diumenge, 21 de gener del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(19-01-24)903:Miquel Asensio,Takuya Kuroda,Le Boeuf Brothers,Duncan Eagles,Cecilie Strange.


 

1.

Le Boeuf Brothers - Hush 2023

 

Remy Le Boeuf (saxophone alto), Pascal Le Boeuf (piano), Dayna Stephens (saxophone ténor), Linda May Han Oh (contrabaix), Christian Euman (batterie)

https://leboeufbrothers.bandcamp.com/album/hush

 

Els germans Le Boeuf, Remy i Pascal, son un duet resident a  Nova York. Un duet actiu des de l'any 2000, reconegut  per explorar signatures de temps inusuals, harmonies canviants i amb influències de hip-hop, música electrònica i rock independent. Amb quatre àlbums en el seu historial, Remy destaca com a compositor de big band, mentre que Pascal també té una carrera en solitari, amb projectes com "Pascal's Triangle."

Originaris de Santa Cruz, Califòrnia, els germans van començar a actuar a l'edat de 12 anys i es van establir com a joves talents, actuant amb conjunts notables. Van mudar-se a Nova York el 2004 per estudiar a la Manhattan School of Music, on van guanyar premis i reconeixements. Amb influències com Chick Corea o  Chris Potter, els germans han actuat internacionalment en importants festivals i llocs com el Monterey Jazz Festival i el Carnegie Hall.

Destaquen els seus àlbums "House Without a Door" (2009), "In Praise of Shadows" (2011), "Remixed" (2013) i "Imaginist" (2016). "House Without a Door" va ser elogiada pel New York Times com un àlbum autoassegurat amb un esperit cosmopolita. "In Praise of Shadows" va incorporar tècniques de producció electrònica i remescles personalitzades. "Imaginist," el seu quart àlbum, és una col·laboració amb el quartet JACK, basat en el moviment poètic rus "imaginisme."

El seu darrer treball, "Hush," llança un nou concepte creatiu inspirat en l'atmosfera de "Kind of Blue" de Miles Davis. En aquest àlbum, gravat amb el saxofonista Dayna Stephens, la contrebaxista Linda May Han Oh i el bateria Christian Euman, els germans busquen un espai contemplatiu, gravant amb els micròfons a prop dels instruments i volums baixos per crear una intimitat i calidesa úniques. L'àlbum, amb composicions que reflecteixen vivències personals i homenatges familiars, celebra la unitat dels germans i la seva passió compartida per la música devant dels desafiaments de la vida adulta.

Wedding Planning, Apollo


2.

Miquel Asensio - Biotza 2020

 

Javier Vercher: saxo, clarinet i flauta

Iván "Melón" Lewis: piano

Pablo Martín Caminero: contrabaix

Miquel Asensio: batería

Elma Sambeat: veu

 

El bateria valencià Miquel Asensio presentava l’any 2020 el seu segon àlbum com a líder: "BIOTZA.

L'àlbum es va enregistrar els dies 11 i 12 de desembre de 2019 al Camaleon Music Studio (Madrid) i el va publicar l’any  2020, el segell Sedajazz Records.

Miquel Asensio va obtenir el Títol Superior de Jazz pel Conservatori Superior de València el 2012 i va realitzar els seus estudis com a Erasmus a la Royal Music School d'Estocolm el 2011.

Ha tocat amb alguns dels músics més prestigiosos del panorama nacional. Ha format part del projecte Perico Sambeat Plays Zappa, de la Sedajazz Big Band, del Ramón Cardo Quartet, entre d'altres.

A més, el bateria col·labora amb altres grans músics com Perico Sambeat, Javier Vercher, Iván "Melón" Lewis, Mariano Díaz, Jorge Rossy, entre molts d’altres i ha participat en multitud de produccions.

 

Kalanchoe, Aïllat

 


3.

Duncan Eagles - Narrations 2023

 

Duncan Eagles – Saxophone

Tomasz Bura – Piano

Max Luthert – Bass

Zoe Pascal – Drums

 

El saxofonista Duncan Eagles està considerat un dels musics emergents amb més futur de  l'escena del jazz del Regne Unit. Després del seu disc de debut , "Citizen", ara presenta el seu segon disc aquest "Narrations".

A més de liderar els seus propis projectes, és un col·laborador molt sol·licitat que ha treballat amb alguns dels músics més respectats del món. Amb el seu trio Partikelha actuat arreu del planeta, des del Rochester Jazz Festival a Nova York fins al JZ Club a Shanghai.

 

Grove Park


 

 

 

 

4.

Cecilie Strange - Beyond 2023

https://ceciliestrange.bandcamp.com/album/beyond

 

 

La saxofonista i compositora danesa Cecilie Strange presenta el seu quart àlbum, "Beyond", una declaració musical de pau, relaxació i contemplació inspirada en l'arribada de la maternitat a la seva vida. Després de l'èxit del seu àlbum del 2021, "Blikan", del que vam tenir una mostra aquí al Jazz Expresso,  un disc que li ha valgut reconeixement internacional, Cecilie ofereix una obra melancòlica i àmplia, una mena d’oda nòrdica al cercle de la vida, amb temes dedicats a les persones estimades i a aquelles que ha estimat i perdut.

Amb un quartet que inclou el pianista Peter Rosendal, el bateria Jakob Høyer i el baixista Thommy Andersson, a més de la col·laboració especial de la vocalista Josefine Cronholm en dues pistes, Cecilie combina la improvisació amb la composició.

Cecilie ofereix una visió personal de la maternitat i de la vida com a músic de jazz, participant en la sèrie "Mothers In Jazz" iniciada per la vocalista Nicky Schrire, que destaca el paper específic de ser mare i músic de jazz.

Repeteixo la formació, Cecilie Strange (saxo ténor), Peter Rosendal (piano), Thommy Andersson (contrabaix), Jakob Hoyer (bateria ), Josefine Cronholm (veu, percussions)



The Alice's of my Life


5.

Takuya Kuroda - Midnight Crisp 2022

Takuya Kuroda : Trumpet ; Corey King: Trombone ; Craig Hill : Tenor Sax ; Takahiro Izumikawa : Keys ; Rashaan Carter : Bass; Adam Jackson : bateria ; Keita Ogawa : Percussion

 

Takuya Kuroda és un trompetista i arranjador nascut a Kobe, Japó i amb seu a la ciutat de Nova York. 'Midnight Crisp' és el setè àlbum d'estudi de Takuya.

 

després de seguir els passos del seu germà trombonista tocant en big bands, es va traslladar a Nova York per estudiar jazz i música contemporània a The New School a Union Square.

 

després de la seva graduació, Takuya es va establir en l'escena jazzística de Nova York, actuant amb diferents formacions. 

 

Takuya Kuroda  és molt prolífic, ha publicat sis àlbums en l'última decada.

 

It’s Okay, Dead End Dance, Old Picture

 



Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...