dimecres, 7 de juny del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(848):Freddie Hubbard,Trio Viret,Greg Osby,Liba Villavecchia,Yes ! Trio.


 

1.

The Artistry of Freddie Hubbard és el cinquè àlbum del trompetista Freddie Hubbard i va ser el seu primer llançat a Impulse! segell l'any 1962.

Freddie Hubbard - trumpet ; Curtis Fuller - trombone ; John Gilmore - tenor saxophone ; Tommy Flanagan - piano ; Art Davis - bass ; Louis Hayes - drums

 

"Happy Times" (Hubbard)

 


2.

Trio Viret -  In Vivo 2022

Jean-Philippe Viret (Contrabaix), Edouard Ferlet (piano), Fabrice Moreau (Bateria), Antoine Banville (Bateria)

 

El trio Viret incorpora un segon bateria al a formació preexistent,  Antoine Banville que ja havia format part  del trio als seus inicis . Aquest dos bateries donen personalitat a la sonoritat de la formació.

 

Segons explica el líder de la formació,  “In vivo” narra la història d'una aventura humana i musical que porta gairebé un quart de segle de trajectòria. Des del primer assaig, el novembre de 1998, fins avui, el trio ha enregistrat 8 àlbums de música totalment original, abordats cadascun amb la mateixa passió. En aquest novè disc, el trio fa una pausa: reinterpretant les peces més emblemàtiques del seu debut, fan una mirada divertida, curiosa i introspectiva sobre la longevitat de la seva existència. A proposta d'Édouard Ferlet, el pianista, vam convidar el primer bateria del trio, Antoine Banville, a unir-se a nosaltres per celebrar aquest viatge i per constituir, a les tres peces que vam tocar amb dues bateries, el que podríem anomenar un trio augmentat!

 

Dérives (els dos bateries), À plus d'un titre (Fabrice Moreau, bateria)

 


3.

Greg Osby - Zero 1998 

 

"Zero" és un àlbum del saxofonista nord-americà Greg Osby, publicat l'any 1998 amb el segell Blue Note.

Greg Osby, va nèixer a St. Louis, Missouri, va estudiar a la Universitat de Howard i al Berklee College of Music abans de traslladar-se a Nova York el 1982. Allà va tocar amb artistes importants, com ara Jaki Byard, Jim Hall, Dizzy Gillespie i Herbie Hancock, i va ser membre fundador de l'M-Base Collective amb Geri Allen, Steve Coleman, Gary Thomas i Cassandra Wilson.

Osby va començar a gravar àlbums sota el seu propi nom a mitjans dels anys 80, i va signar amb Blue Note el 1989. El 2007, va formar el seu propi segell, Inner Circle Music. També ha tocat amb altres músics famosos com Phil Lesh and Friends i The Dead.

Osby també es pot considerar com a mentor i impulsor en el món del jazz, i posseeix una tècnica impressionant en el saxo alt. Nate Chinen, escriptor que escriu per The New York Times, el va descriure com un dels ponts més sòlids entre les diferents generacions del jazz.

Greg Osby - Alto, Soprano and Sopranino saxos

Jason Moran - Piano, Hammond B3 Organ , Fender Rhodes Piano

Kevin McNeal - Guitar

Lonnie Plaxico - Bass (Tracks 3,4,5 & 6)

Dwayne Burno - Bass (Tracks 1,2,7 & 8)

Rodney Green - bateria

Recorded at Systems Two, Brooklyn, N.Y. 1/9/98 to 1/11/98

 

Deuce Ana Quota,Penetrating Stare, Concepticus in C


4.

Liba Villavecchia Trio - Zaidín 2022

Liba Villavecchia saxo alt ; Vasco Trilla bateria i percussió ; Alex Reviriego contrabaix.

 

El saxofonista català, Liba Villavecchia, presentava el 2022  un nou treball en trio amb composicions pròpies, improvisacions en grup i una versió de Thomas Chapin. Aquest músic ha col·laborat amb diversos artistes i grups, incloent Ornette Coleman i "Gringos", i actualment treballa amb el bateria Vasco Trilla. Juntament amb el baixista Alex Reviriego, ofereixen una exploració única sota l'etiqueta del jazz. Villavecchia, que va ser estudiant del New England Conservatory, porta moltes dècades de carrera musical.

 

El disc és un tribut al jazz com un estil musical que busca expressar sentiments i emocions en el moment present. Villavecchia és conegut per la seva trajectòria musical a l'escena underground de Barcelona des dels anys 70 i ha format part de diversos grups i projectes musicals. "Zaidín" ha estat publicat pel prestigiós segell discogràfic Clean Feed, i Villavecchia és el primer músic d'aquestes latituds a treure un disc com a líder amb aquest segell portuguès. El disc destaca per la seva melodia i l'ús de la improvisació, influenciat per la revolució musical de l'Ornette Coleman en el jazz contemporani.

 

Llançament el 18 de març de 2022

 

La Coromina 

https://cleanfeedrecords.bandcamp.com/album/zaid-n


5.

Yes ! Trio - Groove du jour 2019

Aaron Goldberg (piano), Omer Avital (Contrabaix), Ali Jackson (Bateria)

 

Connectats per una amistat de vint-i-cinc anys, aquests tres mestres contemporanis del jazz, Ali Jackson (bateria), Aaron Goldberg (piano) i Omer Avital (contrabaix),segons es pot llegir a la seva pàgina de Bandcamp, tres mestres contemporanis del jazz amb una gran riquesa d'experiència i companys de viatge que van des de Wynton Marsalis fins a Joshua Redman i Kurt Rosenwinkel, publicàven la seva segona col·laboració. esforç de l'estudi "Groove du Jour". Vibrants i estimulants, la seva gravació magnifica l'esperit del swing i celebra l'emoció de tocar junts, impregnant el seu art compartit d'amor, diversió i optimisme. 

 

Groove du jour, Bed-Stuy

 

https://jazzandpeople.bandcamp.com/album/yes-trio-groove-du-jour

 



 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...