diumenge, 14 d’abril del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(12-04-24)921:Joel Ross, Mary Halvorson, Gonzalo Rubalcaba.


Translator

Translator

 

1.

Joel Ross – Nublues 2024

https://www.youtube.com/watch?v=6K6KBIZ0wjQ&list=OLAK5uy_l89vjBCdh4RlqjB_hgbHr8YeaiUP0YbFI

 

"Nublues" és el quart àlbum de Joel Ross per Blue Note, que marca un gir interessant en la trajectòria d'aquest vibrafonista, fusionant l'essència del blues amb la sensibilitat del jazz modern. A través de 10 pistes, Ross ens convida a un viatge musical on la melangia es barreja amb l'esperança, i la improvisació s'uneix a la melodia amb fluïdesa. Un disc fet amb passió, d’això no hi ha cap dubte.

La banda, amb Immanuel Wilkins, Jeremy Corren, Kanoa Mendenhall i Jeremy Dutton, es converteix en el marc perfecte per a l'expressió de Ross. El repertori de l'àlbum inclou composicions originals de Ross i versions de clàssics del jazz. 

La comunicació entre els músics és notable a "Nublues", mostrant una connexió profunda que es tradueix en un so espontani i vibrant. La Improvisació és clau, sempre al servei de la melodia i l'emoció. 

Joel Ross (vibràfon); Immanuel Wilkins (saxo alto); Jeremy Corren (piano); Kanoa Mendenhall (contrabaix); Jeremy Dutton (bateria). Músic convidat: Gabrielle Garo (flauta)



Equinox, Chant, What am I waiting for, Central Park West, Bach -God the Father in Eternity.

 


2.

Mary Halvorson - Cloudward (2024)

https://maryhalvorson.bandcamp.com/album/cloudward

Mary Halvorson (guitare électrique), Adam O'Farrill (trompette), Jacob Garchik (trombone), Patricia Brennan (vibraphone), Nick Dunston (contrebasse), Tomas Fujiwara (batterie)

 

La guitarrista de Nova York, Mary Halvorson, presenta el seu segon àlbum amb el seu sextet, "Cloudward" (Nonesuch, 2024), explorant un territori de llibertat creativa. El disc, amb la col·laboració de la llegendaria Laurie Anderson, fusiona la composició amb la improvisació en un paisatge sonor ric i inusual. Halvorson opta per menys dictat en les solos, permetent als altres membres del grup un major protagonisme, amb resultats sorprenents i seductors. El títol "Cloudward" s'inspira en la seva visió optimista post-pandèmia i també en la imatgeria del tarot. L'àlbum ofereix un equilibri delicat entre composició i improvisació, amb moments de bellesa captivadora i inesperats gestos de llibertat. La crítica el considera un dels grans èxits del 2024, consolidant Halvorson com una de les figures més innovadores del jazz contemporani.

 

Collapsing Mouth, Tailhead



3.

Gonzalo Rubalcaba -  Borrowed Roses  2024

Gonzalo Rubalcaba - piano

 

El reconegut pianista cubà de jazz, Gonzalo Rubalcaba, ens presenta el seu darrer àlbum, "Borrowed Roses", on ens pressenta aquestes roses manllevades, és a dir, temes clàsiccs del jazz i del pop en una interpretació personal i íntima. Rubalcaba, virtuós pianista encuadrat en l'era posbop, ens ofereix una visió íntima i melancòlica de temes com "Summertime" de George Gershwin, "Lush Life" de Billy Strayhorn i "Take Five" de Dave Brubeck. Amb la seva característica destresa interpretativa, Rubalcaba dona una nova vida a aquestes composicions, centrant-se en la seva melodia i expressivitat.

A més de les seleccions de jazz, l'àlbum inclou versions de cançons populars com "Here, There, and Everywhere" de John Lennon i Paul McCartney, demostrant la versatilitat del pianista per abordar diferents estils musicals. Amb una atmosfera de tranquil·litat i melancolia, "Borrowed Roses" captura l'essència de Rubalcaba com a intèrpret, destacant la seva capacitat per emocionar i sorprendre l'audiència amb la seva música.

Chelsea Bridge , Summertime 

 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...