divendres, 15 de juliol del 2022

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(15-07-22)788: The Machetazo,Valentín Caamaño, Henri Texier

1.
The Machetazo - Searching Hard 2022 (2533)

Novetat discogràfica que ens arriba des de ERRABAL JAZZ.
El disc es va enregistrar als estudis Camaleon de Madrid en directe. "Searching hard "el signa The Machetazo , amb Daniel Juárez (saxo tenor), Nacho Fernández (guitarra), Jorge Castañeda (piano), Darío Guibert (contrabaix) i Mikel Urretagoiena (bateria),.

El grup es va formar a Nova York, però els cinc músics es van formar al Conservatori Superior de Música del País Basc, Musikene, i tenen una àmplia trajectòria, aquest és el seu tercer disc.
THE MACHETAZO és un quintet instrumental, en el qual cada membre aporta composicions, arranjaments i el seu segell interpretatiu personal.
Segons expliquen ells mateixos a la seva web , The Machetazo busca un so potent amb veu distintiva i força musicalitat. No volen fer música complexa per a l'oient, sinó que volen ser ser capaços d'introduir l'oient en un paisatge sonor plé d'energia positiva.

Searching Hard , Reset ,El Hombre Melancólico

2.
Valentín Caamaño - All the Gods 2022
Valentín Caamaño, guitar ; Xosé Miguélez, tenor sax ; Alfonso Calvo, double bass ; Miguel Cabana, drums

Valentín Caamaño és un guitarrista, vocalista i compositor nascut a Santiago de Compostela . Va començar a tocar la guitarra durant la seva infància a Oviedo., però la seva carrera musical comença amb el seu trasllat a Santiago.
És Diplomat Professional en Jazz i Música Moderna a l'Estudi Escola de Música de Santiago de Compostel·la.Ha participat en diverses de les actuacions anuals del Seminari Permanent de Jazz de Pontevedra.
Totes les composicions son de Caamaño, excepte dues , Ambulare, del contrabaixista del grup, i Invitation de Bronislau Kaper.

You come two beats late (Caamaño), Ambulare (Alfonso Calvo), Invitation (Bronislau Kaper)



3.
Henri Texier - Chance 2020 (2525)
Sébastien Texier, Alto Saxophone, Clarinet, Alto Clarinet ; Henri Texier,Contrabass ;
Manu Codjia, Guitar ; Vincent Lê Quang ,Tenor Saxophone, Soprano Saxophone ;
Gautier Garrigue , Drums
Henri Texier, contrabaixista, multiinstrumentista, músic amb veu pròpia i una llarga experiència professional amb amb més cinquanta anys de carrera. Va néixer a Paris l’any 1945 i als seus 77 anys la seva vitalitat i recerca musical sembla inesgotable.Va començar la seva carrera a principis de la dècada de 1960, quan treballava a París tocant al costat d'expatriats nord-americans com Bud Powell o Johnny Griffin. Al llarg dels anys ha tocat amb molts de les figures internacionals del jazz i ha demostrat ser un compositor prolífic, així com tota una garantia sense comparació possible amb el seu instrument, el contrabaix.
A aquest disc, Cada membre del grup aporta una composició, quatre son del propi Henri Texier. La que hem escoltat, “Cinecitta” es una composició de Sébastien , el fill de Texier. El tema, "Simone Et Robert", està d'una banda dedicat a Simone Veil, que va ser una política francesa supervivent de l'Holocaust que va tenir un paper important en la introducció de la llei de l'avortament de 1975, des de llavors com "Llei Veil" i, d'altra banda, a Robert Badinter, un altre polític que, al seu torn, va ser responsable de l'abolició de la pena de mort a França el 1981.

Cinecitta, Simone et Robert

 

 

 
 

 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...