dissabte, 19 de març del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(18-03-22)771: N.Moreaux,Bridges Trio + D. Soler,M. Zenón & L.Perdomo,R. Rosnes, Monk...


 

1.
Nicolas Moreaux - Far Horizons 2018
Nicolas Moreaux : contrabaix; Olivier Bogé : alto saxophone, piano ; Christophe Panzani : tenor ; saxophone ; Pierre Perchaud : guitarra ; Karl Jannuska : bateria; Antoine Paganotti : bateria

The Bard, Bird Symbolic

El baixista i compositor Nicolas Moreaux (Premi Charles-Cros 2013), cofundador del trio FOX, signava l’any 2018 el disc “Far Horizons” , el seu tercer disc. Una formació amb dues bateries amb els saxos d'Olivier Bogé i Christophe Panzani, en una música que sense cap gènere de dubtes es pot qualificar de intensa.

2.
Thelonious Monk With John Coltrane
Reeves Sound Studios, NYC, April 12, 1957
Thelonious Monk (piano)

Functional

3.
Miguel Zenón & Luis Perdomo: El arte del bolero 2020
Miguel Zenón (saxo alto); Luis Perdomo (piano)

“El arte del bolero” és una declaració d’amor a aquest estil musical d’aquests dos músics, el duet format pel saxofonista puertorriqueño Miguel Zenón i el pianista veneçolà Luis Perdomo, tots dos residents a Nova York (USA).

Sobre els boleros diu Zenón; «Tots són tan essencials per al nostre desenvolupament com la música de Charlie Parker, John Coltrane o Thelonious Monk, però potser fins i tot més familiars».

'El arte del bolero' va ser gravat el 28 de setembre del 2020 al club Jazz Gallery de New York en una sola sessió i en una sola presa.

Miguel Zenón i Luis Perdomo han seleccionat sis temes, sis boleros, i no han anat a buscar els més coneguts precisament.

Al Jazz expresso hem escoltat el tema que obre el disc , El dísc, “Como fue”, que va popularitzar el cantant cubà Benny Moré.

4.
Bridges Trio + David Soler - Mans 2011
Guillem Callejon (guitarra); David Soler (guitarra, pedal steel);Dimas Corbera (contrabajo);Alfons Bertran (batería)

Tot sol

5.
Renee Rosnes Written In The Rocks – New York, June 15 & 16, 2015 (The Galapagos Suite)
Steve Wilson (as,fl-1) Steve Nelson (vib) Renee Rosnes (p) Peter Washington (b) Bill Stewart (d)

So simple a beginning (1), Written In The Rocks, Deep In The Blue, From here to a star

Irene Louise Rosnes (24 de març de 1962), coneguda professionalment com a Renee Rosnes, és una pianista, compositora i arranjadora canadenca..

 

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(Redifusió) 193 06-03-2009: Mosaic Blue Note 7 +...

    Jazz Expresso nº 192 06-03-2009 (Re-difusió)   Aquest programa és una re-difusió emesa originalment el 2009. Aquest any el Jazz Ex...