dissabte, 5 de març del 2022

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(04-03-22)769:Novetats Errabal Jazz


 Avui presentem algunes novetats discogràfiques del segell del Pais Basc, ERRABAL JAZZ. Propostes totes elles molt interessants. Com sempre , el Jazz Expresso , cinquanta cinc minuts de música sense complicacions i sense contraindicacions. Música per aixecar la vista, per superar l'encefalograma pla cultural que , malauradament impera els nostres dies. Nosaltres posem el nostre gra de sorra per que això canviï. Per provar-ho, que no quedi!

Comencem amb la formació "Organizing"
1.
ORGANIZING - Short stories 2021

"Short Stories" és  una col·lecció de 7 històries. 7 homenatges dels seus creadors a artistes i persones que han marcat les seves vides. Versions dels seus artistes més admirats (Kenny Dorham, Wes Montgomery) i composicions pròpies inspirades en els seus éssers estimats . El líder de la formació és el guitarrista Raúl Sainz de Rozas, i  la presència de l'orgue Hammond de José Luis Canal és omnipresent al disc. A la bateria trobem a Juan Luis Castaño, nascut a Veneçuela i afincat a Barcelona i profund coneixedor dels ritmes del jazz i la música llatina. Per últim, el saxofonista navarro Alberto Arteta és sens dubte una de les figures emergents del jazz nacional.

Full House (W.Montgomery),  Short Story (K.Dorham),  Paisaje con lluvia (A mi hermano) (Raúl Sainz de Rozas)

2.
Ennio Pinillos - SOLIPSISMO 2022

Solipsismo és un projecte generat simultàniament als estudis de Master de Ennio Pinillos a Musikene , Centre Superior de Música del Pais Basc.
Està enregistrat en directe l'any 2020, si bé es publica ara . Ennio Pinillos al saxo i a la composició, Satxa Soriazu al piano , Javier Callén al contrabaix, Miguel Moisés al trombó i Juanma Uriza a la bateria.

Solipsismo,  Olor Del Recuerdo

3.
KIKE ARZA ELECTRIC 4ET -- Beharko mendekaitz / Invict@s a la fuerza 2020

Kike Arza Electric 4tet (segon projecte a nom del bajista/contrabajista ) és un discque parteix de la fusió del baix elèctric amb diversos elements i fruit d'una profunda investigació de l'obra del bateria  Guillermo Klein.
Satxa Soriazu (Sant Sebastià, 1977) al piano, ; Adrián Fernandez (Vitoria/Gasteiz 1995) a la guitarra, ; Daniel Lizarraga (Pamplona, 1988) a la bateria; i per últim el mateix Kike Arza (Pamplona 1981) al baix elèctric,.

Preludio Y Fuga, Clave 2,  Filtro 2

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(Redifusió) 193 06-03-2009: Mosaic Blue Note 7 +...

    Jazz Expresso nº 192 06-03-2009 (Re-difusió)   Aquest programa és una re-difusió emesa originalment el 2009. Aquest any el Jazz Ex...