dimarts, 12 de març del 2024

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 914: Aline's étoile magique,Edward Simon,Neter Calafati,Giovanni Ghizzani.

Translator
Translator

1.

Aline's étoile magique - éclipse // elastic recordings 2023

Https://alinehomzy.bandcamp.com/album/clipse-elastic-recordings

Aline Homzy - violí, veu, theremin

Michael Davidson - vibràfon, marimba, piano, sintetitzador

Marito Marques - percussió i bateria

Dan Fortin – baix

Thom Gill – guitarres

João Frade – acordió

Felicity Williams – veu

David Travers-Smith - enginyer, mescla i masterització

 

Aline's étoile magique és alhora un conjunt de jazz, música de cambra i molt més, que combina diferents universos musicals. La música composta per a aquest grup pot ser misteriosa, de vegades fosca, però sobretot escoltem melodies familiars  i nostàlgiques. El cor del grup, és la improvisació dels músics mencionats amb el lideratge de la violinista Aline Homzy que porta aquesta música a tot un nou món sonor..

 

Caraway,  Circa Herself


 

2.

Edward Simon  - Simplicitas 2005

Piano: Edward Simon ; Bass: Avishai Cohen ; Drums & Steel Drums: Adam Cruz ; 

Guest Musicians:

Vocals: Luciana Souza (track 07) ; Guitar: Adam Rogers (tracks 07, 11) ; Percussion: Pernell Saturnino (tracks 01, 06, 08)

 

El pianista Edward Simon continua la seva trajectòria com a intèrpret a la escena jazzística de la ciutat de Nova York i a la escena internacional després d'arribar des del seu Veneçuela natal. "Simplicitas" és una altra declaració musical entre les poques sessions que ha portat endevant com a líder. "Simplicitas" és un àlbum de jazz on el pianista Edward Simon explora la simplicitat de diverses maneres, utilitzant acords i frases minimalistes, temes simples i elements ètnics. La seva música és variada i captivadora, amb moments de tranquil·litat i complexitat.

 

You're My Everything I,     South Facing

 

 



3.

Neter Calafati - Pistacho 2022 

 

Neter Calafati Guitarra, Alejandro Esperanza piano, Román Cubelos contrabaix, Arnau Julià bateria.

 

Neter Calafati després d’anys i projectes al voltant del swing, presentava el 2022 el seu àlbum Pistacho. Un projecte de jazz contemporani en què explora el seu propi so, donant vida a composicions originals acompanyat, com deia ,  d'Alejandro Esperanza (piano), Román Cubelos (contrabaix) i Arnau Julià (bateria).

 

Crépuscule , Last Day in the Kitchen


4.

Giovanni Ghizzani - Incommensurabilmente 2023 (EP)

https://overstudiorecording.bandcamp.com/album/incommensurabilment

Giovanni Ghizzani (pianoforte) ; Héctor Tejedo (contrabbasso) ; Ancor Miranda (batteria)

 

A les notes del disc es pot llegir : “El testimoni apassionat del camí de la vida, aquesta és la música de Giovanni Ghizzani. En cinc cançons el pianista toscà explica els seus orígens com a músic i l'essència de si mateix com a ésser humà.La meditació com a eina de coneixement, un homenatge al seu pare, les relacions passades que encara ressonen avui i un cop d'ullet a la seva Barcelona adoptada són el lema subjacent de "Incommensurablement".En aquest EP Ghizzani ofereix un menú genuïnament italià: emoció i passió inundades d'aire de nostàlgia pel seu Poggibonsi natal.”.



Incommensurabilmente, Ojalà




 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 923:Ethan Iverson, Erik Truffaz,Antoine Brochot,Eliane Elias.

  1. Ethan Iverson – Technically Acceptable 2023 https://www.youtube.com/watch?v=O_Y2JFF_rkE&list=OLAK5uy_mLiGRi3WrS2I-Iv_VpZc-1NC...