dissabte, 13 de maig del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(12-05-23)841:Miles Davis,Jorge Rossy,Claire Devlin,Mark Turner.

 

1.
Comencem el Jazz Expresso amb una sessió del 24 de desembre de 1954, al Van Gelder Studio,  amb els Miles Davis All Stars, és a dir , Miles Davis, trumpet; Milt Jackson, vibes; Thelonious Monk, piano; Percy Heath, bass i  Kenny Clarke, drums.

Bemsha Swing

2.
Jorge Rossy Vibes Quintet - Beyond Sunday 2018

Mark Turner, tenor saxophone ; Jaume Llombart, guitar ; Jorge Rossy, vibes ; Doug Weiss, double bass ; Al Foster, drums

Jorge Rossy és conegut mundialment com el bateria amb qui Brad Mehldau va redefinir l'art del trio, però va començar com a trompetista i també va tocar el piano. Ara presenta un nou àlbum com a vibrafonista, que segons ell combina la naturalesa percussiva de la bateria amb la polifonia del teclat i una veritable dimensió melòdica. El seu Vibes Quintet està format per músics de renom com Mark Turner al saxo, Jaume Llombart a la guitarra, Doug Weiss al contrabaix i Al Foster a la bateria.

Beyond Sunday, Kierra

https://jazzandpeople.bandcamp.com/album/jorge-rossy-vibes-quintet-beyond-sunday

3.
Claire Devlin Quartet -  Anyone
released July 3, 2020

Claire Devlin - tenor sax & compositions ; Roman Munoz - guitar ; Mathieu McConnell-Enright - bass [1-4] ; Summer Kodama - bass [5-8] ; John Buck - bateria ; Sarah Rossy - voice [5]
Claire Devlin és una saxofonista i compositora establerta a Mont-real, al Canadà. des del 2016 Claire dirigeix el seu propi grup, el Claire Devlin Quartet, i el 2020 va publicar el seu àlbum de debut, "Anyone". Claire és membre de diversos conjunts, inclosa la Canadian National Jazz Orchestra.
Claire va créixer a Ottawa, Ontario, i va començar a tocar el saxo als 12 anys.El 2020, Claire va rebre un màster en interpretació i composició de jazz a la Universitat McGill. En els deu anys transcorreguts des que es va traslladar a Mont-real, Claire ha treballat amb molts dels músics més importants de l’escena de la ciutat.

Luna, Dial Up

https://clairedevlin.bandcamp.com/album/anyone

4.
Mark Turner - Return from the stars 2022

Mark Turner (saxo tenor); Jason Palmer (trompeta); Joe Martin (contrabaix); Jonathan Pinson (bateria)
Amb Return From the Stars ,el  saxofonista Mark Turner torna al seu propi quartet, vuit anys després de Lathe of Heaven (ECM, 2014). Hi dos canvis  en la formació, amb el jove trompetista Jason Palmer substituint Avishai Cohen i el bateria Jonathan Pinson agafant la cadira que pertanyia a Marcus Gilmore. Completa el grup el baixista Joe Martin, que es manté com un dels pilars de la secció rítmica.
El tìtol de l'àlbum, i la pista inicial, vé de la novel·la de ciència-ficció homònima de Stanislav Lem, que tracta temes com ara l’'alienació social i la distopia.
Alguns temes del disc mostren cert descontentament amb l'estat actual del món. Un exemple és    " It's Not Alright With Me ",o un altre, ja  clarament des de´l títol,  " Inacceptable”. .
Nigeria II,  Lincoln Heights


 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...