dissabte, 27 d’abril del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.


 

1

Move - Momentum 2024

https://underpool.bandcamp.com/album/momentum

 

Borja Barrueta - Drums

Alberto Arteta - Tenor & Soprano Saxophone

Javier Callén - Double Bass

Iñigo Ruiz de Gordejuela - Piano 

 

El passat vuit d’abril…

Segons expliquen el mateixos músics a les notes del disc, "Momentum", el segon àlbum de Move, reflecteix l'experiència acumulada d'un quartet capaç de canalitzar les sinergies que els envolten i utilitzar-les com a força impulsora. Això els permet evolucionar cap a una forma de música única que transcendeix gèneres, amb l'objectiu últim d'emocionar l'oient.

Les composicions incloses en aquest nou àlbum són originals dels quatre membres del quartet, fruit d'un procés creatiu col·laboratiu. Aquestes peces comparteixen un so comú característic de la música de Move, influenciada pels rics folclores de diverses tradicions musicals al costat del gran llegat del jazz i els seus mestres.

Indubtablement, aquest so és el que converteix Move en un transmissor d'emocions, captivant els oients amb la seva expressivitat notable. La seva música està elaborada per evocar emocions i és el resultat del respecte, l'admiració i la confiança que existeix entre aquests quatre músics, que comparteixen una trajectòria consolidada construïda a través d'anys de dedicació i exploració conjunta.

Sorioneku, Piramides, Choose your Struggle


2.

Nahuel Blanco – Monte 2024

 

https://www.youtube.com/watch?v=EJmbGJwMy_c&list=OLAK5uy_nt8WwaU8C_ex_o6GnczoecRtXwT3boJAw&index=3

 

El músic Nahuel Blanco s'ha convertit en una referència del jazz chilè gràcies a la seva dedicació i talent. Aquest contrabaixista xilè, va emergir a la escena musical a finals de la dècada del 2010. Després de formar-se en clubs com el Thelonious i The Jazz Corner, va debutar com a líder amb el seu propi trio a l'edat de 21 anys. Amb el seu primer àlbum homònim "Nahuel Blanco" i aquest segon, "Monte", llança un segell distintiu com a compositor. Influenciat per grans noms com Pablo Menares i referències internacionals com John Patitucci, es consolida com una de les promeses més destacades del jazz a Xile i més enllà.

Aquest disc,  "Monte", plasma la seva experiència durant el confinament a la comuna de San Vicente de Tagua Tagua. Amb un toc orientalitzant, aquest treball presenta una proposta alegre i colorista. Acompanyat del seu  quintet format per…. 

Nahuel Blanco (bajo) Camilo Aliaga (piano), Ignacio Moreno (saxo), Mauricio Gallardo (vibráfono) Ramiro Ayala (batería)

Nahuel Blanco ens ofereix un deliciós diàleg entre instruments en cançons com "Gabriel" o "Variable". El seu segon disc que, sense dubte, porta la seva música a un altre nivell.

Monte, Variable


3.

Kurt Rosewinkel – Undercover 2023

 

https://kurtrosenwinkel.bandcamp.com/album/undercover-live-at-the-village-vanguard

Kurt Rosenwinkel – guitar
Aaron Parks – piano, keys
Eric Revis – bass
Greg Hutchinson – drums
Recorded live at the Village Vanguard by Michael Perez-Cisneros

 

L’aportació de Kurt Rosenwinkel en el món del jazz és innegable, i amb el seu últim àlbum, "Undercover: Live At The Village Vanguard", acompanyat de músics com Aaron Parks, Eric Revis i Greg Hutchinson, ens ofereix una experiència musical fascinant. Enregistrat durant tres nits al Village Vanguard de Nova York, temple històric del jazz, l'àlbum captura la energia visceral del quartet de Rosenwinkel i s'integra perfectament en la tradició de gravacions històriques d'aquest lloc.

Amb set composicions originals, l'àlbum ens revela el domini artistic de Rosenwinkel i les seves influències marcades. Rosenwinkel presenta un repertori variat que oscil·la entre la melodia i l'energia del jazz contemporani.

Aquest àlbum, juntament amb les seves diverses col·laboracions i altres projectes recents com "Plays Piano" i "The Chopin Project", demostra la versatilitat i la profunda connexió de Rosenwinkel amb la tradició i la innovació del jazz. "Undercover: Live At The Village Vanguard" és una obra que no només mereix ser escoltada, sinó també celebrada com un testimoni viu de la vitalitat i la creativitat del jazz modern.

Our secret world



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...