dimecres, 17 de maig del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio 842:Eddie Mejia ,René Bottlang&Ralf Altrieth,Maria Schneider,Emiliano G Toro&Thomas Enhco.


 

1.

Maria Schneider Orchestra – Data Lords 2020

Maria Schneider, una compositora i directora d'orquestra de Big Band , va guanyar un Grammy el 2015 per l'àlbum "The Thompson Fields". Després de la mort de David Bowie el 2016, Schneider va recordar un consell que li havia donat el músic i el va aplicar a la creació del seu últim àlbum, "Data Lords". Aquest àlbum és una obra atrevida i amb un alt nivell de mestria musical que es divideix en dues parts temàtiques: "El Món Digital" i "El Món Natural". Schneider critica l'impacte dels gegants tecnològics com Google i Spotify en la societat actual i la seva recopilació massiva de dades sobre les persones. L'àlbum presenta una combinació de composicions detallades i improvisacions, amb la participació d'un conjunt de músics que tenen una gran complicitat amb Schneider.

 

Premi Grammy al millor àlbum de Big Band de 2021.

 

Greg Gisbert – trumpet, flugelhorn

Tony Kadleck – trumpet, flügelhorn

Nadje Noordhuis – trumpet, flügelhorn

Mike Rodriguez – trumpet, flügelhorn

Marshall Gilkes – trombone

Ryan Keberle – trombone

Keith O'Quinn – trombone

George Flynn – bass trombone

Dave Pietro – alto saxophone, clarinet, piccolo, flute

Steve Wilson – alto saxophone, soprano saxophone, clarinet, flute

Donny McCaslin – tenor saxophone, flute

Rich Perry – tenor saxophone

Scott Robinson – baritone, Bb, bass & contrabass clarinets, muson

Gary Versace – accordion

Frank Kimbrough – piano

Ben Monder – guitar

Jay Anderson – bass

Johnathan Blake – drums, percussion

 

 

The Digital World: A World Lost, The Natural World : Sanzenin


2.

Eddie Mejia - A Moment in Translation 2023

 

Eddie Mejía (guitar), Milena Casado (flugelhorn), Edu Cabello (alto sax), Bill McHenry (tenor sax), Masa Kamaguchi (bass), Ramón Prats (drums), Magda Garre (vocals on #8).

Recorded at Sol de Sants Studios, August 5, 2021

Eddie Mejia és un guitarrista mexicà nascut el 1997, que actualment viu a Barcelona, Catalunya. Va començar el seu camí musical a Mèxic prenent classes i tocant amb Samuel Martínez Herrera. Després es va traslladar i va estudiar al conservatori del Liceu a Barcelona el 2019. Aquí ha pres classes amb mestres com Bill McHenry, Jaume Llombart i Jordi Bonell. Ha rebut classes magistrals on ha tingut l'oportunitat de tocar per a Peter Bernstein, Aaron Parks, Dave Liebman, per mencionar-ne alguns. Aquest és el seu primer àlbum com a líder i totes les cançons estan escrites per ell. Els seus referents musicals per a aquest treball han estat, a més dels músics que hi toquen, mestres com Keith Jarret Quartet, Pat Metheny, Ornette Coleman i Coltrane. 

 

Horses, Pastanagues


3.

 

René Bottlang & Ralf Altrieth - Numbers  2022

René Bottlang (piano), Ralf Altrieth (saxo)

René Bottlang i Ralf Altrieth són un duet musical que  ja havien llançat un àlbum titulat "Biografies" el 2021, i aquest  "Numbers" el 2022 . 

 

René Bottlang (nascut l'1 de maig de 1953 a St. Gallen ) és un pianista i compositor de jazz suís .

Ralf Altrieth,  nascut el 1966 a Heilbronn, Alemanya, es un pintor i músic ​i cofundador en 1999 de meta records germany.

La complicitat artística entre René Bottlang i Ralf Altrieth fa una exploració musical amb una felicitat i una generositat rares avui en dia,  en aquest treball, "Numbers.

Les boniques melodies que interpreten junts, composades pel pianista, una riquesa d'una simplicitat enganyosa. Una música que atrapa per la seva  varietat  harmònica.

16,18


4.

Emiliano Gonzalez Toro & Thomas Enhco - Violeta Meets Jazz 2022

 

Emiliano Gonzalez Toro (voix, arrangements), Thomas Enhco (piano, arrangements), Paloma Pradal (voix), Mathilde Etienne (voix), Pancho Gonzalez (voix), Irene Toro (voix), Leo Rondon (cuatro), Jérémy Bruyère (Contrabaix), Edwin Sanz (percussions)

                                                                                                                                                        

Emiliano González Toro ,es un cantant clàssic i un dels tenors més sol·licitats de la seva generació, especialment en el repertori barroc. Thomas Enhco és un compositor, pianista virtuós i a vegades violinista, còmode tant en el repertori clàssic com en el jazz i la improvisació, un prodigi de la infància amb una obra impressionant per la seva riquesa i extensió. El 2017, durant la preparació d'un concert a Ginebra (ciutat on Violeta Parra va viure i compartir la seva vida amb Gilbert Favre) per commemorar el centenari del naixement de Violeta i els 50 anys de la seva desaparició, Emiliano Gonzalez-Toro i Thomas Enhco es van conèixer al voltant d'una de les cançons més commovedores de Violeta: Run Run se fue pa'l Norte. Una emoció intensa i un moment únic van donar lloc a un nou repertori i a un nou projecte. "Violeta meets jazz, escriu Emiliano Gonzalez Toro, és la trobada entre un geni musical, pur com un diamant brut, i un univers de sensibilitat, de fantasia i d'imaginació harmònica". Dos mons, dos continents, dues èpoques, però sobretot una sèrie de cançons d'una bellesa absoluta: Volver a los 17, La Jardinera, Según el Favor del Viento i, sens dubte, Gracias a la Vida. La generació d'avui troba tanta felicitat com la generació anterior en submergir-se en aquesta música poderosa, tot aportant la frescor d'una mirada nova. I en aquest projecte, les melodies i els textos d'una gran profunditat són servits per arranjaments, reharmonitzacions i orquestacions que barregen el jazz i les arrels llatinoamericanes. Violeta Parra, emblemàtica cantant, compositora, poeta i pintora xilena, actualitza la música folklòrica i popular del seu país.



Gracias a la vida, Volver a los 17

 


 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...