dimecres, 9 d’agost del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 865: Ton Risco Quinteto:Sete , Anat Cohen: Quartetinho.


 

1. 

Ton Risco - Impronunciable 2013 

 

Impronunciable. 

 

Aquest era el disc «Impronunciable», primer disc de Ton Risco amb el seu quintet, que ens oferia l’any 2013 nou temes , cinc dels quals eren composicions pròpies de T. Risco. El quintet estava format per Ton Risco al vibràfon, Javi Gdjazz a la trompeta i fliscorn, Marcos Pin a la guitarra, Juan Cañada al contrabaix i Max Gomez a la bateria. A més el disc comptava amb la col·laboració del saxofonista Pablo Castaño en dos dels temes , entre ells el que acabem d’escoltar , que era el que li dóna títol al disc, «Impronunciable». 

I ha estat tot un plaer rescatar aquest disc gràcies a la recomanació del meu amic Fernando, que és com si fos el nostre home a Galícia, i de tant en tant em fa recomanacions com la d’aquest fantàstic vibrafonista gallec , Ton Risco. I la recomanació de Fernando ve acompanyada de dues novetats discogràfiques. La primera és el disc CIRCUM , amb Ton Risco al vibràfon i Marcos Teira a la guitarra. 

 

Ton Risco, Marcos Teira - Circum 2023 

Tant el guitarrista Marcos Teira com el vibrafonista Ton Risco són dos músics amb una brillant carrera musical. Han estrenat aquest disc anomenat "Circum", una delícia que reflecteix els anys que han tocat junts. 

Tots dos son educadors, Ton Risco és professor al Conservatori Professional de Santiago i Marcos Teira a l'Escola Municipal de Música.  

I tots dos uneixen els seus talents, creant una fusió única entre la guitarra flamenca i el vibràfon.La seva és una aposta instrumental atípica i sorprenent. Les seves influències van des de Paco de Lucía fins a Steps Ahead. 

El disc "Circum" inclou temes propis i d’altres aliens, com la versió d'"Alfonsina y el mar" de Mercedes Sosa que acabem d’escoltar. Es dona la circumstància que la amistat entre Ton i Marcos va començar fa més de deu anys, quan Ton va demanar a Marcos el seu arranjament justament d'aquesta cançó. 

Alfonsina y el mar, Que nadie sepa mi sufrir (Angel Cabral) 

 

I la segona novetat discogràfica de Ton Risco és el disc Sete. 

Aquest és el nou disc de Ton Risco, titulat Sete. Firmat com a Ton Risco Quinteto i publicat pel segell Mingus Records. Ton Risco publica aquest Sete que suposa el tercer álbum de la seva carrera en solitari després de treballs com a Impronunciable (FreeCode, 2012) i Ginger, Lemon and Honey (FreeCode 2015). 

Ton Risco - Sete 2023 

Aquest és un disc absolutament fantàstic amb una força rítmica imparable, una música poderosa i primorosament arranjada que ens mostra a un quintet en estat de gràcia. I donant continuïtat a l conjunt, el so característic del vibràfon de Ton Risco és una auténtica meravella.  

Martin Andersen: batería ; Carl Minnemann: contrabajo ; William Díaz: trombón ; Pablo Añón: saxo tenor ; Ton Risco: vibráfono 

Convidados especiales: 

Jorge Pardo: saxo tenor en Cempasúchil 

Carlos Sarduy: trompeta en One for Brad 

 

Aquest disc es va enregistrar l'octubre de 2022 i va ser mesclat i masteritzat el maig de 2023 a Disquesi Estudios per Rubén Montes. 

 

Cempasúchil, One for Brad, At Last, Harland 

Forma 

2. 

Anat Cohen - Quartetinho 2022 

 

Anat Cohen (clarinette), Vitor Goncalves (piano), Tal Mashiach (contrabaix), James Shipp (vibraphone) 

 

 

La compositora i multiinstrumentista nominada als GRAMMY Anat Cohen canvia el seu enfocament cap a un so íntim en el seu llançament, Quartetinho .El grup de multiinstrumentistes-virtuosos internacionals amb seu a Nova York provenen de les files de la seva formació de deu músics o tentet , amb el baixista Tal Mashiach, el pianista/acordionista Vitor Gonçalves i el vibrafonista/percussionista James Shipp. Comparteixen un profund amor per la música en tota la seva heterogeneïtat i tot queda àmpliament documentat a aquest Quartetinho, que inclou originals de Cohen, Mashiach i Shipp juntament amb material dels grans mestres Antonio Carlos Jobim, Egberto Gismonti i d’altres. 

 

Palhaço, Louisiana, Going Home 



Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...