divendres, 16 de juny del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(16-06-23)85:E.Helena Camps,Nefertiti Quartet,Paula Barranco & Jan Domenech

Translator

 

1.

 

Helena Camps, nascuda a Barcelona el 1990, és guitarrista i cantant. Va començar els estudis de guitarra clàssica als sis anys i es va especialitzar en jazz i música moderna a l'edat de quinze anys. A més, va obtenir un títol superior en cant jazz i modern al Conservatori del Liceu de Barcelona i va estudiar amb reconeguts músics internacionals a Graz, Àustria. Ha participat en workshops i classes amb artistes com Cyrille Aimeé i Judy Niemack. Des del 2019, ha impulsat el seu projecte "Helena Camps sings Anita O'Day", actuant en festivals de jazz i escenaris de renom. També forma part de diferents duets i trios musicals. A més de la seva carrera com a concertista, és professora de cant i directora de coral en diferents escoles de música.

 

Al Casinet d'Hostafrancs L'Helena Camps ens presentarà les cançons del seu nou disc "Viu" .

Helena Camps, veu. ;  ; Miquel de Riba, guitarra. ;  ; Toni Mora, piano i rhodes. ; Xavi Castillo, contrabaix i baix elèctric.; Adrià Claramunt, bateria. ; Pol Omedes, trompeta.

 

Per l'Helena Camps, el seu nou disc és una declaració d'amor a la Natura, que ens parla de la bellesa del món i denuncia el maltractament per part dels homes que pateix el planeta.

 

I tot això en forma de música i cançons.

 

Helena Camps - Viu  2023

Gravat a Vertigo Studios el 21 i 23 de juliol de 2021.

 

Viu - A flower is a lovesome thing  

Viu - Spring Is Here (Richard Rodgers)

Viu - April in Paris (Vernon Duke)

Viu - It Might As Well Be Spring (Richard Rodgers)

 


2.

Nefertiti Quartet - Live In Paris 2023

Delphine Deau : Piano & compositions ; Camille Maussion : Saxophone ténor & soprano ; Pedro Ferreira : Contrebasse ; Pierre Demange : Batterie

 

El quartet Nefertiti porta el nom d'una composició de Wayne Shorter, la compositora i pianista Delphine Deau s’inspira en la passió poética  de Shorter. 

Nefertiti parla de la passió per treballar la forma de les composicions. Aquest quartet d'excel·lents intèrprets va ser format per la pianista Delphine Deau el 2013. La saxofonista Camille Maussion és una intèrpret melòdica que es dedica a la 'pintura sonora' i també col·labora en els camps de la dansa, el teatre i la narració. El bateria Pierre Demange també treballa en altres formes d'art, en particular el món del cinema i el circ. La seva manera de treballar es complementa a la perfecció  amb el contrabaixista brasiler, Pedro Ivo Ferreira.

 

A la recerca d'aventures i descobertes musicals, el quartet va assumir l'autèntic repte de gravar en directe. Des de melodies molt cantades fins al free jazz enèrgic, paradoxal i alhora reconeixible i "alliberador". Amb aquest “Live in Paris”, els quatre músics avancen encara més en llibertat i improvisació que amb els seus discs anteriors. No es pot negar que Nefertiti té un gran talent per introduir-te en l'energia del moment. 

 

Danse Futuriste




 

3.

El Passat 07 De Juny Es Va Presentar A La Sala Jamboree El Disc "When Love Is Around" Que Signen La Cantant Paula Barranco & Jan Domènech. A través de standards i cançons brasileres, Paula Barranco i Jan Domènech ens porten per un cercle amorós en un àlbum que reafirma la diversitat de l'amor. Des dels inicis de l'estimar fins a la desesperació i la tristesa, el camí s'endinsa en les diferents etapes d'una relació. Però el cercle es tanca amb la promesa d'un nou amor. Inspirats per altres duets internacionals i nacionals, com Cécile McLorin Salvant i Sullivan Fortner, Fleurine i Brad Mehldau, i Carme Canela i Joan Monné, Paula Barranco i Jan Domènech arriben amb una proposta tendra, original i amb el seu toc personal. Un recordatori que l'amor sempre torna i pot fer que la història comenci de nou.

Hem escoltat , des d’aquest disc , el tema "Fools Rush In". Escoltem un altre dels temes inclosos a aquest "When Love Is Around" , el tema “Angel Eyes” un altre standard, en aquest cas, de Matt Dennis

 



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...