dissabte, 10 de febrer del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(09-02-23)907:Roxy Coss,Ton Risco Quinteto,Baptiste Trotignon,Montreal Jazz Trio,Miguel Zenón

1.

Roxy Coss • Disparate Parts 2022

https://outsideinmusic.bandcamp.com/album/disparate-parts 

La saxofonista Roxy Coss, presentava el 2022 el seu àlbum, "Disparate Parts". Coss s'ha situat entre les músiques emergents més destacades de la seva generació. En aquest nou projecte, acompanyada pels seus col·laboradors —Alex Wintz a la guitarra, Miki Yamanaka al piano/teclats, Rick Rosato al baix i Jimmy Macbride a la bateria—, Coss explora les diverses facetes de la seva música.

Amb catorze temes, "Disparate Parts" no escatima en intensitat. "Disparate Parts" és, sens dubte, un manifest amb caràcter propi, revelant la creativitat col·lectiva d'aquest conjunt de músics.

Mabes


2.

Ton Risco Quinteto - Sete 2023 

El passat mes d’agost et presentava aquí aquest disc que em va robar literalment el cor, és und disc que m’entusiasma. Lidera el quintet el vibrafonista gallec Ton Risco, que vaig tenir el plaer de saludar breument en persona aquest passat estiu a Santiago, llàstima que no vaig poder sentir-lo en directe.

Martin Andersen: batería ; Carl Minnemann: contrabajo ; William Díaz: trombón ; Pablo Añón: saxo tenor ; Ton Risco: vibráfono

Azul, Impronunciable


3.

Baptiste Trotignon - Brexit music 2023

 

Baptiste Trotignon (piano), Matt Penman (contrabaix), Greg Hutchinson (batterie)

No es pot negar que el titol d’aquest disc, "Brexit Music" de Baptiste Trotignon té un toc d’humor britànic. Tot i el títol, no es tracta d’un àlbum polític. L'art normalment , dura més enllà de les tendències socials. L'objectiu aquí és crear una música fresca, lúdica, amb força  i amb una mica d'humor, tot i ser una tasca feta amb seriositat. Interpretar cançons conegudes és habitual entre els músics de jazz, però crear un àlbum exclusivament amb música pop anglesa és un repte. És com mantenir la vitalitat i la diversió sense les lletres i amb melodies sovint simples. Les cançons de les dècades dels 70, una època de gran creativitat, han  inspirat aquesta exploració de Trotignon.

El pianista i compositor juga amb les melodies i la seva formació de trio de jazz acústic piano-contrabaix-bateria aporta una nova dimensió a la música. Tot i que el món del jazz i el de la música pop han estat rivals en alguns aspectes, ambdós comparteixen una força i una recerca de llibertat. Aquest àlbum és un intent de combinar-los, mantenint la resistència amorosa i poètica que caracteritza totes les músiques..

Money, Message in a Bottle, Life on Mars,


 

4.

Montreal Jazz Trio - Montreal Jazz Trio 2021

Steve Amirault – piano/composition , Adrian Vedady – bass, Jim Doxas – drums.

 

El nom no enganya, aquest trio ve de Montreal, una ciutat única amb una identitat potent i identificable enmig d'una terra de barreja cultural. El pianista Steve Amirault, el baixista Adrian Vedady i el bateria Jim Doxas, coneguts com el Montréal Jazz Trio, capturen aquesta diversitat en el aquest àlbum homònim. L'àlbum presenta originals, arranjaments d'estàndards de jazz i dues peces de Amirault basades en progressions conegudes del gènere, el que es coneix de tota la vida com a contrafact . Un àlbum que captura l'essència de la ciutat i transporta els oients a la Belle Province des d'on siguin.

 

Nowhere , All Those Lovely Things


5.

Miguel Zenón,José A. Zayas Cabán,Ryan Smith,Casey Rafn - Romance Al Campesino Porteño 2023

Miguel Zenón, alto saxophone ; José A. Zayas Cabán soprano saxophone ;  Ryan Smith tenor saxophone ;  Casey Rafn piano

 

ROMANCE AL CAMPESINO PORTEÑO és un àlbum que ressegueix els records de la infantesa del saxofonista José Antonio Zayas Cabán amb música antiga i nova. Les melodies de la seva infantesa i la seva cultura envolten sonorament una peça de nova composició, El País Invisible, nominada als GRAMMY, que aborda l'estatus polític de Puerto Rico com a mancomunitat de l'Imperi dels Estats Units. Amb Miguel Zenón, Ryan Smith, Casey Rafn i el mateix Zayas Cabán, ROMANCE AL CAMPESINO PORTEÑO explora les textures de Puerto Rico i Llatinoamèrica, i els sons tant de la lluita com de la celebració. 

 

Estaciones Porteñas: 1. Primavera (Arr. for saxophones and piano by Mitchell Toebben)

 



Translator

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...