenines.

5..
Peter Zak Quartet featuring Marcos Varela - One Mind – Paramus, NJ, May 26, 2017
Backseat driver , I wish I lived in LA
Seamus Blake (ts) Peter Zak (p) Marcos Varela (b) Billy Drummond (d)

Peter Zak (Nova York, 13 de maig de 1965) és un pianista i compositor de jazz estatunidenc, sovint s’ha dit que el van influenciar decisivament els pianistes McCoy Tyner i Cedar Walton.

Seamus Blake (Nascut el 8 de desembre de 1970) és un saxofonista tenor canadenc d'origen britànic.
Blake va néixer a Londres, Anglaterra i es va criar a Vancouver, Colúmbia Britànica, Canadà. La seva mare el va introduir al jazz quan era un nen i més tard va assistir al Berklee College of Music de Boston. Després de graduar-se, es va traslladar a la ciutat de Nova York. El febrer de 2002, va guanyar el Concurs Internacional de Saxòfon Thelonious Monk. Actualment toca amb el seu propi quintet (amb David Kikoski, Lage Lund, Bill Stewart i Matt Clohesy) i ha estat un habitual de la Mingus Big Band, així com de molts altres músics de Nova York.
El contrabaixista de Texas, resident a Nova York, Marcos Varela es troba entre els músics més respectats de l'escena de jazz estatunidenc i internacional..

Willis Robert Billy Drummond Jr. (Nascut el 19 de juny de 1959) és un veterà bateria de jazz estatunidenc.

 

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...