dissabte, 2 de desembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(01-12-23)892:Tyshawn Sorey,Hank Jones & Charlie Haden,Elan Mehler,Louis-Vincent Hamel.


 

1.

Tyshawn Sorey - Mesmerism 2022

https://tyshawn-sorey.bandcamp.com/album/mesmerism

Tyshawn Sorey – drum set ; Aaron Diehl – piano ; Matt Brewer – bass 

 

"Mesmerism" és un projecte de trio de jazz dirigit pel bateria Tyshawn Sorey, amb el pianista Aaron Diehl i el baixista Matt Brewer. Sorey, un músic aclamat i professor universitari, va voler enregistrar aquest àlbum amb poca preparació i amb músics que mai havien actuat junts abans. El resultat és una interpretació senzilla, però amb tocs únics, de cançons del Great American Songbook, així com de compositors que Sorey considera que haurien de formar part d'aquest cànon musical. Aaron Diehl aporta un toc refinat i melòdic al projecte, mentre que Matt Brewer mostra la seva solidesa, creativitat i sentit rítmic. El trio recrea les cançons amb petites alteracions harmòniques, oferint una interpretació personal i sincera. Aquest àlbum demostra la connexió única entre els músics i la passió de Sorey per explorar nous terrenys musicals sense perdre de vista les arrels de la tradició jazzística.



Two Over One, Enchantment (H. Silver) , From Time to Time

 


2.

 

Hank Jones & Charlie Haden “Steal Away” – Spirituals, Hymns And Folk Songs

 

– Montreal, Canada, June 29 & 30, 1994 

Hank Jones (p) Charlie Haden (b)

 

Steal Away és un àlbum del pianista Hank Jones i el baixista Charlie Haden que va ser enregistrat l'any 1994 i publicat amb el segell Verve.  Jones i Haden van enregistrar un segon àlbum d'espirituals, Come Sunday, gravat el 2010 i publicat el 2012.

Un enregistrament sorprenent, poc habitual  El baixista Charlie Haden i el pianista Hank Jones interpretaven una varietat d'espirituals, himnes i cançons populars en format de duet.. Aquesta música tradicional s'interpreta amb respecte i amb reverència. Les interpretacions son melòdiques però al mateix temps busquen subtilment sorprendre amb nous matisssos, aconseguint mostrar una visió molt personal de temes clàssics, demostrant el que no calia, que aquests dos músics eren dos gegants de l’interpretació. 

 / It’s me, o Lord /  Go down, Moses/


3.

Elan Mehler - There is a Dance (2022)

 

https://newvellerecords.bandcamp.com/album/there-is-a-dance

 

Elan Mehler (piano), Tony Scherr (contrabaix), Francisco Mela (bateria) 

 

El pianista Elan Mehler explica que la seva mare era una mística amb una profunda connexió espiritual. Encara que no va créixer en una família musical, la seva mare va infondre en ell l'amor per la música i la seva profunda relació amb la natura i la vida. Va heretar una col·lecció de textos islàmics sufi de la seva mare, que l'inspiren i que li fan veure la música com una expressió de l'essència de l'ésser humà. Recorda el 1r aniversari de la mort de la seva mare i una experiència intensa amb una pluja de meteors a la platja, que interpreta com una connexió amb ella.

Explica també que la seva  mare va establir  el Dia de la Marmota com la seva festa preferida que  per ella encarnava  la idea de despertar i ballar. Dibuixava tarjetes postals molt elaborades i les enviava a gairebé 100 persones cada any. Figures detallades de marmotes mirant des de la terra. "DESPERTA!" escrivia a les postals  "DEIXA D'HIBERNAR!" "BALLA! BALLA! BALLA!" La música sempre ha estat present a la seva vida, i ara, a l'edat de 42 anys, comprèn que va créixer en una família musical, malgrat no ser conscients d'aquesta herència. La seva mare, amb les seves creences espirituals i l'amor per la música, va jugar un paper fonamental en la seva pròpia relació amb la música i la vida en general.

 There is a Dance, We Spin

 


4.

Louis-Vincent Hamel • Self-Enquiry 2019

https://louis-vincenthamel.bandcamp.com/album/self-enquiry

 

Rafael Zaldivar - Piano ; Alex Francoeur - Tenor Saxophone ; Simon Millerd - Trumpet ; Mike De Masi - Bass ; Gabriel Hamel - Guitar ; Louis-Vincent Hamel - Drums & Composition 

 

Aquest és el disc "Self Enquiry", disc de debut del bateria i compositor de Montreal, Louis-Vincent Hamel. Ha comptat amb la col·laboració d'excel·lents músics de la seva ciutat. El seu encant rau en la simplicitat i la bellesa de les petites coses. "Self Enquiry" és un àlbum que no busca ser espectacular ni memorable de manera impactant, sinó que transmet una bellesa modesta i captivadora.

 

What Is It That You Are Seeking?


Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(Redifusió) 193 06-03-2009: Mosaic Blue Note 7 +...

    Jazz Expresso nº 192 06-03-2009 (Re-difusió)   Aquest programa és una re-difusió emesa originalment el 2009. Aquest any el Jazz Ex...