dissabte, 24 de febrer del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(23-02-24)910:John Zorn,Giulio Ottanelli,Billy Childs.


Translator

 

El quartet Incerto, liderat per John Zorn, presenta dos nous àlbums simultàniament inspirats en obres literàries i artístiques. El primer, inspirat en Shakespeare, ofereix una suite de nocturns d'una bellesa commovedora que transporta a un món romàntic i líric, fusionant elements de ballada de jazz amb atonalitat clàssica i minimalisme. El segon àlbum és un emotiu homenatge a la pintora surrealista Remedios Varo, ple de juxtaposicions exòtiques, harmonies exuberants , exploracions líriques i solos apassionats . Incerto, format per quatre músics excepcionals, ens ofereix el seu virtuosisme, abastant la gama completa de passions proposades pel compositor John Zorn. Julian Lage a la guitarra, Brian Marsella al piano, Jorge Roeder al contrabaix i Ches Smith a la bateria.

 

 

1.

John Zorn, Incerto -  Full Fathom Five (2023)

John Zorn. (Compositeur), Brian Marsella (piano), Julian Lage (guitare electrique), Jorge Roeder (basse), Ches Smith (batterie)

Where the Wild Thyme Blows,Behold the Night of Our Solemnities

 

2.

John Zorn, Incerto - Homenaje a Remedios Varo

John Zorn. (Compositeur), Brian Marsella (piano), Julian Lage (guitare electrique), Jorge Roeder (basse), Ches Smith (batterie)

Blue Equinox,The Three Wands


3.

El quartet franco-italià de Giulio Ottanelli, guanyador del primer premi al concurs de grups del 46è Festival Internacional de Jazz de Getxo, presenta el seu àlbum debut titulat 'Getxo Jazz'. Aquest àlbum inclou vuit temes gravats en directe durant la seva actuació en el concurs, destacant set composicions originals de Giulio Ottanelli, acompanyades de  'Samba em preludio' de Baden Powell i Vinicius de Moraes.

 

Amb el saxofonista Giulio Ottanelli, nascut a Florència el 1995, a la direcció, el quartet busca explorar el diàleg entre dos saxòfons sense piano, fusionant composició i improvisació. Les veus complementàries i úniques dels saxofonistes Ottanelli i Jérémie Lucchese, amb el suport d'una sòlida secció rítmica formada per Ciryl Drapé i Emile Rameau, creen una música rítmica i enèrgica amb melodies refinades i tempos inusuals.

 

Inspirat en una àmplia gamma de compositors, des dels clàssics del jazz com Billy Strayhorn fins als contemporanis com Mark Turner i Joshua Redman, el quartet presenta un so compacte i modern amb una influència notable del post hard bop. Ottanelli busca involucrar el públic i transmetre emocions amb la seva música.

 

Els duels entre els saxofonistes, juntament amb els temes reconeixibles i les improvisacions impetuoses, fan que l'espectacle sigui accessible a tot tipus d'audiència.

 

Giulio Ottanelli (saxo alto);

Jérémie Lucchese (saxo tenor, saxo soprano);

Cyril Drapé (contrabajo);

Emile Rameau (batería)

 

G.U.M.M.


4.

Billy Childs – The Winds of Change 2023

https://billychilds.bandcamp.com/album/the-winds-of-change

 

Ambrose Akunmusire (trompeta) Billy Childs (piano) Scott Colley (baix) Brian Blade (bateria).

 

William Edward Childs, nascut el 8 de març de 1957, és un compositor, pianista , arranjador i director d'orquestra de Los Angeles, Califòrnia. Va estudiar música a la University of Southern California i va tenir influències com Herbie Hancock i Chick Corea. Va fer el seu debut discogràfic amb el Quintet de J. J. Johnson el 1977 i va tocar amb Freddie Hubbard entre 1978 i 1984. És conegut per desenvolupar una veu original com a pianista i compositor tant al camp del  jazz ccom de la música clàssica. La seva germana és la dramaturga Kirsten Childs.

En el seu tercer àlbum amb Mack Avenue Records, el guanyador de 5 premis GRAMMY®, Billy Childs, reuneix un quartet d'estrelles amb el trompetista Ambrose Akinmusire, el baixista Scott Colley i el bateria Brian Blade. A "The Winds of Change", el pianista/compositor aclamat per la crítica ofereix 5 noves composicions originals juntament amb emocionants arranjaments de "Crystal Silence" de Chick Corea (originalment a la seva gravació ECM de 1972 amb el vibrafonista Gary Burton) i "The Black Angel" de Kenny Barron (originalment a la gravació Atlantic de 1970 amb el trompetista Freddie Hubbard) per expandir els límits creatius del grup i inspirar un nou so col·lectiu per homenatjar les llegendes del jazz i l'art.



The Great Western Loop , The Winds of Change,   I Thought I Knew



Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...