dissabte, 9 de març del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(08-03-24)913:Neveremind Quartet,Baptiste Herbin & Nicolas Gardel,Nicholas Payton,Dominic Miller,Micah Thomas, Alina Spiridonova.

Translator

 

1.

Neveremind Quartet – Boost Lau Gara 2023

Errabal Jazz

 

Hasier Oleaga , bateria

Jorge Abadías, guitarra

Aritz Luzuriaga, baix

Julen Izarra, saxo tenor i soprano

El quartet musical Nevermind, influenciat per l'impacte revolucionari de "Nevermind" de Nirvana, ha decidit reviure el seu format original. El grup, que va començar amb Ainara Ortega a la veu, Aritz Luzuriaga al contrabaix, Jorge Abadías a la guitarra elèctrica i Hasier Oleaga a la bateria i percussions, va crear Nevermind People l'any 2008. La seva música, una fusió de vanguardia, tradició i actitud grunge, va captivar els aficionats de l'època.

Després de uns quants canvis en la formació, el grup ha retornat a les seves arrels com a quartet, afegint el saxofonista Julen Izarra. Sota la nova denominació de Nevermind Quartet, han decidit deixar de banda les versions per retornar a les seves pròpies composicions. Amb aquesta transformació, han decidit publicar una captivadora sessió enregistrada l'any 2008, titulada "Boost Lau Gara", que captura l'essència del grunge i la converteix en una experiència contemporània.

Els membres del grup, amb una presència destacada en la escena musical, han forjat una llarga trajectòria en diversos projectes. Hasier Oleaga ha col·laborat amb The Heckler i el quintet de Teresa Zabalza, mentre que Julen Izarra ha participat al Trizak ensemble. Jorge Abadías ha liderat diverses iniciatives musicals com Endavant i Tapan Group, i Aritz Luzuriaga és professor al Conservatori JC Arriaga de Bilbao.

Nevermind Quartet desafia els límits del llenguatge musical, oscil·lant entre el nou i el vell, el grunge-jazz i el jazz-grunge. Amb una clara intenció de reviure l'impuls i l'emoció del grunge, el grup ofereix una oportunitat per gaudir d'una experiència musical única.

Puntijazz, Toulouse The Pappers


2.

Baptiste Herbin & Nicolas Gardel - Symmetric (2023)

 

Baptiste Herbin (saxophone alto), Nicolas Gardel (trompette), Laurent Coulondre (claviers), Yoann Serra (batterie)

 

El projecte "Symmetric" és fruit de la trobada entre el saxofonista Baptiste Herbin i el trompetista Nicolas Gardel. Amb una discografia ja ben consolidada, aquest duo s'acompanya d'una rítmica de  nivell, amb Laurent Coulondre als teclats i Yoann Serra a la bateria.. Aquest combo, amb personalitats eclèctiques, reuneix en aquest àlbum la tradició i la modernitat, el jazz i la música actual, el Nord de Baptiste Herbin i Laurent Coulondre i el Sud de Nicolas Gardel i Yoann Serra, en una perfecta simetria.

Escrit a quatre mans i enregistrat a l'agost del 2022, el projecte posa en relleu els talents dels quatre músics.

Go kla yeh


3.

Nicholas Payton - The Couch Sessions 2022

https://nicholaspayton.bandcamp.com/album/the-couch-sessions

Nicholas Payton, trompeta, piano, fender rhodes, clavinet

Buster Williams , contrabaix

Lenny Withe, bateria

L'àlbum "THE COUCH SESSIONS" de Nicholas Payton és una mena de teràpia musical que aprofita les composicions i les paraules d'artistes visionaris per sanar. Payton, un talentós multiinstrumentista i compositor, es reuneix amb el baixista Buster Williams i el bateria Lenny White, creant una secció rítmica de somni. Al disc també intervenen col·laboradors de molts dels artistes llegendaris als quals l'àlbum està dedicat.

Payton ens ofereix una teràpia musical per oients que necessiten orientació i sanació en aquests temps plé de reptes. Amb la música, Payton vol subratllar la importància de la música com a força curativa i font de llum en les nostres vides, especialment en temps d'incertesa.

The Sorcerer


4.

Dominic Miller – Vagabond 2023

El guitarrista Dominic Miller, conegut narrador d'històries, presentava el seu tercer enregistrament per ECM, "Vagabond", una narració més aviat poètica.  Acompanyat de  Ziv Ravitz a la bateria, Nicolas Fiszman al contrabaix i el pianista Jacob Karlzon, Miller crea textures melancòliques i evocadores. L'àlbum, enregistrat al sud de França i produït per Manfred Eicher, captura la riquesa i la profunditat de la seva expressió musical.

Cruel but fair


5.

Micah Thomas - Reveal (2023)

https://www.youtube.com/watch?v=Fn2g3p7zZmc&list=OLAK5uy_mjjYxTtb6l_mRuktlsBRFI0xeQ83rXrGc&index=3

 

Micah Thomas (piano), Dean Torrey (contrabaix), Kayvon Gordon (batterie)

 

El pianista de Columbus, Micah Thomas, ja ha sonat alguna vegada al Jazz Expresso, i he de dir que és un dels meus pianistes preferits, com a mínim pianistes actuals. La seva feina ha estat elogiada per mestres com Fred Hersch o Aaron Parks per la seva originalitat i técnica instrumental. Després del seu debut amb "Tide" el 2020, Thomas presenta ara "Reveal", el seu tercer àlbum com a líder, amb el qual demostra una maduresa artística excepcional.

Acompanyat pel contrabaixista Dean Torrey i el bateria Kayvon Gordon, aquest nou treball revela una síntesi de tècnica i expressió personal. Les nou composicions originals del disc exploren el que s’anomena interplay entre els músics, amb el piano de Thomas abordant  harmonies subtils amb brillantor timbrica.

Amb una trajectòria meteòrica des de la seva infantesa, Thomas ha absorbit les influències de grans mestres del jazz com Miles Davis i John Coltrane, i ha ampliat els seus horitzons a través de col·laboracions amb artistes com Christian Howes i Walter Smith III.

"Reveal" presenta una visió innovadora de la fórmula "piano-baix-bateria", amb un enfocament col·lectiu i interactiva que permet als músics explorar terrenys lírics i abstractes.

 

Look at the Birds


6.

Alina Spiridonova -  On the Edge of Caucasus Mountains 2023 https://alinaspiridonova.bandcamp.com/album/on-the-edge-of-caucasus-mountains

Max Hering, drums
Sergio Mesa, double bass
Hovhannes Karakhanyan, duduk

Cor:
Clara Palet, soprano
Paula Garcia, soprano
Nuria Fossas, alto
Zoe Rohrer, alto
Domenec Bis, tenor

Un àlbum de debut de la pianista i cantant Alina Spiridonova que ens proposa les seves pròpies composicions, cadascuna revelant les seves arrels procedents de la regió del Caucas i el nord-oest de Rússia. Combinant el folklore del Caucas i rus amb harmonies de jazz i influències de la música clàssica de l'època impressionista, intenta crear la seva pròpia visió de la seva terra. Hi reflexiona, recrea records d'infantesa, sent una sensació de malenconia... o ràbia i amargor, o alegria serena. 

 



Lullabye for absence, Fog in Spain

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 923:Ethan Iverson, Erik Truffaz,Antoine Brochot,Eliane Elias.

  1. Ethan Iverson – Technically Acceptable 2023 https://www.youtube.com/watch?v=O_Y2JFF_rkE&list=OLAK5uy_mLiGRi3WrS2I-Iv_VpZc-1NC...