dimecres, 5 d’abril del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio(05-04-23)833:Ray Nance,Chicuelo & Marco Mezquida,Ryan Keberle,Marc Berthoumieux.


 

1.

Ray Nance – Body And Soul 1970 

Ray Nance: violí, veu ; Brew Moore: saxo tenor ; Tiny Grimes: guitarra ; Tommy Lucas – guitarra ; (Dos pianistes) Roland Hanna: piano, orgue ; Jaki Byard: piano ;  Carl Pruitt, baix ; Steve Little: bateria.

 

Ray Willis Nance (10 de desembre de 1913 – 28 de gener de 1976)va ser un trompetista, violinista i cantant de jazz nord americà. És recordat sobretot per la seva llarga associació amb Duke Ellington i la seva orquestra.

Body and Soul és un àlbum de Ray Nance,  gravat el maig de 1969. Els temes que hi trobem  són una combinació inusual, amb originals, estàndards de jazz com el tema principal, i composicions més contemporànies com "A Hard Day's Night". Nance toca el violí i també canta a algun dels temes.

La crítica de l'època valorar molt la conmovedora versió de "Take the 'A' Train", que Nance havia interpretat al funeral de Billy Strayhorn, el compositor del tema.

 

Take the A train , Body and Soul


2.

 

Chicuelo & Marco Mezquida - Conexión 2017

 

Sello: Taller de Músics

Músicos: Juan Gómez 'Chicuelo' (guitarra), Marco Mezquida (piano), Paco de Mode (percusión)

 

Juan Ignacio Gómez Gorjón, conegut artísticament com a Chicuelo (Cornellà de Llobregat, Barcelona; 1968) és un guitarrista espanyol de flamenc, compositor i intèrpret.

 

Marco Mezquida (Maó, 11 de març de 1987) és un pianista menorquí, especialitzat en improvisació. Fa una combinació de músiques diverses de manera natural gràcies al seu bagatge en la música clàssica i contemporània, la música popular, el jazz, el free, el pop i el flamenc

 

Velas

 

 

 


3.

 

Ryan Keberle's Collectiv do Brasil - Sonhos da esquina 2022 

Ryan Keberle (trombone), Felipe Silveira (piano), Thiago Alves (Contrabaix), Paulinho Vicente (Bateria) 

 

El  trombonista  i compositor Ryan Keberle ha desenvolupat una carrera musical amb molts projectes,  ha homenatjat el so de formacions de gran format, a través de la Big Band Living Legacy Project i All Ears Orchestra. En aquest disc, Keberle mostra una passió pels sofisticats sons del Brasil.

Durant una visita el 2017 a São Paulo, Keberle va contactar amb un trio de col·laboradors estrets: el pianista Felipe Silveira, el baixista Thiago Alves i el bateria Paulinho Vicente. Fent música junts, tenint en comú  l'amor per ícones brasileres com Toninho Horta i Milton Nascimento, els quatre es van convertir ràpidament en un equip compacte. L'estiu següent, amb la intenció de formalitzar aquesta nova associació documentant les seves arrels (i alguna música que va créixer a partir d'elles), Keberle va tornar i va gravar aquest disc.

 

Cio da terra, Aqui Oh!

 

 


 

4.

 

Marc Berthoumieux - Le bal des mondes (2018)

 

Marc Berthoumieux (accordeon, voix, claviers, effets, percussions), Giovanni Mirabassi (piano), Laurent Vernerey (basse), Stéphane Huchard (bateria), Jean-Luc Di Fraya (voix)

 

Marc Berthoumieux és un acordeonista francés que actua o ha actuat tant amb la seva pròpia banda,  com amb artistes de tots els àmbits,  com ara Didier Lockwood, Charles Aznavour, Harry Belafonte, dee dee Bridgewater, entre d’altres. Com a compositor ha treballat amb músics com per exemple Claude Nougaro o Richard Bona... El seu primer àlbum "Les Couleurs d'ici" (1998). "Jazz / No Jazz" Volum 1 i Volum 2 (2004). "In other words" (2011). "LE BAL deS MONdeS" llançament novembre 2018.

 

Le bleu de Majorelle

 

 

Marc Berthoumieux - Les choses de la vie 2022 (Live)

Accordion, – Marc Berthoumieux  Bass – Laurent Vernerey Piano – Giovanni Mirabassi

 

Concert privat enregistrat el 8 de febrer de 2014 al Domaine du Fié Gris - Neuville de Poitou

 

Les Choses de La Vie  -  Composed By – Philippe Sarde (Film 1970)

Looking Up  - Composed By – Michel Petrucciani

 

 

 


 


 

Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...