diumenge, 10 de juliol del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(08-07-22)787: David Sancho,Eva Alcaide,Sebastián Castro


1.
David Sancho - Meditaciones 2022
Novetat discogràfica del segell ERRABAL JAZZ, que sempre ens sorpèn amb propostes de qualitat.
Aquesta ens arriba de la mà de David Sancho, un pianista madrileny amb una àmplia experiència dins de l’àmbit de la música clàssica i una prolífica trajectòria jazzística. Ha col·laborat amb el saxofonista Mauricio Gómez i Alberto Brenes a la bateria al projecte MONODRAMA. També ha treballat amb el guitarrista Chema Saiz al projecte SANCHEMA. A més d’haver participat i guanyat a concursos internacionals, és productor i compositor amb la banda de Hip Hop THE BREITNERS , ha participat com a arranjador i compositor al projecte de neo soul “Una necesidad” amb la cantant Miryam Latrece, i compta amb una àmplia experiència en diferents espectacles audiovisuals.
Meditaciones suposa un canvi estètic dins de l’eclèctica trajectoria del pianista David Sancho. Aquí l’acompanyen Jesús Caparrós , al baix eléctric i Borja Barrueta a la bateria. La banda busca un equilibri entre el concepte de trio de jazz i l’ús de les noves tecnologies que inclouen sintetitzadors, bateries electròniques o pedal steel.

Meditaciones, Pc = Pg

2.
Eva Alcaide Quintet - Dive into the Sea 2022

Una altra novetat discogràfica del segell ERRABAL JAZZ , aquesta és la proposta de la guitarrista Eva Alcaide. Amb el suggeridor títol de DIVE INTO THE SEA, és a dir , Submergir-se en el mar ens podem submergir en la música d’aquesta guitarrista també madrilenya, com el pianista David Sancho, del que parlàvem fa un moment. Com ell, la carrera acadèmica de Eva Alcaide s’ha desenvolupat entre el nostre país i l’estranger, però es pot dir que aquest projecte, Dive into the Sea, té com a nexe comú el Centre Musikene, on es va llicenciar en guitarra jazz. Al disc l’acompanyen la cantant de Durango Irati Bilbao, el pianista Jorge Fernández, Carlos Montull al baix i Aitor Bravo a la bateria. Una col·lecció de composicions de Eva Alcaide, que va escriure durant la seva d’estudiant que aconsegueixen transportar-nos aquests mons aquàtics que inspiren tot el projecte. A més, dos estàndards abduits per l’esperit aquatic del projecte, The Peacocks, de Jimmy Rowles i Naima , de John Coltrane.

The Peacocks, Naima, Dive into the Sea.


3.
Sebastián Castro Dadinirt, Santiago c. 2021

Sebastián Castro (p) Milton Russell (b) Juan Pablo Jaramillo (dr).
https://soundcloud.com/sebastiancastro-music/sets/dadinirt-1

Sebastián Castro és un dels músics de jazz més importants i visibles de la generació que va arribar al circuit del jazz xilè a la dècada de 2010. El seu primer disc va ser Vieja escuela (2016), tota una declaració d’intencions .
Nascut a Curicó, una població al centre de Xile, es va formar en una família de músics i luthiers,. El 2006 es va instal·lar a Santiago per estudiar piano clàssic a la Universitat de Xile, però en paral·lel faria les seves pròpies incursions a la música popular. Després de descobrir el jazz, va participar a nombroses formacions.
Castro va viatjar a Alemanya per continuar els seus estudis. Primer a Berlín, on es va integrar a l'escena jazzística com a foraster, i després a Munich, on va iniciar estudis a la Hochschule für Musik und Theather.
A Dadinirt (2021), el trobem amb Milton Russell (contrabaix) i Juan Pablo Jaramillo (bateria).
Sieben, Espacio

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...