diumenge, 4 de febrer del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(02-02-24)906:Mark Turner&Ethan Iverson,Behn Gillece, Johnathan Blake,Brian Blade...


 

1

           

Temporary Kings és un àlbum del saxofonista Mark Turner i el pianista Ethan Iverson. L'àlbum va ser publicat el setembre de 2018 pel segell ECM.

 

Mark Turner -     Tenor Saxophone

Ethan Iverson  -    Piano

En "Temporary Kings", dues de les veus més distintives de l'escena de jazz actual, Mark Turner i Ethan Iverson, presenten el seu debut en format duo. En aquest àlbum, explorant un terreny estètic comú, ofereixen una diàleg inspirat en un ambient semblant al de la música de cambra modernista al Auditorio Stelio Molo RSI, Lugano. Aquest àlbum inclou sis peces originals de Iverson, dues de Turner i també una interpretació d'una peça de Warne Marsh. Destaquen una melòdica peça d'obertura dedicada a Lugano i un blues peculiar anomenat "Unclaimed Freight". La col·laboració entre aquests dos músics va començar al Billy Hart Quartet i ha evolucionat cap a aquest treball conjunt amb influències contemporànies del jazz.

 

Lugano, Unclaimed Freight 

 



2.

Behn Gillece - Between The Bars 2023

 

Behn Gillece - vibraphone

Patrick Cornelius - alto sax ,bass clarinet, soprano sax 

Diego Rivera - tenor sax 

Altin Sencalar - trombone

Art Hirahara - piano, Rhodes 

Peter Slavov - bass

Vinnie Sperrazza - drums 

 

https://behngillece.bandcamp.com/album/between-the-bars

 

El vibrafonista Behn Gillece presentava aquest any 2023 el seu nou àlbum "Between The Bars", enregistrat l’any 2022. Amb composicions originals i varietat de perspectives, Gillece demostra el seu lirisme i la seva habilitat harmònica,acompanyat per Art Hirahara, Peter Slavov i Vinnie Sperrazza. Saxofonistes com Diego Rivera i Patrick Cornelius, junt amb el trombonista Altin Sencalar, també s'uneixen a l'àlbum. Amb una exhibició musical expressiva, "Between The Bars" captiva els oients i els transporta a nous àmbits sonors. 

 

Mindful moments,Thinking cap,Beatrice


3.

L'àlbum "Passage" de Johnathan Blake, llançat el 11 d'agost de 2023 per Blue Note, és el segon àlbum del bateria i compositor i serveix com a continuació del seu aclamat àlbum Homeward Bound del 2021. En aquest àlbum, Blake reuneix el seu dinàmic grup Pentad, amb la participació d'Immanuel Wilkins al saxo alto, Joel Ross al vibràfon, David Virelles al piano i Dezron Douglas al contrabaix.

 

Aquest disc, Blake li dedica al seu pare i mentor musical, el violinista de jazz John Blake Jr.,

 

"Passage" celebra musicalment  la vida i llegat del pare de Blake. L'àlbum inclou composicions pròpies de Blake, així com peces de Douglas, Virelles i de Ralph Peterson. Destaca la peça central del disc, que acabem d’escoltar,  "Passage", escrita pel pare de Blake, que reflecteix la personalitat musical del seu autor. L'àlbum mostra el quintet en un nivell elevat de consciència i art, celebrant la vida i homenatjant aquells que han influït en Blake i en la seva música. Blake destaca la confiança i la fraternitat del seu grup, afirmant que Pentad és una unió de cinc entitats per crear un únic so.

 

Passage

 


4.

Brian Blade & The Fellowship Band - Kings Highway 2023

https://brianblade.bandcamp.com/album/kings-highway

KINGS HIGHWAY és el setè enregistrament de Brian Blade & The Fellowship Band i compta amb el bateria i compositor Brian Blade, el pianista i compositor Jon Cowherd, el baixista Christopher Thomas, els saxofonistes Myron Walden i Melvin Butler i el Guitarrista Kurt Rosenwinkel. The Fellowship Band crea un so absolutament personal,  barreja de diferents estils musicals .

 

Brian Blade va crear aquesta Fellowship fa 25 anys. Blade ha col·laboratd amb artistes de primer nivell com Joni Mitchell o Bob Dylan. La Fellowship Band, compta amb Jon Cowherd com a copilot i part essencial del seu projecte, amb qui Blade ha produït uns quants àlbums.

 

Enregistrat del 13 al 15 de juny de 2018. Publicat el 2023.

 

Kings Highway



Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...