diumenge, 30 d’abril del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(28-04-23)838:Dusko Goykovich,Monica Matabuena,Iosu Izaguirre,Trezz,Oriol Vallès.


 

 

Duško Gojković (Jajce, Reino de Yugoslavia, 14 de octubre de 1931-Múnich, 5 de abril de 2023)

 

Duško Gojković va ser un trompetista, compositor i arranjador de jazz serbi. Va néixer a Jajce, ex Iugoslàvia, i va estudiar a l'Acadèmia de Música de Belgrad. Va tocar amb la Big Band de Radio Belgrad i va passar cinc anys allà abans de continuar la seva carrera a Alemanya Occidental. Va ser primer trompeta a l'orquestra de Kurt Edelhagen i va tocar amb Chet Baker, Stan Getz i Oscar Pettiford, entre altres músics. Va ser convidat per Maynard Ferguson per unir-se a la seva banda com a segona trompeta i, després de la ruptura de la banda en 1964, va tornar a Europa per formar el seu sextet i gravar el seu primer àlbum, Swinging Macedonia, amb música inspirada en la música dels Balcans. En els anys següents, va tocar amb músics com Miles Davis, Dizzy Gillespie i Sonny Rollins. Va formar la seva pròpia big band a Munic i va gravar nombrosos àlbums aclamats per la crítica, incloent Soul Connection i Balkan Connection.

 


2.

Monica Matabuena - Matabuenapura 2023

 

Monica Matabuena veu, composició; Marco Martínez, guitarra ; Ander García contrabaix; Miguel Benito bateria; Jorge Castañeda Fender Rhodes ; Chris Kase fliscorn (5)

 

Mónica Matabuena és una música de Getxo que ha estudiat música a Madrid. Després d'una dècada de formació en diversos projectes i com a professora certificada, ha publicat el seu primer disc, "Matabuenapura". La seva veu pròpia navega entre composicions originals i versions úniques de standards amb elegància, respectant les arrels del jazz i sorprenent amb la seva capacitat de reinvenció. El disc ha estat gravat i produït per músics de prestigi a Madrid i Buenos Aires. Acompanyada per un elenc de músics excepcionals, Mónica Matabuena presenta un disc que és una fusió de diferents estils i influències.

 

Ojos verdes


3.

Iosu Izaguirre Sextet - Mingus Moods 2023

Rubén Salvador trompeta ; Pablo Ramos Saxo alto ; Asier iturbe trombó ; Koldo Uriarte piano ; Aitor Bravo bateria ; Iosu Izaguirre contrabaix.

 

Mingus Moods és un disc que homenatja Charles Mingus, un dels grans músics de jazz del segle XX. Mingus va lluitar contra el racisme inherent a la societat occidental i va ser un músic excepcional que va tocar amb amor i odi, agressivitat i delicadesa. El disc, creat pel contrabaixista losu Izaguirre, està format per 8 temes originals que reflecteixen les influències de gòspel, blues, música africana, de Nova Orleans, de Mèxic, de Colòmbia, swing, be bop, Duke Ellington, Debussy, Stravinsky i free jazz en la música de Mingus. Els músics que acompanyen a Izaguirre en aquest disc són destacats membres de la escena jazzística i les composicions estan enregistrades a la sala Araba de la Fundació Vital a Gasteiz. Aquest disc és una generosa invitació a submergir-se en la vida i obra de Charles Mingus.

 

Noraren Dantza, Piscola

 


4.

Trezz - Venga que sí 2023

Luismi Segurado - Piano ; Dario Guibert - Contrabaix ; Mikel Urretagoiena - Bateria

 

Trezz és el nom del trio format per Luismi Segurado al piano, Dario Guibert al contrabaix i Mikel Urretagoiena a la bateria. El nom és una paraula sense significat concret, però que evoca el jazz que els uneix i que no renuncia a altres estils com el hip-hop, el rock o el tango. Els tres músics es van conèixer al Conservatori Superior de Musikene i han desenvolupat carreres en paral·lel fins que finalment van coincidir en aquest disc. Destaca la seva sincronia i amistat, que es transmet en cada detall. Luismi Segurado és un pianista amb discos publicats i ha compartit escenari amb músics de renom. Dario Guibert té una àmplia experiència amb músics internacionals i Mikel Urretagoiena és un bateria amb 8 anys d'experiència docent. El trio destil·la amor i respecte pel jazz i la seva música esdevé una delícia que no es pot resistir. El disc, esperat durant anys, ha valgut la pena.

 

Ballad for me, Luz (Intro),  Luz.

 


5.

Oriol Vallès - Cap Clar 2023

 

Oriol Vallès, trompeta ; Xavi Torres, orgue Rhodes ; Giuseppe Campisi, baix ; Andreu Pitarch, bateria

Cap Clar és l'últim treball discogràfic d'Oriol Vallès. Segons el mateix músic, està concebut i enregistrat en dues parts diferents: la suite central és encara un eco del confinament degut a la pandèmia. Alguns mesos després es van enregistrar les tres peces restants: A-symptotos, heh i Cap Clar, que aporten un contrapunt més brillant al conjunt.

El trompetista compta a "Cap Clar" amb el seu quartet habitual, i descriu el disc com el seu treball més personal fins ara. Tots els temes estan escrits per ell, i inclou fragments introspectius i altres més lluminosos. Vallès ha liderat diversos projectes i ha enregistrat discos d'autoria compartida, però aquest és el primer en què ha escrit totes les cançons. El terrassenc té un so vigorós i intens, ha actuat a molts escenaris d'Europa i els Estats Units, i ha tocat amb diversos músics de renom. Juntament amb Héctor Floría, Vallès va fundar The Changes, una discogràfica i plataforma de difusió que dona suport als joves talents emergents i gestiona el cicle de Jazz Deskomunal de Barcelona.

 

heh, Cap clar

https://thechangesmusic.bandcamp.com/album/cap-clar

 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...