dimecres, 28 de febrer del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 911:Irene Reig,Kaisa's Machine,Thomas Linger,Yham 4tet.


 

1.

Irene Reig & The Bop Collective - Decisió I Coratge 2023

https://thechangesmusic.bandcamp.com/album/decisi-i-coratge

 

Irene Reig: Compositions and arrangements. Saxo Alto, Saxo Soprano i Flauta.

Marta Garrett: Veu(#1, #2, #3, #4, #8)

Héctor Floría: Saxo Tenor 

Joan Mar Sauqué: Trompeta

Alba Pujals: Trombó

Joan Monné: Piano

Giuseppe Campisi: Contrabaix

Joan Casares: Bateria

 

Irene Reig explora la connexió entre la música i la literatura, intentant capturar la sonoritat i el ritme a través de les paraules. En el seu tercer disc, aquest  "Decisió i Coratge", imagina que la seva escriptura intenta replicar la precisió i l'expressió musical, tot cercant comunicar emocions sense intermediaris. Cada peça del disc vol narrar una història única, des de l'anhel de "Decisió i Coratge" fins a la ironia de "Camí Romeu". A aquest àlbum incorpora la veu com a nou suport de les vuit composicions pròpies que formen el disc. Una veu (la de Marta Garrett) tractada com un altre instrument .

 

Decisió i Coratge, Camí Romeu, KIRS


2.

Kaisa's Machine - Taking Shape 2023

https://kaisamaensivu.bandcamp.com/album/taking-shape

 

Tivon Pennicott, saxo tenor (pistes 2-3,5,8,11)

Sasha Berliner, vibràfon (pistes 3-4)

Max Light, guitarra

Eden Ladin, piano (excepte la pista 4)

Kaisa Mäensivu, contrabaix

Joe Peri, bateria

Kaisa Mäensivu, talentosa baixista, ha consolidat el seu conjunt, Kaisa's Machine, amb el seu àlbum de debut "Taking Shape". Després de traslladar-se de la seva Finlàndia natal a Nova York, va emprendre un viatge de creixement artístic, obtenint un màster a la Manhattan School of Music. Aquest àlbum, publicat  al prestigiós segell Greenleaf Music de Dave Douglas, reflecteix la seva evolució musical i la influència de Nova York.

Amb una formació eclèctica que inclou músics com Sasha Berliner, Tivon Pennicott i altres, "Taking Shape" és una fusió vibrant de melodies elevades i complicades parts de conjunt. La química entre el piano i la guitarra, interpretats magistralment per Eden Ladin i Max Light, destaca en tot el disc. Els solos ardents de Pennicott aporten força i riquesa tonal.

L'escriptura emotiva i exigent de Mäensivu s'uneix a la profunditat del seu joc de baix, evident en cada introducció i solo. L'àlbum captura una diversitat d'emocions, des de la celebració fins a la reflexió sobre els misteris de la vida. Amb actuacions prèvies a escenaris com el Ronnie Scott's de Londres i el Smalls de Nova York, s’ha destacat la creació d’una identitat musical pròpia d’aquesta formació,Kaisa's Machine.

"Taking Shape" ofereix una experiència auditiva enriquidora, plena de sorpreses i una sensació de continuïtat. Amb gires previstes per Europa, aquest àlbum promet mantenir-se com una peça clau en la trajectòria de Kaisa's Machine. Per als amants de la música que busca noves exploracions sonores, aquesta és una obra que no es pot passar per alt.

Gravity, Shadow Mind


3.

Thomas Linger - Out In It 2022

https://thomaslingerjazz.bandcamp.com/album/out-in-it

– Englewood Cliffs, NJ, July 19, 2021

 

Thomas Linger, pianista resident a  Nova York, és originari de Waynesville, Carolina del Nord. Guanyador del primer lloc de l'American Jazz Pianist Competition, i finalista dels American Pianist Awards 2023, és intèrpret, compositor i professor, actuant a molts dels millors locals de Nova York. Thomas lidera el seu propi trio a més de tenir compromisos al costat de lluminàries actuals com Peter Bernstein, Peter Washington, Joe Farnsworth, Francisco Mela i molts altres. L'àlbum debut de Thomas, Out In It es va publicar a Cellar Records l'agost de 2022.

 

Thomas Linger (p,comp) Peter Bernstein (g) Yasushi Nakamura (b) Joe Farnsworth (d)

 

Can’t Say it, Linger’s Lament


 

4.

Yham 4tet -  Les lumières de nos rêves (2023)

https://yham4tet.bandcamp.com/album/les-lumi-res-de-nos-r-ves


Yham 4tet és un grup  format per iniciativa de Yoann Haméon.  Segons explica el mateix músic: “Yham 4T va néixer l'any 2017 del desig de compondre i tocar jazz. Per això, em vaig envoltar de tres músics que provenen tots de Seine-et-Marne o del sud de la regió de París: el Guitarrista Jérôme Picard, també compositor, el contrabaixista Philippe Monge i el bateria Ken Parassouramin. Pel que fa a mi, toco el saxo tenor. Ens hem inspirat en el jazz actual, en artistes contemporanis com l'anglès Dave Holland o el Guitarrista nord-americà John Scofield, que són referents. També hi ha música clàssica, imprescindible! Penso en Bach o en Ravel en particular. Sense oblidar el pop amb referents com Sting i Stevie Wonder, que escolto molt. Dono un lloc important al ritme, perquè vull que el públic pugui cantar i fins i tot memoritzar les melodies”.

Yoann Haméon (saxophone ténor), Jérôme Picard (Guitare eléctric), Philippe Monge (contrabaix), Ken Parassouramin (batterie)

 

A quoi rêvent les lucioles



Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...