dimecres, 27 de març del 2024

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 917:Oriol Roca,Lynn Cassiers,Walter Smith III,Jan Harbeck,Song Yi Jeon&Vinicius Gomes,Andrew Baker .


 

1.

Oriol Roca Trio & Lynn Cassiers: Live at Jazz Cava  2023

https://underpool.bandcamp.com/album/live-at-jazz-cava

 

Oriol Roca (batería), Giovanni Di Domenico (piano), Manolo Cabras (contrabajo), Lynn Cassiers (voz)

 

El bateria i compositor Oriol Roca presenta "Live at Jazz Cava", un àlbum enregistrat en directe a la Jazz Cava de Vic amb la seva formació habitual, que inclou el pianista Giovanni Di Domenico i el contrabaixista Manolo Cabras. Aquest trio ha col·laborat en uns quants  projectes al llarg dels darrers vint anys, consolidant un llenguatge musical compartit aclamat per la crítica.

En aquesta ocasió, el projecte compta amb la participació especial de la cantant i soundscaper Lynn Cassiers, destacada figura de l'escena musical europea. La seva incorporació enriqueix la sonoritat del grup i contribueix a l'evolució d'aquesta proposta musical. "Live at Jazz Cava" destaca per la capacitat dels músics per desdibuixar els rols tradicionals dels seus instruments, explorant la improvisació amb sensibilitat, energia i una forta personalitat. L'àlbum, coproduït pel Festival de Jazz de Vic i el segell UnderPool, ofereix una experiència sonora única que captura la virtuositat i la connexió artística d'aquests destacats intèrprets.

No Hard Feelings


2.

Walter Smith III – Return To Casual 2023

https://www.youtube.com/watch?v=NMpkoXwZhHY&list=PLEz_mLoNZMeRO_aHHEmR0KDxjw-m_8kme

 

Walter Smith III (saxo) Taylor Eigsti (piano), Matt Stevens (guitarra), Harish Raghavan (contrabajo), Ambrose Akinmusire (trompeta)

Walter Smith III, amb el seu debut a Blue Note Records titulat "Return to Casual", ens ofereix un magnífic recorregut pel món del jazz modern. Acompanyat per músics d'excel·lència com Harish Ragavan al baix, Kendrick Scott a la bateria, Matt Stevens a la guitarra i Taylor Eigsti al piano, Smith presenta una selecció de temes que destaquen per la seva mestria instrumental i la seva elaboració melòdica. El àlbum, amb la majoria de temes compostos per Smith, destaca per la seva varietat i profunditat, amb influències que van des de Horace Silver i McCoy Tyner fins a Kate Bush. He triat dues ballades com "Shine" i "Revive", Smith demostra la seva capacitat per crear melodies emotives i captivadores. Però al disc hi ha molt més. Us recomano l’escolta de tot el disc.

Shine, Revive


3.

Jan Harbeck -  Balanced (2022)

https://janharbeck.bandcamp.com/album/balanced

 

Jan Harbeck (saxo ténor), Henrik Gunde (piano), Eske Nørrelykke (Contrabaix), Anders Holm (Bateria), Eliel Lazo (percussions)

El saxofonista danés Jan Harbeck expressa a la seva pàgina de bandcamp  la seva passió i estima pel quartet que lidera des del 2007, destacant la importància de voler el millor per als altres membres del grup quan es toca música junts. Valora enormement la seva col·laboració amb els meravellosos músics del seu conjunt i se sent privilegiat de poder fer-ho. Aquesta entusiasme i confiança es tradueixen en el seu últim àlbum, "BALANCED", publicat a finals de 2022.

Aquest nou àlbum està compost exclusivament per les creacions del saxofonista i líder de la banda.

Per enregistrar aquest disc, Harbeck va triar un espai on es van reunir tots els músics, una habitació situada en una església, espai que , segons Harbeck , posseeix una acustica especial i íntima.

 

Balanced (feat. Eliel Lazo), One fine day.


4.

Song Yi Jeon & Vinicius Gomes -  Home (2022)

https://songyijeon-viniciusgomes.bandcamp.com/album/home

Song Yi Jeon, voice ; Vinicius Gomes, Guitar 

 

La vocalista sud-coreana Song Yi Jeon i el Guitarrista brasiler Vinicius Gomes es van unir a l'instant musicalment i personalment, formant ràpidament un duet el que importa és l’interacció, la narració, la comunicació i l’exploració. 

 

Segons els propis autors, aquest àlbum de música busca contrarestar la polarització actual de la societat, mostrant com dues persones amb origens culturals i ideològics totalment diferents poden trobar punts en comú a través de la música. Malgrat les diferències, aquestes dues persones interpreten les composicions de l'altre, interactuen i improvisen juntes, tot compartint una estètica musical que les uneix.

Aquest viatge musical destaca la diversitat de significats de la paraula "Casa" com la identitat que portem sempre amb nosaltres: els nostres valors, la nostra història, el nostre passat, present i futur. Els artistes esperen que els oients es sumin a aquest viatge i es deixin inspirar per buscar punts en comú amb altres persones i reflexionar sobre el que significa "Casa" per a ells. La música esdevé un mitjà d'unió i diàleg en un món cada vegada més dividit.

A timeless place (The Peakocks, de Jimmy Rowles, lletra Norma Winstone)

Prism Song (Keith Jarrett)


5.

Andrew Baker  - Warmi 2021

https://www.underpool.org/releases/warmi/

Aquest és el disc "Warmi" , del saxofonista i compositor Andrew Baker, que destaca per la seva força i sensibilitat i profunditat musical. Inspirat pel concepte de "dualitat i complementarietat" de la cultura Quítxua dels Andes peruans, aquest àlbum reflecteix la seva infantesa viscuda en aquesta regió.

Baker s'ha envoltat d'excel·lents músics de diferents cultures i generacions, destacats a la escena del jazz, que exploren les seves melodies, harmonies i ritmes amb curiositat i creativitat.

Aquest àlbum és un testimoni de la riquesa de la cultura musical i la seva capacitat per transcendir les fronteres i les generacions.

Andrew Baker – compositions and sax,
Albert Bover – piano,
Masa Kamaguchi – double bass,
Carlos Falanga – drums,
Félix Rossy – trumpet,
Sara Liu – vocals.

Shaman, Passatge

<iframe src="https://www.ivoox.com/player_ej_126617988_6_1.html?c1=cd4f18" width="100%" height="200" frameborder="0" allowfullscreen="" scrolling="no" loading="lazy"></iframe>


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 923:Ethan Iverson, Erik Truffaz,Antoine Brochot,Eliane Elias.

  1. Ethan Iverson – Technically Acceptable 2023 https://www.youtube.com/watch?v=O_Y2JFF_rkE&list=OLAK5uy_mLiGRi3WrS2I-Iv_VpZc-1NC...