diumenge, 3 de març del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(01-03-24)912:Conversaciones con Chopin, Ramón Díaz Group.

Translator



 

Ramon Díaz group – Conversaciones con Chopin 2023

 

Ramón Díaz – Bateria

Jeppe Rasmussen – Saxo soprano, tenor

Marco Boi  - Contrabaix

Ruben Luis - Guitarra

 

Avui presentem al Jazz Expresso el darrer disc del Ramón Díaz Group : Conversaciones con Chopin. En Ramón Díaz és un bateria canari que ja porta molts i molts anys a Catalunya, de fet ha desenvolupat aquí la seva carrera musical. És professor al Taller de músics i ha treballat amb una llarguíssima llista de musics de primer nivell. Ens ha visitat moltes vegades aquí al Jazz Expresso i avui també podrem parlar d’aqui a un moment amb ell d’aquest nou projecte, aquest disc “Conversaciones con Chopin”. Un disc amb composicions del propi Ramón Díaz, inspirades en les melodies del genial compositor polonès i en la seva vida. Però això ja ens ho explicarà en Ramón d’aquí a una estoneta . De moment , escoltem una mostra de la música que podem trobar dins d’aquest disc .

 

Majorca.

 

Entrevista amb Ramón Díaz.  

 

Fragments de tota la resta dels temes del disc:

Los Viajes, Ida y vuelta, Amantine (Tema amb que tanquem el programa) , Invierno en Varsovia, Ludwika, Noctambulo.

Si vols aconseguir una còpia física o digital del disc “Conversaciones con Chopin”, de Ramón Díaz Group, posat en contacte amb ell :

mondiazh@hotmail.com



 

 

 


 

Sí t'ha agradat aquest podcast, potser també t'agradarà aquest :


 

1.

Louis Sclavis – Les Cadences Du Monde 2022 

 

El clarinetista i saxofonista Louis Sclavis presentava el 2022 el seu àlbum, "Les Cadences du Monde", en quartet amb Annabelle Luis, Keyvan Chémirani i Bruno Ducret. La seva música, amb una fusió de gèneres com el jazz, la música de cambra i del món, reflecteix la seva habilitat per explorar nous territoris sonors. Col·laborant amb músics com la violinista Annabelle Luis i el percussionista iranià Keyvan Chémirani, Sclavis ofereix un viatge musical que ressona amb l'obra del fotògraf Frédéric Lecloux i el viatger Nicolas Bouvier. Les composicions es desvien del jazz convencional cap a una estètica barroca i de les músiques del món. L'àlbum, enregistrat amb un so majestuós, evoca poèticament les experiències viscudes en terres com l'ex-iugoslàvia, Turquia, Iran, Pakistan i Afganistan.

 

Cello – Annabelle Luis, Bruno Ducret

Clarinet [Clarinets], Producer, Liner Notes, Photography By [Front Cover] – Louis Sclavis

Goblet Drum [Zarb], Daf – Keyvan Chemirani

 

Conte d'Un Jour

 


 

2.

Simon Mary, Krystal Mundi -  Modal morning 2023 

https://simonmary.bandcamp.com/album/krystal-mundi-modal-morning

 

Simon Mary ha recollit els fruits de les seves trobades amb música d'arreu del món, les seves principals fonts són la Bretanya, el Carib, l'Europa de l'Est i Àsia, amb una predilecció natural per l'Índia. Aquesta amplitud d’horitzons es pot trobar en totes les fases de la creació de Krystal Mundi. La seva escriptura està inspirada en el jazz i la música popular, així com en la música tradicional i el minimalisme americà.

Simon Mary és el creador, productor i compositor del grup MUKTA, amb 6 àlbums i 2 nominacions als Premis de la Música. També és el creador de Krystal Mundi. Com a contrabaixista i baixista, ha participat en nombrosos projectes tant de jazz com de música tradicional, cançó francesa o pop,  amb artistes de primera línia. També ha treballat en àmbits com el teatre, els contes i la literatura. La seva carrera inclou actuacions en importants festivals com el Montreux Jazz Festival, Jazz Yatra a Bombay, entre d'altres. 

 

Simon Mary (contrabaix) , Sissel Vera Pettersen (Veu), Geoffroy Tamisier (Trompeta), Tomoko Katsura (Violí), Marian Iacob Maciuca (Violí), Guillaume Grosbard (Violoncel), 

 

Opening dance, Modal morning


3.

Apostolos Sideris • Past-Presented 2023

https://apostolossideris-parallel.bandcamp.com/album/past-presented

 

Apostolos Sideris, neix a Atenes el 1978, destacat músic grec amb una formació inicial en flauta clàssica i baix elèctric. Després de la seva estada a Boston i Nova York, on va estudiar amb mestres com Ron Mahdi i John Patitucci, Sideris esdevé un virtuós del baix, especialitzant-se en el baix acústic.

Amb una carrera molt variada en estils,, ha col·laborat amb artistes com Clarence Penn, Lionel Loueke o Savina Yannatou. A més de la seva destacada carrera com a intèrpret, Sideris és un compositor que abraça estils que van des del jazz fins a la música oriental i llatinoamericana.

Aquest és el seu àlbum més recent, "Past Presented", publicat el 3 de novembre de 2023, on reprèn el seu Sextet i explora la fusió de microtonalitats orientals amb la una perspectiva orquestrada. El disc ofereix una paleta sonora rica, des de l'impuls rítmic fins a la melodia fluida, amb col·laboracions destacades com Andrea Romani o Giannis Poulios.

Amb una combinació de jazz modal modern, elements folklòrics grecs i orientals, "Past Presented" combina una rítmica potent i matisos melòdics ..

Encounter , Nightingale part I & II.

 


4.

Saint Malo - Saint Malo 2023

https://saintmalomusic.bandcamp.com/album/saint-malo

 

L’extremeny Javier Jiménez Rolo, és el músic que està darrera del projecte Saint-Malo. Ens presenta un viatge que ens submergeix en un mon on explora les profunditats sonores amb resons neoclàssics, que evoquen aires de la música folk, fent servir textures electròniques, i  establint un diàleg sonor que evoca artistes com Arvö Part o Nils Frahm, per posar dos exemples.

El nom "Saint-Malo" no ens ha de situar a la Bretanya, la seva significació va més enllà de la ubicació geogràfica. Jiménez Rolo, no ha estat mai a aquesta localitat francesa. Va escriure aquesta música entre 2019 i 2021, inspirat per vivències marcades per canvis i pandèmies.

Maltravieso, Le Havre, Sorrento, Dolce far niente, Le Pont Roulant, Promenade, Bells of Nowhere.

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 923:Ethan Iverson, Erik Truffaz,Antoine Brochot,Eliane Elias.

  1. Ethan Iverson – Technically Acceptable 2023 https://www.youtube.com/watch?v=O_Y2JFF_rkE&list=OLAK5uy_mLiGRi3WrS2I-Iv_VpZc-1NC...