dimecres, 14 de juny del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 850:Sergio Albacete & José María Pedraza,Alba Careta,Miki Yamanaka,ASTA,Tord Gustavsen.


 

1.

'Reunión'. Sergio Albacete & José María Pedraza -  Reunión  2021

 El saxofonista de Jaén Sergio Albacete i el pianista Malagueny José Mª Pedraza 'Petaca' presentaven  el projecte 'Reunión' l’any 2021

Sergio Albacete: saxo tenor José María Pedraza: piano

 

Flor de un dia


2.

Miki Yamanaka, Mark Turner, Orlando le Fleming - Stairway To The Stars 2021 

Miki Yamanaka Trio feat. Mark Turner(saxo) & Orlando le Fleming(bass) 

 

Miki Yamanaka és una pianista de Kobe, Japó. Es va traslladar a la ciutat de Nova York el 2012 i va obtenir el seu màster en música al Queens College, rebent el premi Sir Roland Hanna. Ha fet residències als clubs de jazz Smalls i Mezzrow de Nova York. És l'actual pianista del Philip Harper Quintet, el Roxy Coss Quintet i el Antonio Hart Group.

 

Wonder, Stairway to the Stars

 

https://mikiyamanakamusic.bandcamp.com/album/stairway-to-the-stars

 


3.

 

Alba Careta Group - Teia 2022

 

Alba Careta, trompeta y voz. ; Lucas Martínez, saxo tenor. ; Roger Santacana, piano. ; Giuseppe Campisi, contrabajo. ; Josep Cordobés, batería.

 

 

"Teia" és fusta resinosa, o fragments d'aquesta fusta, que es cremen fàcilment. És el títol del tercer disc de la trompetista i cantant del Bages Alba Careta, un treball inspirat en les seves pròpies experiències que cimenta el llegat de l'artista després dels seus àlbums Alades i Orígens, aclamats per la crítica. De vegades la intuïció i l'esforç són les flames que ens guien per trobar el nostre propi camí, el nostre veritable camí; és important tenir cura de les coses petites i senzilles que ens envolten i, en definitiva, això és el que ens il·lumina, ens fa companyia, ens motiva. Aquest és el concepte de Teia, aquest concepte de fusta encesa de la banda Alba Careta, formada per musics que es troben enre els millors de l'escena jazzística actual, presentant en aquest disc sis composicions pròpies i dues de les dues cançons noves versions, Alba Careta i la seva banda es mantenen fidels al seu jazz explosiu, dinàmic i orgànic.

 

Quartades, Sempre.


4.

ASTA - Passers of Time 2019 

ASTA : Antonio Faraò (piano), Sylvain Beuf (saxo ténor), Thomas Bramerie (Contrabaix), André Ceccarelli (Bateria)

Antonio Faraò és un pianista nascut a Roma el 1965. Va créixer en una família molt musical i va ser introduït en el jazz pels seus pares. Després de començar a tocar el vibràfon i la bateria, va acabar estudiant piano al Conservatori Giuseppe Verdi, on va obtenir el seu títol després de vuit anys d'estudis. El seu estil està caracteritzat per una habilitat tècnica impecable, una creativitat desenfrenada i una gran habilitat rítmica. Els seus ídols van ser inicialment Oscar Peterson i Erroll Garner, però després es va enamorar dels estils de McCoy Tyner, Herbie Hancock, Keith Jarrett, Bill Evans, John Coltrane, Miles Davis, Charlie Parker i Thelonious Monk. Va guanyar diversos premis, incloent el Jazz Four Roses Competition Prize i el prestigiós Concurs de piano de jazz Martial Solal a París el 1998. Herbie Hancock l'ha elogiat per la seva càlida interpretació i gran habilitat com a pianista.

 

Sylvain Beuf és un saxofonista, compositor i arranjador de jazz francès nascut el 6 d'abril de 1964 a París. Va estudiar música clàssica a Orsay i jazz al CIM amb Jean-Claude Fohrenbach, Bernard Maury i Claude Tissendier, entre d'altres. És un prolífic compositor i lidera diversos conjunts que toquen regularment en festivals de jazz internacionals. El 1993 va guanyar el premi Django Reinhardt al músic francès de l'any. Actualment és director del departament de jazz del conservatori de Versalles. Ha col·laborat amb nombrosos músics, incloent Martial Solal, René Urtreger, Michel Legrand, Daniel Humair, Henri Texier, Richard Galliano i molts altres.

 

Thomas Bramerie és un contrabaixista  francès nascut el 1965 a Bergerac. Va començar a estudiar guitarra amb Tony Petrucciani i va continuar amb Jean-Paul Florens. Més tard va canviar a la guitarra elèctrica per al contrabaix i va tocar en diverses bandes i amb diversos solistes com Chet Baker, Toots Thielemans i Steve Grossman. El 1991 es va traslladar a París, on va tocar amb músics com Barney Wilen i Alain Jean-Marie. A Nova York va treballar amb Ari Hoenig, David Berkman i Jerome Sabbagh, entre d'altres. Actualment lidera el seu propi trio i ha estat nominat a diverses edicions dels premis Victoires de la Musique.

 

André "Dédé" Ceccarelli és un bateria francès nascut el 5 de gener de 1946. Va començar tocant a l'Hotel Royal Nice Promenade des Anglais als quinze anys, i va ser contractat com a bateria del grup rock francès Les Chats Sauvages als 16 anys. Després de tocar amb diversos artistes, es va centrar en el jazz, col·laborant amb Ivan Jullien i tocant amb Dee Dee Bridgewater. Ha enregistrat diversos discos com a líder i ha treballat amb artistes com Aretha Franklin, Tina Turner, Sting i Chick Corea. També és el patrocinador del festival Jazz at Any Time i del Nice Jazz Festival.

Mr Henri, Les rues se retrouvent


5.

Tord Gustavsen Trio -  Opening 2022

Tord Gustavsen (piano); Jarle Vespestad (batería); Steinar Raknes (contrabaix)

Tord Gustavsen, és un pianista i compositor de jazz noruec. Va néixer a Oslo el 5 d'octubre de 1970 i va créixer en una àrea rural a prop d'aquesta ciutat. Gustavsen va estudiar psicologia i música a la Universitat d'Oslo i al Conservatori de Trondheim. Ha actuat arreu del món amb diferents grups, inclòs el seu propi trio, quartet i ensemble. Entre 2003 i 2007, el seu trio va publicar tres àlbums amb ECM Records, que van ser molt ben rebuts per la crítica i el públic. Gustavsen també ha col·laborat amb altres músics i ha gravat com a músic de sessió en nombrosos àlbums. 

The circle, Ritual

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...