dimecres, 24 d’abril del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 923:Ethan Iverson, Erik Truffaz,Antoine Brochot,Eliane Elias.


 

1.

Ethan Iverson – Technically Acceptable 2023

https://www.youtube.com/watch?v=O_Y2JFF_rkE&list=OLAK5uy_mLiGRi3WrS2I-Iv_VpZc-1NCqmr0UVL9g

 

Contrabaix – Simón Willson (tracks: 8, 10), Thomas Morgan (4)

Bateria – Kush Abadey, Vinnie Sperrazza (tracks: 8, 10)

Piano,– Ethan Iverson

Theremin – Rob Schwimmer (tracks: 9)

 

Round Midnight

 

El pianista i compositor Ethan Iverson presenta el seu segon treball per Blue Note Records, titulat "Technically Acceptable", que ofereix una amalgama de tradicions musicals amb un toc contemporani.

Amb el seu trio habitual, format per Thomas Morgan al contrabaix i Kush Abadey a la bateria, Iverson ofereix una interpretació fresca dels clàssics del jazz, incloent-hi una versió de "‘Round Midnight" de Thelonious Monk amb un theremin a càrrec del virtuós pianista i multi-instrumentista Rob Schwimmer.

Iverson explora una diversitat de gèneres musicals, des de la clàssica fins al jazz contemporani, tot oferint una visió única i personal en cadascuna de les seves composicions. Destaquen les seves noves versions de temes com "Killing Me Softly With His Song", que adopta una estètica pop dels anys 60 en col·laboració amb el contrabaixista Simón Willson i el bateria Vinnie Sperrazza.

 

Killing me softly with his song.

 

A més de les col·laboracions, Iverson presenta la seva primera Sonata per a piano, una obra que combina el seu vocabulari jazzístic amb elements de la música clàssica del segle XX. A través d'aquesta obra, Iverson ofereix una visió eclèctica i innovadora que reflecteix la seva evolució com a músic i compositor.

 

Technically Acceptable


2.

Erik Truffaz, és un trompetista de jazz francosuís, que combina elements de hip hop, rock i fins i tot música de ball en les seves composicions. Va ser introduït a la música pel seu pare, un saxofonista, i va decidir estudiar jazz després d'escoltar l'àlbum "Kind Of Blue" de Miles Davis.

El trompetista Erik Truffaz presentava l’any 2023 “ Rollin’” i "Clap!", dos àlbums dedicats a la música de pel·lícules, continuant amb els seu estil entre el jazz i la electrònica.

 

Erik Trufazz – Rollin’ 2023

Erik Trufazz (trompeta) Raphaël Chassin (percusión), Alexis Anérile (teclados) Mathis Pascaud (guitarra)

https://www.youtube.com/watch?v=j8inTdQTqDY&list=OLAK5uy_nOONctCl1f6rowAp6ChLwApVkfJIoQY_w

 

Ascenseur pour l’échafaud (dir. Louis Malle) , Le casse (dir. Henri Verneuil)

 

Erik Trufazz - Clap! 2023

Erik Trufazz (trompeta) Raphaël Chassin (percusión), Alexis Anérile (teclados) Mathis Pascaud (guitarra)

https://www.youtube.com/watch?v=aQryWjoggdo&list=OLAK5uy_nAFfd5ofuOuXtBc-zL9YClGsgEWi80_hI

 

Les choses de la vie (dir. Claude Sautet)


3.

Antoine Brochot - Fundamentum (2022)

 

Antoine Brochot (contrabaix), Basile Rosselet (saxophone ténor), Mirko Maio (piano), Nathan Bandenbulcke (batterie)

 

"Fundamentum" és el primer àlbum del contrabaixista Antoine Brochot. Simbòlicament posa la primera pedra fonamental del seu univers original. "Fundamentum" evoca les arrels profundes entre els humans i la Terra, cada vegada més absents en les nostres societats modernes. La música fa referència a elements terrenals, fonts de vida i energia. El projecte reivindica un jazz amb accents de vegades hip-hop o pop, parcialment inspirat en l'escena actual de jazz de Nova York. 

 

Bleen


4.

Mirror Mirror - Eliane Elias 2021

Eliane Elias – piano (Tracks 1-7)

Chick Corea – piano (Tracks 1, 3, 5, 7)

Chucho Valdés – piano (Tracks 2, 4, 6)

 

"Mirror Mirror" és un àlbum d'estudi de la pianista de jazz Eliane Elias que consisteix en duets amb els pianistes Chick Corea i Chucho Valdés. L'àlbum, publicat per Candid el 10 de setembre de 2021, marca el retorn d'Elias a un àlbum només de piano des de la seva publicació "Solos and Duets with Herbie Hancock" el 1995. El títol de l'àlbum fa referència a la dinàmica dels duets, en els quals els dos pianistes es miren com en un mirall, reflectint les seves idees i emocions musicals mútuament. Malauradament, Corea va morir inesperadament al febrer de 2021, i Elias va haver de finalitzar el disc amb Valdés. L'enregistrament es va realitzar a Nova York i va representar trobades musicals especials amb aquests dos mestres de la música.

 

Mirror Mirror (Amb Chick Corea), Esta tarde vi llover, Sabor a mí (Amb Chucho Valdés)


 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio(03-05-24)925:Smack Dab,Ben Rosenblum,Eran Har Even,Designers,Jalen Baker.

  1 Smack Dab - Supertralla 2023 Smack Dab , una formació amb vuit anys de trajectòria, presentava l’any passat aquest disc , “Supertr...