Jazz Expresso és el programa de Jazz de Sants 3 ràdio. 55 minuts de música sense complicacions i sense contraindicacions els divendres a les 20.00 h i els diumenges a les 22.00 h al 103.2 de la FM a Sants i rodalies, o a tot el mon a http://www.sants3radio.cat
Ahir
divendres 28-03-25 arribava a la Plaça Reial cap a les vuit del
vespre. La cita era al Jamboree on Juan de Diego Gebralariak
presentaven el disc Azken Uda. En arribar , una cua espectacular em
va sorprendre. Falsa alarma . Era la cua de Tarantos. El flamenc té
molta més tirada que el jazz, pel que es veu. A la porta del
Jamboree, una parella esperava per entrar davant meu, Falsa alarma de
nou. S’havien equivocat, també anaven al Tarantos. Entrada
triomfal, com podeu veure. Per sort , l’ambient a la sala era molt
mes càlid i favorable a la bona música. Els afortunats que érem
allà vam poder gaudir del geni del trompetista amb Toni Saigi al
piano, Pere Loewe al contrabaix i Ramon Prats a la bateria. Ah ,
també amb la col·laboració de Gorka Benitez al Punching Ball. La
musica que De Diego ha compost per aquest disc avança sense presses
i amb pauses, amb referents que van des de Muhammad Ali i the Rumble
in the Jungle fins a amics de l’infantesa, i amb moments de gran
emoció, com a mínim per mi, amb el tema dedicat a la seva ama, la
seva mare o un fantastic «Bagoaz». Quatre músics genials que ens
van oferir el seu «Aterpe» durant una estona. Qué més podem
demanar?
Pablo Pérez Sanmamed contrabaixo /composición Benxamín Otero - oboe, corno inglés Iago Mouriño piano Bruno Couceiro batería
Aquest és "Zugunruhe, inquietuds migratòries", disc en què la sonoritat del trio inclou també l'oboè i el corn anglès, interpretat per Benxamín Otero. Zugunruhe, és una paraula d’origen alemany, que significa inquietud migratòria, en etologia. Es el comportament ansiós dels animals migratoris, especialment els ocells. Aquests animals mostren aquest comportament fins i tot quan estan tancats, si reben els estímuls ambientals corresponents a un dels períodes migratoris. "Zugunruhe, inquietud migratoria" és , de fet, un projecte artístic que combina música, disseny, fotografia i literatura. La part musical està composta pel contrabaixista Pablo Sanmamed i interpretada pel seu trio de jazz, amb el pianista Iago Mouriño i el bateria Bruno Couceiro, i amb la col·laboració de Benxamín Otero a l'oboè i el corno anglès. L'àlbum inclou vuit composicions pròpies i dues interpretacions: el tema tradicional asturià "Añada" i una cantiga del seu anterior àlbum. La música combina elements melancòlics i frenètics, amb un joc sonor que remet a una dualitat entre el bucòlic i el groove insistent. La bateria i el piano sostenen harmònicament els ostinatos i les línies melòdiques del contrabaix de Sanmamed. L'oboè accentua l'aspecte compositiu i reflexiu. L'àlbum està basat en poemes de Susana S. Arins i inclou un llibret fotogràfic d'Eutropio Rodríguez. Els temes de l'àlbum, com "Dezembro 99", "Alvejar", "Añada" i "Bem-Vinda á Adolescência", es presenten com una revisió vital sense ordre cronològic. "Inquietud migratoria" és un disc que combina música, imatge i literatura, oferint una nova perspectiva al jazz.
Sol Jang, pianista sud-coreana resident als Països Baixos, presenta el seu nou àlbum "19-29" amb el seu trio internacional. El disc reflecteix les experiències de Jang a Corea, Estats Units i Europa, combinant jazz contemporani amb elements sonors ambientals i paraules parlades en coreà. Les deu composicions originals de Jang exploren temes personals d'identitat i pertinença Acompanyada pel baixista holandès Jort Terwijn i el bateria alemany Max Hering, Jang mostra la seva habilitat per fusionar melodia i improvisació. Aquest treball, que arriba després de guanyar uns quants premis en el camp del jazz, estableix una base sòlida per al futur desenvolupament musical de Jang. Sol Jang (piano), Jort Terwijn (contrabaix), Max Hering (bateria)
Philadelphia, Subway in Seoul
3. Marta Duran - Shine 2024 Marta Duran, saxos tenor i alto , Èlia Lucas, piano, Tomàs Pujol, baix i sintetizador, Adrià Claramunt, bateria.
Shine és el disc i carta de presentació de Marta Duran, formada al Taller de músics i participant a diferents escenes, la saxofonista barcelonina debuta amb un disc de composicions pròpies i elaborats arranjaments.
Emeki és el primer àlbum del Rafa Aceves Trio, un treball que destaca per la seva espontaneïtat i elegància. Rafa Aceves, pianista de Bilbao, compta amb una llarga trajectòria professional iniciada el 1992. Autodidacta, es va llicenciar en interpretació de piano jazz a Musikene. A més de ser compositor i arranjador, ha treballat en bandes sonores, documentals i televisió, col·laborant amb artistes com Tsuma Murugarren, Petti, Doctor Deseo, Atom Rhumba, Mamba Beat i, més recentment, amb la cantant i compositora xilena Cristina Harea en el seu projecte Viento Sur.
El Rafa Aceves Trio està format per Aceves al piano, el contrabaixista argentí Marcelo Escrich i el bateria gallec Hilario Rodeiro. Escrich és un músic prolífic, actiu en nombrosos projectes i un dels contrabaixistes més sol·licitats de l'escena actual. Rodeiro, per la seva banda, és compositor, productor i bateria, havent participat en formacions com la Pamplona Jazz Orquesta, R.S. Faktor i CITriC, amb les quals ha guanyat uns quants premis.
Gravat i mesclat per Fredi Peláez als estudis Pottoko de Beasain, Emeki és un exercici de puresa i frescor, buscant una identitat pròpia a través de la improvisació. Inclou versions de clàssics del jazz com Whisper Not de Benny Golson, Blue in Green de Bill Evans i Miles Davis, i Over the Rainbow. A més, Aceves presenta Marian, una composició pròpia dedicada a la seva germana, que reflecteix la seva sensibilitat.
El trio transita per passatges dinàmics , com en In Love in Vain de Jerome Kern, i homenatja figures icòniques del jazz com Herbie Hancock amb Dolphin Dance. L'àlbum conclou amb una adaptació de la cançó popular La Tarara, recuperada per Federico García Lorca.
El grup Kaisa's Machine, liderat per la baixista i compositora finlandesa Kaisa Mäensivu, publica aquest 2025 el seu tercer àlbum Moving Parts amb el segell Greenleaf Music. Aquest treball explora el concepte de pertinença i llar, inspirat en les experiències de Mäensivu entre Hèlsinki i Nova York.
La formació actual inclou Mäensivu al baix, Eden Ladin al piano, Max Light a la guitarra, Sasha Berliner al vibràfon i Joe Peri a la bateria. L'àlbum compta amb col·laboracions de Melissa Aldana al saxo tenor i Maja Mannila a la veu.
Moving Parts combina elements del jazz nòrdic i novaiorquès, reflectint els contrastos entre les dues ciutats. Temes com Tykytys representen l'energia de Nova York, mentre que Midnight Sun evoca el fenomen finlandès del sol de mitjanit.
El single Origin Story destaca per la seva línia de baix dramàtica i la participació d'Aldana. Satama inclou lletres en finès interpretades per Mannila, explorant el concepte de llar.
La feina de Kaisa's Machine ha estat elogiada tant pel New York Times com per All About Jazz.
Kaisa Mäensivu Bass
Sasha Berliner Vibraphone
Max Light Guitar
Eden Ladin Piano
Joe Peri Drums
Midnight Sun, Origin Story (Ft. Melissa Aldana), Moon Waves
El seu estil es caracteritza per un so ple i un flux d'idees imaginatives. Prefereix tocar en format de trio, sense suport harmònic addicional, acompanyada pel baixista Tyrone Allen i el bateria Kayvon Gordon. El 2024 va publicar aquest àlbum, Plays amb el segell Savant, un treball que inclou la participació del vibrafonista Steve Nelson i una combinació de composicions originals i versions de temes clàssics, movent-se entre el swing i exploracions tonals més suaus.
A més de la seva trajectòria com a intèrpret, Glover és professora a la Manhattan School of Music i imparteix classes magistrals i lliçons privades a escala internacional.
Brad Turner torna al segell Cellar Live amb el nou àlbum "Magnificent", un homenatge al music Thad Jones que inclou nou composicions originals, entre les quals hi ha la peça homenatge a Thad Jones. L'àlbum es va gravar parcialment en directe i parcialment en estudi. Turner toca el piano i la trompeta, acompanyat per Peter Bernstein a la guitarra, Neil Swainson al baix, Cory Weeds al saxo tenor i Quincy Davis a la bateria. "Magnificent" presenta una barreja de tradició i innovació, amb Turner liderant el quintet en temes com "You're OK" i "Barney's Castle". La trompeta de Turner destaca en la majoria de les peces, mentre que el seu piano és present en composicions com "Virtue Signals". El baixista Neil Swainson també té un paper destacat en temes com "To Begin, Begin". L'àlbum inclou dues gravacions en directe des de Frankie's Jazz Club a Vancouver: la peça homenatge "The Magnificent" i el tema de tancament "Rosemary". En aquestes peces, la interacció entre els músics i les improvisacions són centrals. "Magnificent" és un àlbum que explora la curiositat, la virtuositat i la creativitat dels músics participants. Brad Turner - piano i trompeta Cory Weeds - saxo tenor Peter Bernstein - guitarra Neil Swainson - baix Quincy Davis - bateria
"A Sound Heart" és el segon àlbum d'estudi del trio de jazz pakistanès Jaubi, publicat el 6 de setembre de 2024. El disc combina jazz modal i espiritual amb música clàssica del sud d'Àsia, centrant-se en temes com l'amor, la redempció i el perdó. Està dividit en dues parts: "Desire", que és més dinàmica, i "Devotion", que és més suau. Inclou col·laboracions d'artistes de l'escena jazz de Londres, com Tenderlonious i Nick Walters, així com la participació del sarangista Zohaib Hassan Khan. Les composicions s'inspiren en l'Alcorà i busquen una improvisació col·lectiva, amb el guitarrista Ali Riaz Baqar sovint en un segon pla per deixar espai a altres músics. El tema principal, inspirat en Bill Evans, està dedicat al pianista i al pare del líder de la banda. L'àlbum ret homenatge a figures del jazz com Bill Evans i Wayne Shorter, reflectint l'evolució del so de Jaubi. Hamish Balfour - Piano (on Blues for Mingus) Ali Riaz Baqar - Guitar Ed ‘Tenderlonious’ Cawthorne - Flute, Saxophone, Synthesiser Tim Carnegie - Drums Kashif Ali Dhani - Tabla Henry ‘Horatio Luna’ Hicks - Bass Zohaib Hassan Khan - Sarangi Marek ‘Latarnik’ Pędziwiatr - Fender Rhodes Mark II, Grand Piano, Roland Juno 60 Nick Walters - Trumpet
Rolando Luna presenta "Live à l'Esprit du Piano", un àlbum enregistrat en directe a l'Òpera de Bordeus, que segueix el seu treball anterior "Rolando's Faces". El disc combina música clàssica, jazz, improvisació i ritmes caribenys, incloent composicions originals i versions de clàssics com "My One and Only Love". Destaca la peça "Balada con Anatoly", un homenatge al compositor rus Anatoly Lyadov. El concert va tenir lloc el 23 de novembre de 2021 a l'Auditori de l'Òpera Nacional de Bordeus, reflectint l'habilitat de Luna per fusionar diferents estils musicals. Rolando Luna Trio, Rolando Luna (piano), Gastón Joya (contrabaix), Rodney Barreto (bateria)
Charlie Ballantine és un guitarrista reconegut per All About Jazz Magazine com un dels 200 millors guitarristes vius. La seva música barreja jazz, rock i folk. Ha publicat uns quants àlbums amb composicions originals i versions de clàssics del jazz. Graduat a la Jacobs School of Music, va establir-se a Indianapolis on va guanyar reconeixement amb actuacions en clubs de jazz. El seu tercer àlbum, amb versions de Bob Dylan, va rebre elogis de la crítica. Ballantine actua principalment amb els seus propis projectes en festivals i sales dels EUA i Canadà, però també col·labora com a músic acompanyant amb altres artistes destacats. Charlie Ballantine: guitarra Jon Cowherd: piano Rudy Royston: bateria. Tony Scherr: contrabaix.
Bryn Roberts debuta com a líder de trio amb "Aloft", després d'una llarga carrera com a sideman i col·laborador. Acompanyat de Matt Penman (baix) i Quincy Davis (bateria), el disc presenta cinc originals i dues versions innovadores de standards.
Roberts, amb una extensa trajectòria en diversos formats, troba en aquest trio la maduresa i originalitat per contribuir al gènere. Penman aporta un so bell i una accompaniment àgil, mentre Davis ofereix un swing propulsiu i inspirador.
El trio, va enregistrar a Brooklyn la sessió amb només un assaig previ , destacant la química i interacció entre els músics. El disc inclou temes com "Let’s Agree (That You Agree With Me)" i "Steen’s Scene", així com versions de "My Ship" de Kurt Weill i "You Do Something To Me" de Cole Porter.
Un disc que es va enregistrar el 2022 i es va publicar al 2024.
Bryn Roberts: piano
Matt Penman: baix
Quincy Davis: bateria
Tota la música composta per Bryn Roberts (SOCAN), excepte "My Ship" (Kurt Weill & Ira Gershwin) i "You Do Something To Me" (Cole Porter)
Enregistrat a Big Orange Sheep (Brooklyn, NY) el 28 d'octubre de 2022
Benjamin Sanz, bateria i compositor francès , ha participat en nombrosos projectes influenciats per la música afroamericana, africana i europea contemporània. Ha col·laborat amb figures com David Murray, Archie Shepp i Oliver Lake, i ha codirigit la formació de jazz africà Benkadi amb Hervé Samb. Sanz ha actuat arreu del món i ha organitzat un laboratori musical a París. Actualment, forma part del col·lectiu MiRR, que explora la improvisació en diferents estètiques musicals.
Aaron Parks, pianista i compositor, presenta "Little Big III", el seu sisè àlbum com a líder i el segon per Blue Note. Després de debutar amb "Invisible Cinema" el 2008, Parks ha llançat uns quants treballs en solitari i en trio, així com dos àlbums amb el seu quartet Little Big. "Little Big III", ha estat coproduït per Parks i Don Was. L'àlbum inclou temes que s'apropen al rock i l'americana, com "Sports", "Delusions" i "Willamina". El quartet, format per Parks, el guitarrista Greg Tuohey, el baixista David Ginyard i el bateria Jongkuk Kim, ofereix una barreja de jazz, rock i electrònica, amb influències de Tangerine Dream, Kraftwerk i Weather Report entre d’altres.
"My Prophet" és un àlbum que explora la intersecció entre el jazz i la música tradicional oriental, amb un estil profundament introspectiu. Oded Tzur, conegut pel seu so líric i la seva capacitat per fer que el saxofon "parli", guia l'oient a través d'un viatge sonor que combina la improvisació jazzística amb motius melòdics inspirats en la música clàssica índia. Les composicions són meditatives, amb una gran atenció a l'espai i la dinàmica.
El sextet The Heavy Hitters, co-liderat per Eric Alexander al saxo tenor i Mike LeDonne al piano, presenta l'àlbum "That's What's Up". El grup inclou Vincent Herring al saxo alto, Jeremy Pelt a la trompeta, Alexander Claffy al baix i Kenny Washington a la bateria. L'àlbum inclou temes originals de LeDonne, com "That's What's Up", "Shadows", "Groundation", "Continuum", "Lord Walton", "JB" i "You'll Never Know What You Mean To Me". Les composicions originals i les improvisacions arrelades al blues enriqueixen el repertori del jazz modern.
"That's What's Up" va ser gravat en directe al club de jazz Frankies, al final d'una gira de dues setmanes, coincidint amb el 50è aniversari del co-productor Cory Weeds. Les gravacions en directe capturen emocions reals i profundes, oferint noves descobertes amb cada escolta.
Mike LeDonne (piano); Eric Alexander (saxo tenor); Jeremy Pelt (trompeta); Vincent Herring (saxo alto); Alexander Claffy (contrabaix); Kenny Washington (bateria)
That's What's Up!, Shadows , Groundation
2.
Jakob Bro, Lee Konitz, Bill Frisell, Jason Moran, Thomas Morgan, Andrew Cyrille: Taking Turns 2024
El segell ECM publicava al 2024 aquest disc, que havia estat enregistrat l’any 2014, deu anys abans, amb Lee Konitz al Saxo alt, saxo soprano -, Thomas Morgan, al Contrabaix -, Andrew Cyrille, a la Bateria - , Bill Frisell, Jakob Bro, tots dos, a la Guitarra -. i al Piano, Jason Moran.
Es tracta realment d’un disc de Jakob Bro, ell és qui va composar tota aquesta música, però és inevitable que el protagonisme estigui, com a mínim , repartit entre tots aquests extraordinaris músics. Per cert que el desembre de 2023 vaig recomanar un documental que justament recull testimonis d’aquests músics mentre feien aquest enregistrament. Et deixo l’enllaç del post on hi ha l’enllaç del trailer del documental. En aquell moment es podia veure gratuïtament al portal Caixaforum+, malauradament això ja no és possible. Tinc entès que es pot veure a la plataforma Filmin.
L'àlbum es caracteritza per la seva atmosfera espaiosa i l'enfocament col·lectiu, on cada músic contribueix a l'equilibri sonor general. Bro explora la llibertat interpretativa i la interacció entre els músics, continuant la línia iniciada en treballs anteriors amb Konitz. Aquesta aproximació ha influït en la manera com Bro concep la quantitat de material musical que aporta i la direcció que dona al grup per aconseguir un equilibri i flux naturals. La presència de Bill Frisell, amb qui Bro comparteix l'experiència d'haver treballat amb Paul Motian, afegeix una capa addicional de profunditat al so del grup. La seva connexió musical i personal es remunta a les nits en què Bro assistia als concerts de Frisell amb Motian i Joe Lovano al Village Vanguard.
Lee Konitz, llegendari saxofonista de 86 anys en el moment de l'enregistrament, i que va morir l’any 2020, té un paper destacat a aquest disc. La seva participació és especialment significativa, ja que representa per Jakob Bro la culminació d'una col·laboració que va començar el 2008 i que inclou una trilogia d'àlbums anteriors: "Balladeering", "Time" i "December Song". Al "Taking Turns", Konitz aporta la seva sensibilitat única i experiència. La presència de Konitz va ser transformadora per a Bro. El guitarrista danès explica que l'enfocament lliure i interpretatiu de Konitz sobre les seves composicions va ser una revelació, influint en la seva manera de concebre la música i la direcció que dona al grup. Aquesta col·laboració va canviar les prioritats musicals de Bro, portant-lo a explorar noves formes d'equilibri entre composició i improvisació.
"Taking Turns" no només mostra la maduresa compositiva de Bro, sinó també la sinergia entre músics de diferents generacions i estils, creant un treball que connecta el passat i el present del jazz.
El pianista Wajdi Riahi, nascut a Tunísia i establert a Brussel·les, és un dels nous noms destacats de l'escena jazzística belga. A part de la seva activitat com a músic de suport en uns quants projectes, com Stéphane Gallands' Rhythm Hunters, Aleph Quintet i Fabrice Allemand, Riahi està guanyant reconeixement amb el seu propi trio. Aquest àlbum es desenvolupa com una odissea artística, un viatge on les aspiracions del jove pianista Wajdi s'entrecreuen entre melodies clàssiques, els ritmes de la música àrab i africana, i elsmatisos de jazz que apareixerien més tard en el seu recorregut musical.
El primer tema de l'àlbum, "Opening", ens transporta pel camí diari que Riahi feia des dels sis anys per arribar al conservatori, situat al cor de la vella ciutat de Tunis: la Medina. El seu esperit estava ple d'ambicions i un amor inquebrantable per la música i el piano, sempre guiat per la presència benèvola de la seva mare, Essia.
Abans d'entrar a la Medina, es podia veure una captivadora estàtua del filòsof i sociòleg Ibn Khaldoun, que Wajdi admirava cada vegada que passava per allí. Una de les cites del filòsof: "Accepta, sigues hipòcrita o deixa el país", va inspirar el títol del segon tema de l'àlbum: "Agree, Hypocrite or Leave".
"En aquest àlbum, aspiro a oferir una experiència on les meves emocions es revelin a l'oient amb total senzillesa i càndidament, sense artifici ni complexitat, com un llenç dels meus sentiments més purs."
"Stambeli" serveix com l'escenari perfecte per aquesta recerca artística, un estil musical antic del nord d'Àfrica que es transforma en una font inesgotable d'inspiració per a Wajdi.
"M'agrada especialment retre homenatge, i en aquest àlbum, dues cançons estan dedicades a dues dones excepcionals, Nawres i Essia, la meva germana i la meva mare, dues dones remarcables de bellesa i lluitadores de la vida.
Wajdi Riahi (piano), Basile Rahola (contrabaix), Pierre Hurty (bateria)
Javier Rojo (saxo tenor), Álvaro Ocón (trompeta), Noé Sécula (piano),
Eliott Knuets (guitarra elèctrica), Joan Codina (contrabaix), Genius
Wesley (bateria).
Artista convidat: Fernando Brox (flauta a #4).
Gravat a Jazzcampus, Basilea, Suïssa, estiu de 2024.
Avui et presento el disc "Música para amansar las fieras". Qui signa el disc és el saxofonista Javier Rojo, un jove music amb qui parlarem , ell està a Suïssa en aquest moment i ens explicarà quines son aquestes feres que cal amansir, també que està fent a Suïssa, i moltes coses més. També aprofitarem per escoltar una part de la música, de la bona música que podem trobar a aquest disc. Comencem pel tema que obre el disc, titulat Black, White and Colours. Escoltem el tema, i tot seguit , comencem la conversa amb Javier Rojo.
Black, White and Colours.
(Entrevista a Javier Rojo).
Late April.
Lonely Night 1.
Riba.
Clemirunas.
M'acomiado del Javier, i després d'aquesta conversa no puc deixar de pensar en que tenim molt a prop músics, i de molt joves com és el cas del Javier, amb molt de talent , com a intérpret i com a compositor, mentre que pels mitjans de comunicació, amb la nostra corporació catalana de mitjans audiovisuals al capdavant, també coneguda per "LA NOSTRA", aquests talents son invisibles i inaudïbles , mentre es dediquen a promocionar musica de qualitat ínfima, i a cantants i cantantes que quan canten fa l'efecte qui ni tan sols saben parlar. Aquí ho deixo, per qui correspongui.
Artemis, el grup femení de jazz liderat per la pianista Renee Rosnes, ha publicat el seu tercer àlbum amb Blue Note Records. El disc, titulat "Arboresque", conté vuit temes que inclouen composicions originals de les membres del grup i arranjaments de peces de Wayne Shorter, Burt Bacharach i Donald Brown.
El quintet està format per Renee Rosnes al piano, Ingrid Jensen a la trompeta, Nicole Glover al saxo, Noriko Ueda al contrabaix i Allison Miller a la bateria. L'àlbum mostra la diversitat d'estils de les compositores, unificats pels arranjaments de Rosnes.
El grup destaca per la seva flexibilitat i connexió musical.
Una formació de músiques d’alt nivell que ens regala aquest tercer disc ple d’imaginació i sensibilitat, Arboresque, que arriba després de Artemis 2020 i In real time 2023.
The Smile of the Snake, Komorebi, Petrichor, Footprints
El Red Gazelle Trio, format per Kristoffer Vejslev a la guitarra, Peter Price al contrabaix i Simon Forchhammer a la bateria, presenta el seu tercer àlbum d'estudi, "On a Human Level", sota el segell Zack's Music. Aquest treball explora temes universals com la vida, la mort, l'amor i la tristesa.
"On a Human Level" amplia el format del trio amb la col·laboració de dos noms destacats: el saxofonista nord-americà Ned Ferm i el trompetista danès Jakob Sørensen. Ferm aporta influències country i una energia punk, mentre que Sørensen afegeix un toc melancòlic.
Kristoffer Vejslev (guitarra), Peter Price (contrabaix) and Simon Forchhammer (bateria) + Ned Ferm (saxo), Jakob Sørensen (trompeta)
Til Mor (prolog), Murky Waters, Point of Departure, While we wait, Antidote
Mohamed Najem, clarinetista originari de Jaffa (Palestina) i format al Conservatoire National Edward Saïd, presenta un projecte musical que transcendeix fronteres. A les seves composicions, inspirades en les narracions del seu avi sobre la seva ciutat natal, Najem fusiona tècniques clàssiques amb una interpretació àrab pròpia. Les seves melodies capturen passat, present i futur, creant un paisatge sonor d'eclecticismes rítmics. L'estètica jazzística de Najem s'alimenta d'influències orientals, adoptant una instrumentació típica del jazz – quartet amb piano, contrabaix i bateria – per transformar la música d'Orient Mitjà en un llenguatge renovat.
Creat el 2016, el seu conjunt ha participat en uns quants festivals a França i a l'estranger, incloent-hi el Katara European Jazz Festival a Qatar. El juny de 2017, el quartet va ser un dels sis grups que van competir al Concours national de jazz de la Defense, un important concurs de jazz a França.