dissabte, 20 de maig del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(19-05-23)843:Vermut Jazz Casinet, Swing Engine Street Sextet, Juanjo Fernández, Artemis


Swing Engine Street Sextet - I´ve Found A New Baby

 

Un any més esperem la cita amb el jazz amb l’inici del cicle de concerts “Vermut Jazz al Casinet d’Hostafrancs”, com ja venim anunciant des de fa unes setmanes. La primera actuació de les quatre previstes tindrà lloc aquest diumenge dia 21, com sempre a les 12.30 del migdia, dos quarts d’una, amb la formació que estem sentint, SwingEngine Street Sextet.

 

It's A Sin To Tell A Lie - Swing Engine ft. Paula Barranco

 

Swing Engine - I’m Beginning To See The Light - Swing Engine ft. Mayte Alguacil

 


Radament - Due 2019

Juanjo Fernández - piano i composició

Giorgio Fausto Menossi - bateria i instruments electrònics.

7th ST VANCOUVER

 

L’any 2019 es publicava el disc Due, el segon disc de la formació Radament des del disc del mateix nom del 2017. Hem escoltat des d’aquest disc, el tema 7th ST VANCOUVER . Radament està format per Juanjo Fernàndez al piano i Giorgio Fausto Menosi a la bateria i a la electrònica. Quan es va publicar DUE aquell 2019,  ja feia temps que seguíem la trajectòria musical del pianista Juanjo Fernández i tant ell com el bateria Giorgio Fausto Menosi havien visitat el Jazz Expresso. Les composicions de Juanjo Fernández em van captivar des del seu primer disc , Frozen Frame (2016)  i va continuar la fascinació amb Blind Cinema (2017)   .  

Juanjo Fernández és un pianista i compositor nascut a Santiago de Compostel·la que va obtenir el grau superior de piano el 2004. Després de col·laborar amb grups musicals locals, va decidir traslladar-se a Barcelona el 2005 per continuar la seva formació al Taller de Músics. Allà va continuar la seva carrera com a pianista i arranjador i va començar a interessar-se per la composició. El 2016 va publicar el disc Frozen Frame amb Juanjo Fernández Quinteto i després va treballar en el projecte Radament. També ha col·laborat amb molts altres músics a Barcelona i ha creat bandes sonores i música per a espectacles teatrals. Actualment imparteix classes al Conservatori Històric de Santiago de Compostel·la.

 

Des del primer moment quedava clar que la música de Juanjo Fernàndez buscava el seu propi espai, un espai musical que no accepta etiquetes, que beu de diferent orígens i on la seva formació clàssica hi juga un paper fonamental. El Jazz sempre ha avançat reinventant-se en cada època, bevent de múltiples fonts i rebutjant les etiquetes. A la recerca d’aquest espai trobem al compositor i pianista Juanjo Fernández en el seu nou projecte, Delta. 

 

Delta - Casa 2023

 

Delta és un quartet instrumental a mig camí entre la música clàssica i el jazz. És un projecte del pianista i compositor Juanjo Fernández, en què col·labora amb la violinista Amparo Cánovas, la violoncel·lista Elena Domínguez i el batería Hilario Rodeiro. El grup ha publicat aquest 2023 el disc “Casa” , i hem escolta el tema “Familia”.

 

Per parlar d’aquest projecte ens acompanya avui Juanjo Fernández.

 

Discografia

 

Juanjo Fernández Quinteto

Frozen Frame (2016) 

 

Blind Cinema

 

Radament 

Radament (2017), Due (2019)

 

Delta

Casa (2023)

 


Artemis - In real time 2023

Renee Rosnes piano, Allison Miller bateria ,Ingrid Jensen trompeta , Noriko Ueda contrabaix,  Nicole Glover saxo tenor i Alexa Tarantino flauta, saxo

 

El supergrup femení Artemis presenta el seu nou disc, "In Real Time". El disc arriba tres anys després del seu debut homònim i la formació ha canviat lleugerament: Melissa Aldana i Anat Cohen han marxat i han estat substituïdes per la saxofonista tenor Nicole Glover i la multi instrumentista Alexa Tarantino, juntament amb la trompetista Ingrid Jensen. El líder del grup, la pianista Renee Rosnes, la baixista Noriko Ueda i la bateria Allison Miller mantenen la secció rítmica. La banda ha estat tocant junta durant els darrers dos anys i ha desenvolupat una química evident. El disc té més material original que el debut, amb composicions de cada membre de la banda excepte Glover. També honoren a dos compositors desapareguts: Lyle Mays i Wayne Shorter. 

 

Slink (Lyle Mays), Whirlwind, Bow and Arrow (Allison Miller)

 


 


 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...