diumenge, 16 d’abril del 2023

Jazz Expresso a Sants 3 Ràdio (14-04-23)835:J.Lage,J.Fineberg,F.Pallem&Le Sacre du Tympan,J.Alexander,C.Rubeling.


 


1.

Julian Lage – Sounding Point 2009
Julian Lage – guitar ; Béla Fleck – banjo (a tres dels temes) ; Chris Thile ( pel que es veu es pronuncia Thee Lee) (a tres dels temes) – mandolin ; Ben Roseth (a cinc dels temes)– saxo ; Taylor Eigsti (a dos dels temes) – piano ; Aristides Rivas – cello ; Jorge Roeder – bass ; Tupac Mantilla – hand percussion

Sounding Point és l'àlbum d'estudi debut del llavors jove  guitarrista de jazz Julian Lage, de 21 anys. Va ser llançat el març de 2009 per EmArcy Records.


All blues (encore) (Miles Davis) ,  All purpose begining (Lage)

2.
Jean Fineberg i JAZZphoria 2022


Jean Fineberg (saxo ténor), Ellen Seeling (trompette solo), Tiffany Carrico (trompette, bugle), Marina Garza (trompette, bugle), Carolyn Walter (saxo baryton, clarinette basse), Nancy Wenstrom (Guitarra), Erika Oba (claviers), Susanne DiVincenzo (Contrabaix), Lance Dresser (Bateria), Michaelle Goerlitz (percussions)

JAZZphoria és un octet contemporani amb seu a l'àrea de la badia de San Francisco. El seu repertori va des del swing i el blues fins al funk, el R&B, el hip hop, el bebop i la segona línia de Nova Orleans. L'atapeïda secció de vent de quatre membres i la secció rítmica repliquen els arranjaments i la potència d'una big band , alhora que presenten un directe divertit i emocionant. La líder Jean Fineberg va escriure tots els temes excepte un,  durant la seva residencia, becada per cursar els seus estudis musicals, i la guitarrista Nancy Wenstrom, és la autora d'un dels temes, que és aquest "Unfinished Blues" que acabem d'escoltar.


Jean Fineberg ha participat a l’enregistrament de més de 50 àlbums, i les seves composicions han estat interpretades al Monterey Jazz Festival, San Jose Jazz Festival, Carnegie Hall, The Grammys i el Kennedy Center.


Nascuda l'1 d'abril de 1946 al Bronx i criada a la propera Nova Rochelle, Jean Fineberg sabia que seria música des de la primera infància. Va començar a estudiar piano als 6 i violí als 9 abans de descobrir la flauta als 11. També es va dedicar a la bateria i la guitarra quan era adolescent, i finalment va començar a estudiar saxòfon tenor, que es va convertir en el seu instrument principal.


La saxofonista tenor-flautista Jean Fineberg posa la cirereta al pastís d'una carrera de 50 anys amb el llançament, aquest any 2022, del disc  "Jean Fineberg & JAZZphoria"


Unfinished Business (Wenstrom)

3.
Fred Pallem & Le Sacre Du Tympan - Cartoons 2017

Fred Pallem (baix électric, arranjaments), Guillaume Magne (guitarra), Jeremie Piazza (Bateria, multipad), Fred Escoffier (piano, orgue, synth), Guillaume Lantonnet (xylophone, vibraphone, glockspiel), Izidor Leitinger (trompeta), Sylvain Bardiau (trompeta), Matthias Malher (trombó), Lionel Segui (trombó baix, tuba), Fabien debellefontaine (flaûta, saxo ténor), Fred Gastard (saxo baríton, saxo ténor)

Fred Pallem (París, 1 de febrer de 1973) és un músic francès (baix, guitarra, arranjaments, composició), conegut com a líder de la seva big band Le Sacre du Tympan.
La pretensió de Fred Pallem i la seva Big Band amb aquest projecte, “Cartoons” era oferir-nos un espectacle lúdic per a tots els públics, i melòmans de totes les edats.
Repassar cinquanta anys de pel·lícules d'animació o no,  i d'altres clàssics dels videojocs, per exemple,  aquest era l'objectiu .
Hi ha molts personatges , moltíssimes bandes sonores que se associen en l'inconscient col·lectiu. Per tal de renovar-los, oferint-ne noves versions, el baixista i compositor va optar per convocar Le Sacre du Tympan, la seva formació preferida.
Hi podem trobar des de Spiderman a l’inspector Gadget passant per Super Mario Bros , amb arranjaments molt especials per a Big Band.

The Simpsons Theme (Danny Elfman)

4.
Joey Alexander • Origin 2022

Josiah Alexander Sila (nascut el 25 de juny de 2003) conegut professionalment com Joey Alexander, és un pianista de jazz indonesi. Es va convertir en el primer músic indonesi a aparèixer a la llista Billboard 200 quan el seu àlbum My Favorite Things va debutar al número 174 i després va arribar al 59.
Considerat com un nen prodigi, Alexander va aprendre a tocar jazz als sis anys escoltant els àlbums clàssics de jazz del seu pare. Va guanyar el Gran Premi al Master-Jam Fest de 2013 quan tenia nou anys.


A "Origin", el pianista Joey Alexander ha escrit el següent capítol de la seva carrera: el capítol del compositor. El seu trio amb Larry Grenadier i Kendrick Scott és la columna vertebral de la seva creativitat, amb Chris Potter (amb qui havia col·laborat previament) i Gilad Hekselman unint-se al grup per donar vida al primer llançament de llarga durada d'Alexander.


Joey Alexander - piano (totes les cançons); Fender Rhodes (4, 6)
Larry Grenadier – Contrabaix (tots els temes)
Kendrick Scott – bateria (tots els temes) Gilad Hekselman – guitarra elèctrica (4, 6, 9) Chris Potter – saxo soprano (2); saxo tenor (4, 9)

Remembering (1) On the Horizon (2) Summer Rising (6)
 

5.
Carsten Rubeling • Headwaters 2022


Carsten Rubeling: trombone (tracks 1-7) ; Andre Wickenheiser: trumpet/flugelhorn (tracks 1-7) ;             Mark deJong: Alto saxo (tracks 1,3,4,6,7)/Tenor saxo (tracks 2,5) ;                         Fraser Calhoun: Tenor saxo (tracks 1,3,6) ; Aaron Young: guitar (1-7) ; Steve Shepard: bass (1-7)
Trevor Falls: bateria (1-7)


A la pàgina de Bandcamp del disc podem llegir
“Carsten Rubeling, és un dels principals compositors i trombonistes de jazz del Canadà. "Headwaters" es va enregistrar amb la intenció de  transportar l'oient a un entorn on neixen els rius i el desert ens omple d'una sensació de bellesa natural i màgia. Una experiència cinematogràfica i fascinant, els temes  evoquen un missatge de reverència per aquest tros de natura que és la regió de Bighorn  i, al mateix temps,  fa una crida a la protecció d'aquestes zones.”
Un disc clarament conservacionista que ens arriba d’un país amb uns recursos naturals impressionants. I també amb alguns músics molt interessants.

Shunda Creek , The Icefall,  Ta Otha
https://carstenrubeling.bandcamp.com/album/headwaters






Jazz Expresso a Sants3Ràdio 926: The Dam Jawn Feat. Dick Oatts,Morten Schantz Trio,tRAÇ,Chocho Cannelle.

  1. The Dam Jawn Feat. Dick Oatts – Master St. 2023 https://open.spotify.com/intl-es/album/3kxUnjjRa5Jjr0G4C06Pqp?si=ME3z_lrJRvOYOaXC...