dissabte, 9 de desembre del 2023

Jazz Expresso a SantsRàdio(08-12-23)893:Oscar Peñas,Ludivine Issambourg & Antiloops,Andrea Brachfeld & Insight i més...


1.

Oscar Peñas - Almadraba 2022

 

Oscar Peñas, Guitarrista, arranjador i compositor nascut a Barcelona el 13 d'agost de 1972, és una personalitat molt respectada en l'escena internacional del jazz. Des de fa una dècada que es va establir a Nova York, ha experimentat un creixement notable i ha creat una obra única que combina elements de jazz, música popular espanyola i tradició clàssica europea. Peñas sovint treballa amb instruments poc convencionals i fusiona diferents influències amb una lògica emocional interna. Amb dos àlbums aclamats per la crítica, va establir com una veu important a Nova York, l'últim dels quals, "Music of Departures and Returns" (2014), amb la participació de Gil Goldstein, Paquito D'Rivera i Esperanza Spalding. El seu últim projecte, Almadraba, inspirat en les antigues pràctiques de pesca sostenible d'Andalusia, va ser presentat amb la llegenda del baix Ron Carter i es va estrenar al festival BAM Next Wave el 2018. Segons la eweb ALL ABOUT JAZZ, Peñas és un talent destacat amb una gran imaginació musical i encarna la promesa il·limitada del jazz amb abast global.

 

Hem escoltat un fragment des d’aquest disc , Almadraba, el tema Habanera de la Almadraba


2.

Ludivine Issambourg & Antiloops - Supernova 2022

Ludivine Issambourg (flûte), Nicolas derand (Teclats), Timothée Robert (Baix), Julien Serié (Bateria)

 

Ludivine Issambourg és una flautista de renom nascuda el 1983 a Bayeux, Normandia. Des de ben petita, va mostrar interès per la dansa clàssica, però aviat es va enamorar de la música. Va començar a aprendre música amb el professor particular Jean-François Millet, tocant les flautetes de bec als sis anys i la flauta travessera als nou anys. Aquesta formació va permetre a Ludivine adquirir una excel·lent tècnica instrumental i una àmplia cultura musical. El 2003, es va unir a l'Orchestre de Flute Français i va enregistrar diverses col·laboracions destacades. També va treballar amb el productor de hip-hop Wax Tailor i va girar per tot el món durant cinc anys. Paral·lelament a la seva carrera com a intèrpret, Ludivine va decidir aprofundir en els seus coneixements pedagògics i va obtenir un diploma d'estat en flauta de jazz. També va explorar la tècnica del "beat box" a la flauta, afegint màquines i pedals d'efectes per a una experimentació sonora innovadora. Ludivine ha fundat i dirigit el grup ANTILOOPS, amb el qual ha publicat diversos àlbums i ha realitzat nombrosos concerts. També ha col·laborat amb altres artistes i ha impartit classes de flauta al conservatori. Amb una carrera musical prolífica i diversificada, Ludivine continua innovant i experimentant amb diferents estils i projectes musicals.

 

Penumbra


3.

Andrea Brachfeld & Insight - Evolution  2022

https://andreabrachfeldandinsight.bandcamp.com/album/evolution

Bill O'Connell. (Compositor), Andrea Brachfeld (flûtes), Bill O'Connell (piano), Harvie S (Contrabaix), Jason Tiemann (Bateria, percussions)

 

Andrea Brachfeld és una flautista nord-americana .Brachfeld va assistir a la High School of Music and Art i a la Manhattan School of Music. Va actuar professionalment per primera vegada  als 16 anys. 

Guanyadora del premi "Millor flauta de jazz" de la revista Hot House el 2015, ha col·laborat  amb Hubert Laws, Paquito D' Rivera ,Wallace Roney i Dave Valentin, entre d'altres. El seu darrer disc, "Evolution", es va publicar el maig de 2022

Segons explica la mateixa Andrea, el nom d'Evolució prové no només de l'evolució de com va néixer aquest projecte, sinó que també reflecteix els temps que hem viscut des de l'inici de la pandèmia i els anys anteriors. Un altre tema recurrent és el de centrar-nos en poblacions infantils específiques que necessiten la nostra atenció.. Els nostres fills són el nostre futur i els hem d'honorar i nodrir-los sempre i en aquests temps que corren, especialment.

 

What's Up, Being With What Is

 

4.

Més flauta:

Ji Dru -  Fantômes 2023

 

Jî Drû (flûte, voix, vouivre, flûte à nez, bambou peul, bangkok pipe, bouteille)

Pierre-François Blanchard (Fender Rhodes, Baixs analogiques, piano)

Mathieu Penot (batterie, accessoires)

Sandra Nkaké (textures et effets, voix, sanza)

 

Avec la participation de : 

Mike Ladd (voix, poésie)

Paul Colomb (violoncelle)

Justine Metral (violoncelle)

 

El músic Jérome Dru, àlies Jî Drû, explica que "Fantômes" parla del que ens uneix. Com funciona el buit que envolta els vius? Com decidim omplir-lo, quina és la nostra relació, individual o col·lectiva? Aquest buit ens divideix o ens uneix? Tot depèn de les eleccions i la compartició. La música és invisible, la flauta és només alè ressonant. "Fantômes" és una col·lecció de 14 històries per salvar aquest món. M'he plantejat la nostra relació amb el que no veiem, especialment amb els fantasmes, com en un somni musical. Tot ha col·lapsat, els nostres espais de trobada són alterats o desapareguts. Els fantasmes recorden als vius, si creiem en ells. Això explica el flautista Jî Drû.

 

A bonfire


5.

Art Davis – A Time Remembered

– Hollywood, CA, January, 1995

 

Ravi Coltrane (ts,sop) Herbie Hancock (p) Art Davis (b) Marvin “Smitty” Smith (d)

Arthur David Davis (6 de desembre de 1934 - 29 de juliol de 2007) va ser un contrabaixista, conegut pel seu treball amb Thelonious Monk, John Coltrane, Dizzy Gillespie, McCoy Tyner i Max Roach.

 

Art Davis va néixer a Harrisburg, Pennsilvània, Estats Units. Va començar a estudiar piano als cinc anys i, més endavant, va canviar a la tuba i al baix. Va realitzar els seus estudis a prestigioses institucions com la Juilliard i la Manhattan School of Music, però es va graduar al Hunter College. Com a músic de sessió a Nova York, va gravar amb reconeguts músics de jazz com Dizzy Gillespie, Max Roach i John Coltrane, així com amb orquestres simfòniques com la Filharmònica de Nova York i la Filharmònica de Los Angeles. Davis va ser professor a l'Orange Coast College i va destacar per introduir audicions a cegues per a orquestres. A més de la seva carrera musical, va obtenir un doctorat en psicologia clínica per la Universitat de Nova York. Després de traslladar-se al sud de Califòrnia, va combinar la docència i la pràctica de la psicologia amb les seves actuacions de jazz. Va morir el 29 de juliol de 2007 a causa d'un atac de cor, deixant enrere dos fills i una filla.

 Flower is a Lovesome Thing (Strayhorn)


6.

 

Michael Sarian - Living at the End of the World 2022

Michael Sarian – trumpet, flugelhorn ; Santiago Leibson – piano, rhodes, minimoog ; Marty Kenney – bass ; Nathan Ellman-Bell – drums ; Camila Meza – Guitar, voice (track 5)

Living at the End of the World del trompetista i compositor Michael Sarian, és la continuació del seu aclamat àlbum New Aurora del 2020. Sarian s’Inspira en grans trompetistes com ara Tomasz Stańko, Enrico Rava però també  en el llegendari bateria armenio-americà Paul Motian, en aquesta segona incursió del trompetista en un estil que explora les interseccions entre la música escrita i la creació espontània. L'acompanyen en aquest viatge col·laboradors de llarga durada, el pianista Santiago Leibson, el baixista Marty Kenney, el bateria Nathan Ellman-Bell i l'aclamada Guitarrista, vocalista i compositora xilena Camila Meza, que presta el seu art a un dels temes, "Cinta Marina".

 

Oysters

 

7.


 

Aka Moon - Quality of Joy 2023

AKA MOON Fabrizio Cassol: alto saxophone Michel Hatzigeorgiou: Fender bass Stéphane Galland: drums THE ORCHESTRAL CONSTELLATION Amir ElSaffar: trumpet João Barradas: electronic accordion & acoustic accordion Claron McFadden: voice Bert Cools: Guitar, synth, bow and sound design Miles Okazaki: electric Guitar Rodriguez Vangama: electric Guitar Adèle Viret: cello Simon Groppe: keyboard Laurent Blondiau: trumpet & flugelhorn Pierre-Antoine Savoyat: trumpet Jean-Paul Estiévenart: trumpet Niels Van Heertum: euphonium Michel Massot: euphonium & trombone Nathan Surquin: trombone

"Quality of Joy" és el vint-i-quatre àlbum d'Aka Moon, en què el trio, acompanyat de molts músics convidats, explora noves emocions. Els convidats inclouen Amir ElSaffar, João Barradas, Claron McFadden, Bert Cools, Miles Okazaki, Rodríguez Vangama i Adèle Viret. L'àlbum presenta una tècnica instrumental única utilitzada pel saxofonista Fabrizio Cassol, que va ser desenvolupada durant el confinament. Aquesta tècnica permet l'ús de freqüències inusuals en les composicions. Cassol va treballar intensament per dominar aquesta tècnica i va col·laborar amb el Guitarrista Bert Cools en l'aspecte sonor del disc. L’àlbum s'inspira en lectures i vivències durant el confinament, i reflecteix sobre els diferents estadis vibracionals del planeta. Amb el títol "Quality of Joy", l'àlbum busca expressar diverses formes d'alegria i ofereix una orquestració diferent i una varietat d'expressions i emocions. 

Longevity



Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(Redifusió) 193 06-03-2009: Mosaic Blue Note 7 +...

    Jazz Expresso nº 192 06-03-2009 (Re-difusió)   Aquest programa és una re-difusió emesa originalment el 2009. Aquest any el Jazz Ex...