diumenge, 28 de gener del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-01-24)904:Marco Martínez,Caili O'doherty,Serge Merlaud.


 

1.

Originari d'Astúries, Martínez no només és un músic consumat, sinó també un destacat professor i intèrpret de jazz en aquesta regió. La seva carrera ha estat marcada per una exploració audaç de diversos gèneres musicals, fusionant amb habilitat el jazz amb elements de folk, funk i hip-hop.

Marco Martínez Trio 2019

Marco Martínez (guitarra)

Antony Da Cruz (contrabajo)

Jaime Moraga (bateria)

Era el tema camino , inclòs al disc “Marco Martínez Trio” .

Marco Martínez, un music de llarg recorregut, és evident que ´la guitarra és la seva gran passió , per que llegeixo que li ha dedicat tota la sev vida.Músic amb formació clàssica, estudis a Musikene i influències dels grans guitarristes, com ara Pat Metheny o Gilad Hekselman, entre d’altres.

Amb una gran versatilitat: compositor, arranjador, treballs pel cinema i col·laboracions  en uns quants projectes i formacions. Des dels seus inicis amb el Quatro Jazz Quartet fins al seu duet amb Mapi Quintana, passant per la seva col·laboració amb Groove Elevation, Marco Martínez es un músic versàtil i amb qualitats evidents.

L’any 2019, amb aquest 'Trio', Marco ens presentava un trio fantàsticament conjuntat, amb les seves composicions , tots els temes son composicions seves excete “Alone Together”, el clàssic d’ Arthur Schwartz, que escoltem tot seguit.

Caminó, Alone Together

Marco Martínez – Noi 2021

El guitarrista Marco Martínez presentava el 2021 el seu segon àlbum, titulat "NOI".

Un disc que vam presentar fa uns mesos, i que recordem ara a aquest petit racó del Jazz Expresso que dediquem avui a Marco Martínez.

Totes les pistes d'aquest àlbum són composicions originals de l'artista.

"NOI" és el resultat d'una col·laboració íntima de Marco Martínez, enregistrada al gener de 2021 al Meidinerz Jazz Club de Gijón. Aquest àlbum emergeix de les profunditats emocionals inspirades per l'obra teatral "Todo está allí", una adaptació lliure de les Tres Germanes de Txékhov, dirigida per Sergio Gayol i interpretada al Teatro del Cuervo de Gijón. Els personatges d'aquesta obra, Irene, Andrés i Olga, viatgen per una Argentina que esdevé simultàniament familiar i estranya. Cal destacar també l'exquisit disseny gràfic del disc, a càrrec de l'artista francobelga Marie Lavis. El títol, "NOI", prové de les inicials de les "Tres germanes" (Natàlia, Olga i Irina), protagonistes de l'obra de Txékhov que va inspirar aquesta expressiva peça teatral.

Marco Martínez guitarra, veu y samples ; Horacio García contrabaix ; Pier Bruera batería  ; Eladio Díaz saxo en 6 y 7 ;  Cesar Latorre piano en 3 y 9 ;  Fernando Arias percussió en 8

Escoltem el tema “Acto cuarto”.

 

El disc acaba amb un record per l’obra de teatre en que s’inspira  el disc, el tema “Todo està allí”.

 

Acto cuarto, Todo està allí


2.

Caili O'doherty • Quarantine Dream 2022 https://cailiodoherty.bandcamp.com/album/quarantine-dream

La pianista Caili O'Doherty presentava el 2022 el seu àlbum, "Quarantine Dream," on ens oferia les seves visions musicals des de la seva experiència durant el confinament. Amb una proposta que combina composicions originals i clàssics, O'Doherty ens convida a submergir-nos en un viatge programàtic. Acompanyada per les aportacions de la saxofonista Nicole Glover, del baixista Tamir Shmerling i del bateria Cory Cox.

Caili O'Doherty, s'ha centrat els darrers temps en celebrar, preservar i difondre els èxits de les heroïnes desconegudes del jazz. 

El quintet de Caili O'Doherty ha rebut beques i premis importants  que donen suport a obres musicals de nova creació. A més, O'Doherty lidera actuacions educatives a les escoles de Nova York sobre jazz, democràcia i drets civils com a líder de la iniciativa Jazz for Young People de “Jazz at Lincoln Center”.

Amb "Quarantine Dream," la pianista transmet un missatge que ens sembla sincer d'esperança i alegria, presentant-se com una revelació que sens dubte aixecarà els cors i sorprendrà les oïdes dels amants del jazz.

 

Quarantine Dream, The Last trip to the Moon, Truth


3.

Serge Merlaud - Nur 2022

 

Serge Merlaud (guitare), Gary Versace (orgue), Antoine Paganotti (batterie)

Serge Merlaud és un guitarrista amb una música que abasta diferents universos musicals. Va estudiar guitarra jazz amb Jean-Marie Pallen i guitarra clàssica amb Marie Solies al Conservatori de Paris. 

Com a músic de jazz resident a París, la carrera de Serge Merlaud inclou col·laboracions amb multitud d’artistes de renom, incloent-hi cantants.

El seu disc “Nur” és un somni del guitarrista que venia de lluny i, de manera imprevista, es materialitza coincidint amb el període de pausa global que ens va afectar l’any 2020.

Amb una vida compartida entre París i Los Angeles, Merlaud es troba amb Gary Versace, mestre de l'òrgue Hammond, pianista excepcional i acordionista que ha acompanyat músics com John Scofield, Maria Schneider i John Abercrombie. Antoine Paganotti, un bateria excepcional, contribueix amb el seu so, la seva història i una técnica impecable. 

Ja fa anys que Merlaud teixeix melodies inoblidables des del seu cinquè pis amb vistes a la plaça de la Bastille. A la portada del disc veiem al músic, treballant, aparentment, al seu apartament.“Nur”és un disc que ens submergeix en l’univers musical d’aquest guitarrista.

 

Izzat, Tea for Three



Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...