dimecres, 26 d’abril del 2023

Jazz Expresso 837: John Zorn, Brian Marsella, Jorge Roeder, Ches Smith,Bradd Mehldau,Way North .

Translator

 

1.

John Zorn – Incerto (Existentialism, Psychoanalysis, And The Uncertainty Principle) 2022

D’aquest disc, i d’aquesta formació , Incerto, s’ha dit que és és el naixement d'un nou i emocionant trio (Brian Marsella, Jorge Roeder, Ches Smith) més el  genial guitarrista Julian Lage. Un quartet mol potent, amb moltes possibilitats al seu abast i la formació perfecta per interpretar la genial música de l’hiper-prolífic compositor John Zorn. Una música sempre sorprenent , inconformista amb les convencions formals i en les formes ortodoxes. La font d’inspiració d’aquest projecte les busca el genial Zorn en Freud, Sartre i el principi d’incertesa, cosa que queda palesa des d’el títol fins als recargolats giravolts de la música que trobem al disc.

 

Bass – Jorge Roeder ; bateria, Drum [Tanbou] – Ches Smith ; Guitar – Julian Lage ; Piano – Brian Marsella

Composed By, Arranged By, Producer – John Zorn - Released: 21 Oct 2022

 

Totem and Tabu, Cascades, Thanatos

 


2.

 

Your Mother Should Know - Brad Mehldau Plays The Beatles 2023

Brad Mehldau Piano.

 

Aquest àlbum en solitari en directe inclou les interpretacions del pianista i compositor de nou cançons de John Lennon i Paul McCartney i una de George Harrison. Tot i que altres cançons dels Beatles han estat durant molt de temps elements bàsics dels espectacles en solitari i en trio de Mehldau, abans no havia gravat cap de les cançons a Your Mother Should Know. L'àlbum acaba amb un clàssic de David Bowie que crea una connexió entre The Beatles i els compositors pop que van seguir. Your Mother Should Know es va gravar el setembre de 2020 a la Philharmonie de París .

Sentim les paraules del propi Mehldau :

"Les cançons dels Beatles estan marcades per una universalitat innegable", diu Mehldau. "La seva música traspassa fronteres culturals i generacionals a mesura que nous oients continuen descobrint-los per si mateixos. Les seves cançons tenen una immediatesa i una integritat que atrau a tothom. Els Beatles no eren dins de les meves preferències quan vaig començar a tocar el piano, però gran part de la música pop per a piano que escoltava a la ràdio procedia de les seves cançons.Aquesta música es va convertir en part de la meva personalitat, i quan més tard vaig descobrir els Beatles, tot es va connectar.La seva música i la seva gran influència en altres artistes continuen donant forma a la meva feina"

 

Publicat el 10 de febrer de 2023.

 

I am the walrus, Golden Slumbers,      Here, There And Everywhere,    Life on Mars?


3.

Way North - New Dreams, Old Stories 2022

Rebecca Hennessy - Trumpet, Voice ; Petr Cancura - Tenor saxo, Voice ; Michael Herring - Bass, Voice ; Richie Barshay - bateria, Voice 

 

New Dreams, Old Stories és el tercer àlbum de Way North, un grup fundat a Brooklyn per tres canadencs (Rebecca Hennessy, trompeta, Petr Cancura, saxo tenor i Michael Herring, baix) i el seu bateria nord-americà, Richie Barshay. deu de les 12 peces són originals de Hennessy, Cancura i Herring, mentre que Barshay ofereix dos arranjaments. Totes les melodies estan impregnades d’una energia positiva, es nota que es tracta de  bons amics que fan música junts. El quartet Way North, busca connectar amb aquest disc el passat i el present amb la seva música. D’aquí el títol, Velles històries que porten nous somnis. Velles històries de la tradició jazzística i de la tradició folklórica.

 

New Dreams, Old Stories ; New Way Through ;  Pajarillo Verde

 


Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...