diumenge, 18 de febrer del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(16-02-24)909:Horacio Fumero,Marina Vallet,Marie Krüttli,Cyrus Chestnut,Brian Charette.


 


1.

Horacio Fumero – Solo Bass Songs 2023

https://underpool.bandcamp.com/album/solo-bass-songs

Com sempre, llegim a les notes que acompanyen aquest disc que Horacio Fumero, un dels contrabaixistes més destacats del nostre país amb una extensa trajectòria musical, ha acompanyat amb el seu contrabaix nombrosos solistes, incloent-hi el gran Tete Montoliu. Amb el temps, s'ha convertit en mestre i referent per a diferents generacions de músics a casa nostra.

"Solo Bass Songs" marca un gir en la carrera de Horacio Fumero, ja que assumeix per primera vegada el paper de solista en aquest àlbum, on interpreta un repertori ric en històries autèntiques que provenen del més profund i descriuen la seva personalitat musical.

En aquesta obra, el músic d'origen argentí ens presenta la seva perspectiva tant atlàntica com mediterrània, eleva l'essència del folklore a la seva màxima expressió i ens recorda que la música és una amalgama d'identitat, vivència i temps.

"Solo Bass Songs" compta amb dues col·laboracions especials: la seva filla, la pianista i cantant Lucía Fumero, participa a la peça "Chajá", mentre que el trombó de Rita Payés a "Tordo" enriqueix encara més aquesta experiència musical.

 

Tordo, Los ejes de mi carreta


2.

Marina Vallet – Zinc 2023

https://underpool.bandcamp.com/album/zinc

 

Marina Vallet: saxos soprano, contralt, tenor, baríton i veu

Bartholomew Barenghi – Guitarra i veu

Cut Riera – Piano & Rhodes

Paco Weht – Baix

Cor Oriol – Bateria

Llegim a les notes d’aquest disc, "Zinc" captura un moment crucial de transició i regeneració.

Com el metall, el zinc, els temes que configuren aquest àlbum es presenten com un joc de colors enèrgics que defineixen la personalitat musical de Marina Vallet, una destacada saxofonista que, amb veu pròpia, ha forjat una sòlida trajectòria al llarg de l'última dècada.

A "Zinc", Marina Vallet ha col·laborat estretament amb el baixista Paco Weht, encarregat d'arranjar les composicions originals de Vallet per a aquest disc.

Amb aquest ampli espectre d'intensitats, energies i colors, "Zinc" es consolida com el projecte més resplendent d'una de les saxofonistes més destacades de l'escena musical actual.

Zinc, 007


3.


Marie Krüttli - Transparence (2023)

https://mariekruttli.bandcamp.com/album/transparence

Marie Krüttli (Compositora, Piano)

La jove pianista de jazz Marie Krüttli, originària de la part de parla francesa de Suïssa, ha guanyat una destacada reputació internacional els últims anys amb el seu trio i també amb treballs en solitari. Ara presenta "Transparence", el seu primer àlbum en solitari de piano. Després d'una educació clàssica, es va interessar cada vegada més per altres formes d'expressió musical, especialment el jazz, en el qual va descobrir una música que amb una acció física i una intuïció diferents. La música de Krüttli segueix un enfocament intuitiu, amb un ampli vocabulari harmònic i una finesa rítmica. En les notes del llibret, Jordannah Elizabeth qualifica Krüttli de "jove visionària i primera pianista de jazz europea, les seves emotives i penetrants composicions fan onades en la comunitat de jazz i més enllà"

Departure, Exploration



4..

Cyrus Chestnut - My Father’s Hands 2021

– New York, December 14, 2021

Cyrus Chestnut,  reconegut pianista nordamericà dedica aquest disc l titulat "Les Mans del Meu Pare" al seu pare McDonald Chestnut, que el va encoratjar amb el seu amor per la música. L'àlbum, que inclou originals i estàndards ,compta amb la col·laboració de l'excel·lent baixista Peter Washington i el llegendari Lewis Nash a la bateria.  Aquest àlbum no només és una magnífic treball, sinó també un emotiu i durador homenatge d'un fill al seu pare.

Cyrus Chestnut (P) Peter Washington (B) Lewis Nash (D)

 

Nippon Soul Connection, Baubles, Bangles, & Beads


5.

Brian Charette - Jackpot 2022

https://briancharettequartet.bandcamp.com/album/jackpot

 

Brian Charette, organista i pianista de Nova York, s'ha convertit en una veu destacada del jazz actual. És un artista patrocinat per Hammond U.S.A, entre d’altres prestigioses marques d’instruments musicals.

 

Va guanyar el premi "Rising Star: Organ" de la crítica de Downbeat el 2014 i el premi "Fan's Decision Jazz Award for Best Organist" de la revista Hot House el 2015. També va quedar en tercer lloc a la crítica de Downbeat el 2021 i ha publicat 19 àlbums, molts dels quals han estat als primers llocs de Jazzweek i iTunes.

A més de ser un compositor i líder de banda aclamat per la crítica, Brian ha actuat amb artistes destacats com Joni Mitchell, Paul Simon, Cyndi Lauper, Joey DeFranceso, John Patitucci, entre molts d'altres. És una peça clau de l'escena del centre de Nova York i ha col·laborat amb pràcticament tothom qui ha necessitat un organista a la seva banda.

El seu àlbum "Jackpot" és un projecte més tradicional que els seus anteriors, amb melodies de bebop influenciades per grans noms com Jack McDuff, Melvin Rhyne, Don Patterson, Larry Young i Jimmy Smith. Acompanyat de músics com Ed Cherry a la Guitarra i Bill Stewart a la bateria, el disc busca oferir una sessió molt rítmica i ànima amb temes memorables i solos plens de passió. Un tribut als grans del gènere que pretén captivar l'oïda dels amants del jazz.

Brian Charette – Hammond Organ ; Cory Weeds – tenor saxophone ; Ed Cherry – Guitar ; Bill Stewart - drums 

 

Vague Reply



Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...