diumenge, 12 de novembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(10-11-23)886:Healing Power, The Music of Carla Bley, Steve Cardenas,Ted Nash, Ben Allison


Translator

 

1.

 

Steve Cardenas  - Healing Power – The Music Of Carla Bley

https://stevecardenas.bandcamp.com/album/healing-power-the-music-of-carla-bley

 

 

Ted Nash (ts,sop,cl) Steve Cardenas (g) Ben Allison (b)

 

 – Pipersville, PA, June 11 & 12, 2021

El guitarrista Steve Cardenas i el seu trio, format pel baixista Ben Allison i el clarinetista i saxofonista Ted Nash, presentaven l’any 2022 aquest àlbum titulat "Healing Power" que presenta nou peces de la pianista i compositora Carla Bley. La influència de Bley en Cardenas es remunta a la seva adolescència quan va escoltar un àlbum de Gary Burton que incloïa una peça de Bley anomenada "Vox Humana". Aquesta experiència el va conduir a explorar la música de Carla Bley i altres músics que l'havien interpretada.

La relació musical de Cardenas amb Bley es va consolidar quan va ser convidat a unir-se a la Liberation Music Orchestra de Charlie Haden el 2004, on Bley també participava. Aquesta experiència va donar lloc a gires i enregistraments que van establir un fort llaç musical.

El trio de Cardenas, Allison i Nash es va formar el 2011 i va començar a explorar la música de Jim Hall i altres influències. Van gravar àlbums i realitzar actuacions internacionals. Més endavant, van ser convidats a interpretar música de Leonard Bernstein a Cuba, fet que els va portar a enregistrar "Somewhere Else: West Side Story Songs".

La música de Carla Bley es situa en el mateix terreny estètic que aquest trio ha explorat durant dècades. Van triar peces de Bley que abastaven tota la seva carrera, des de les més conegudes fins a les menys interpretades. Els músics es van reunir el juny de 2021 per enregistrar "Healing Power".

L'àlbum inclou interpretacions de temes com "Ida Lupino", "Donkey", "And Now, The Queen", "Ictus", "Lawns", "Ad Infinitum", "Olhos de Gato", "King Korn" i la peça titular "Healing Power". A través d'aquestes peces, el trio canalitza la sensació curativa i transparent de la música de Carla Bley amb la seva pròpia energia revitalitzant.

Aquest àlbum és un homenatge a la influent música de Carla Bley i la seva capacitat per connectar amb els oients i els músics a través de la seva música emotiva i evocadora. Steve Cardenas, Ben Allison i Ted Nash interpreten aquestes peces amb passió i respecte, mantenint viu l'esperit de la música de Bley.

Ida Lupino,Healing Power, Lawns.


2.

Alfredo Rodriguez - Coral Way 2023

https://alfredorodriguezmusic.bandcamp.com/album/coral-way

 

 

 

Alfredo Rodriguez (piano), Juanma Montoya (guitares), Yarel Hernandez (guitare basse), Michael Olivera (batterie), Marcelo Woloski (percussions)

 

El nou àlbum d'Alfredo Rodriguez, "Coral Way", captura el so de Miami, fusionant músiques que semblarien impossibles de compatibilitzar, com Latin Pop, Timba, Salsa, Bachata, Tango, Reggaeton i Bolero, músiques  que impregnen la diversa comunitat llatina de la ciutat. Després de traslladar-se a Miami el 2019, Rodriguez va observar la manca de col·laboracions entre la música llatina mainstream i el jazz llatí. "Coral Way", amb la col·laboració dels cantants Cimafunk i Alana Sinkëy, serveix com a nexe entre aquests mons, una declaració artística perquè la comunitat llatina es senti vista i escoltada, i pugui enorgullir-se de la seva història mentre crea un camí cap a la individualitat a través de la comunitat.

 

 

Für Elise, Blueberry Fields


3.

Joey Baron - We'll Soon Find Out 1999 

Joey Baron - bateria ; Arthur Blythe - alto saxo ; Bill Frisell - acoustic and electric guitar ; Ron Carter - bass

 

We'll Soon Find Out és un àlbum del bateria Joey Baron enregistrat l'any 1999.

La música que ens presentava aquesta formació era atmosfèrica i al mateix temps sincera, mostrant el bon gust i habilitat dels músics. L'àlbum, "We'll Soon Find Out", ha rebut elogis per la seva habilitat per fer bona música que connecta amb l'audiència. Uns músics que no busquen l’estridencia, sinó més aviat la introspecció.

 

Junior, Wisely, Equaled

 


4.

Abel Mireles- Animo (2022) 

https://sunnysiderecords.bandcamp.com/album/animo

 

Abel Mireles (saxo tenor), Candice Reyes (voix), Benito Gonzalez (piano), Myles Sloniker (contrabaix), E.J. Strickland (bateria)

El saxofonista i compositor Abel Mireles dedica el seu àlbum, "Animo", al seu pare, que, amb la seva influència i protecció, va inspirar la seva música. Mireles va créixer a Juárez, Mèxic, en una família musical i va ser introduït a la música de jazz per un professor local. La música es va convertir en la seva passió i va continuar els seus estudis a la University of Texas El Paso, on va conèixer la seva dona, Candice Reyes.

Després de la graduació, Mireles es va establir a El Paso i es va involucrar en la escena musical local. El seu pare, que havia estat un dels seus primers suports, va patir una lesió que va afectar greument la seva salut i va morir el 2013. 

Mireles i Reyes es van traslladar a Nova Jersey, on Mireles va ser acceptat en el programa de màsters de William Patterson University. 

Aquest àlbum "Animo" va ser enregistrat a l'estiu de 2021, a la mateixa época en que Mireles es va convertir en ciutadà dels Estats Units. 

Beatrice




Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...