dissabte, 16 de març del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(15-03-24)915:Simon Moullier,Marco Mezquida,Yvan Belleau,Yul Ballesteros.


Translator

 

Jazz Expresso 1510 915 15-03-24


1.

Simon Moullier – Inception 2023

https://simonmoullier.bandcamp.com/album/inception

El vibrafonista Simon Moullier presenta el seu quart àlbum "Inception", en el qual aprofita les particularitats del seu instrument per explorar un repertori de standards de jazz clàssics. Acompanyat pel baixista Luca Alemanno i el bateria Jongkuk Kim, Moullier ofereix una col·lecció de composicions de mestres del jazz com Horace Silver, McCoy Tyner, Wayne Shorter i Charles Mingus. A través del seu vibràfon, Moullier interpreta els temes amb bellesa melòdica, combinant textures i swing. El trio ens porta des dels temes més terrenals fins als més íntims, destacant especialment en les seves versions de temes com "Peggy's Blue Skylight" de Mingus i "Lost" de Shorter. A més, Moullier tanca l'àlbum amb una composició pròpia, "RC", que demostra el seu aprenentatge dels grans mestres del jazz i la seva pròpia evolució com a músic. "Inception" és una obra que demostra com es pot innovar i explorar noves interpretacions dels clàssics del jazz, mantenint-se fidel a l'essència del gènere.

Desafinado, RC


2.

Marco Mezquida - Letter To Milos 2022

 

https://www.jazzmessengers.com/en/91033/marco-mezquida/letter-to-milos

Marco Mezquida (piano, keyboards) ; Martin Melendez (cello) ; Aleix Tobias (drums, percussion)

El propi Marco Mezquida ens presenta aquest disc : “Us presento el meu nou disc, "Letter to Milos". L'hem creat juntament amb els meus companys de viatge a "Talismà" (2020) i "Ravel's Dreams" ” (2017): Aleix Tobias a la bateria i mil percussions, i Martín Meléndez al violoncel, desgranant recursos, colors i matisos com únicament ells ho saben fer."Letter to Milos" no és només una carta d'amor al meu fill en el primer any de vida: és el sentit testimoni del que —sento que millor em descriu artísticament, avui en dia.Al disc he bolcat el lirisme que m'habita, i les meves moltes conviccions: des del meu declarat amor a la tonalitat fins a la llibertat del free, reunint el plaer que trobo en la composició de petites peces amb la improvisació i l'esperit lúdic .

 

El Beso, Infinito , Milos Smiles , Pandero Suite


3.

Yvan Belleau - Quintissime  2023

https://yvanbelleau.bandcamp.com/album/quintissime

Yvan Belleau : Clarinette ; Norman Lachapelle : Baix ; Guillaume Martineau : Piano ; Yvon Plouffe : Batterie ; Sylvain Provost : Guitare ; Alain Juteau : Guitare eléctric dans Quintissime 

 

Yvan Belleau, nascut el 1958 a Montreal, és un clarinetista i saxofonista de jazz quebequès. Va estudiar clarinet amb Gilles Moisan i més tard amb Robert Crowly a la Universitat de Montreal, on va obtenir una llicenciatura en clarinet clàssic. Tot i això, sense mai abandonar l'instrument dels seus somnis com a jove adolescent que escoltava les grans big bands nord-americanes, va dominar els saxòfons soprano, alt i tenor, i posteriorment el clarinet baix.

Amb la seva gran habilitat amb els instruments, la seva virtuositat i la seva habilitat com a improvisador, es va convertir en un músic de renom dins del món del jazz a Quebec, Canadà i internacionalment. Va ser triat per representar Canadà a Budapest, Hongria, en un esdeveniment de la Unió Europea de Radiodifusió que es va emetre a més de 40 països.

Des de fa deu anys, ensenya i ha col·laborat àmpliament amb l'escola secundària Ozias-Leduc. Sota la seva direcció, el programa de concentració musical de l'escola ha guanyat prestigi a Quebec entre els músics professionals i altres escoles de música. A més, dirigeix algunes de les agrupacions musicals de l'escola, consolidant així la seva reputació com a mestre i músic de jazz respectat.

 

Quintissime 


4.

Yul Ballesteros - Alma 2022 

Yul Ballesteros, Guitarra. Tana Santana, contrabaix, Akior García batería

 

Alma és el sisè àlbum del Guitarrista canari Yul Ballesteros, publicat el desembre de 2022. En aquest disc, dedicat a la seva filla, es centra en la composició i el so acústic amb el format de trio. Destaca la interacció entre els músics i la versatilitat del Guitarrista. El disc està enregistrat en directe sense postproducció, amb una intenció minimalista. Combina diferents estils de jazz, des de blues fins a passatges més ambientals i íntims. Aquest treball ha estat presentat en directe a la Sala Insular de Teatre en el 'Cicle de tardor' i molts dels temes tindran una versió en vídeo.

 

The day you say you care, Resilience



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 923:Ethan Iverson, Erik Truffaz,Antoine Brochot,Eliane Elias.

  1. Ethan Iverson – Technically Acceptable 2023 https://www.youtube.com/watch?v=O_Y2JFF_rkE&list=OLAK5uy_mLiGRi3WrS2I-Iv_VpZc-1NC...