1.
Ambrose Akinmusire – Owl Song 2023
El trompetista i compositor californià Ambrose Akinmusire debuta a Nonesuch Records amb "Owl Song", un àlbum íntim i meditatiu que contrasta amb el soroll constant del món actual. Acompanyat per Bill Frisell a la guitarra i Herlin Riley a la bateria, Akinmusire crea un espai segur i obert per a la reflexió i la introspecció.
"Owl Song" no és un disc d'exhibicionisme tècnic. En canvi, Akinmusire se centra en la creació d'una atmosfera tranquil·la i serena que convida a l'oient a relaxar-se i explorar la seva interioritat. La música flueix amb una naturalitat i una elegància que evoquen els paisatges sonors de John Coltrane en "Crescent" o Miles Davis en "In a Silent Way".
Akinmusire reconeix que "Owl Song" és una exploració d'una part de si mateix que no havia compartit abans. Cada disc de la seva discografia ha suposat un replantejament i un creixement personal, i "Owl Song" no és una excepció. A través de la música, Akinmusire busca connectar amb els oients a un nivell profund i compartir les seves reflexions sobre la vida, l'art i la condició humana.
El treball d'Akinmusire està inspirat per una gran varietat de fonts. La necessitat de crear un espai tranquil en un món caòtic, la filosofia de Wayne Shorter, la pràctica del jiu-jitsu brasiler i el treball de composició per a cinema i televisió han contribuït a la seva visió artística.
Amb "Owl Song", Akinmusire busca crear música que sigui significativa i que aporti alguna cosa al món. No li interessa mostrar tot el que pot fer, sinó connectar amb els oients a un nivell emocional. En definitiva, "Owl Song" és una invitació a reflexionar, relaxar-se i explorar la nostra interioritat.
Owl song 1, Henya
2.
Pere Bujosa Trío – Homemade 2023
El jove contrabaixista mallorquí Pere Bujosa presenta el seu tercer treball discogràfic al capdavant del seu trio, Homemade, un àlbum íntim i personal gravat íntegrament a casa seva.
El disc ens submergeix en un univers sonor contemporani que recorda a figures com Brad Mehldau, The Bad Plus, EST o GoGo Penguin. A través de composicions originals, el trio explora una àmplia gamma de textures, des de balades suaus fins a temes enèrgiques que posen de manifest la seva gran tècnica i complicitat musical.
Pere Bujosa al contrabaix, Xavi Torres al piano i Joan Terol a la bateria conformen un trio excepcional. La interacció entre ells és fluida i precisa, donant vida a una música rica en matisos i emocions. Cal destacar la sensibilitat del piano de Xavi Torres i la contundència de la bateria de Joan Terol, que s'adapten a la perfecció a les propostes de Bujosa.
Pere Bujosa és un jove talent amb una gran passió pel jazz. El seu compromís amb la innovació i l'excel·lència musical queda palès en Homemade, un disc que explora les profunditats del gènere sense perdre de vista la tradició.
Palmstraat, Endless motion
3.
African Jazz Roots - Seetu (2023)
https://peewee1.bandcamp.com/album/african-jazz-roots-seetu
Saint-Louis, és una ciutat a Senegal que ofereix un paisatge fascinant on les sabanes sudaneses es troben amb l'oceà Atlàntic, un crisol de cultures i un bressol de tradició artística . En aquest indret màgic, on els pescadors s'aventuren a la mar, neix una aventura musical única.
L'any 2009, al festival de jazz de Saint-Louis, es van trobar dos talents excepcionals: Simon Goubert, bateria i pianista amb un esperit post-coltranian, i Ablaye Cissoko, virtuós de la kora i hereu d'una llarga dinastia de griots. Del seu encontre van sorgir dos àlbums aclamats per la crítica.
Ara, amb "Seetu", el seu tercer treball conjunt, Goubert i Cissoko aprofundeixen en la seva col·laboració. A través d'un teixit de jocs rítmics i fonts modals contradictòries, exploren la confluència de cultures i tradicions musicals. El repertori, nodrit d'impressions i evocacions, és com una introspecció a la vida d'aquest racó d'humanitat suspès en l'aire salat.
El quintet, format per Goubert, Cissoko, Sophia Domancich al piano, Jean-Philippe Viret al contrabaix i Ibrahim "Ibou" Ndir a les calebasses, ofereix un espectacle fascinant. Amb una gran sensibilitat i una paleta de colors sonors rica i diversa, signen un homenatge vibrant a Saint-Louis, un indret màgic i misteriós.
"Seetu" no és un simple àlbum de jazz, sinó una veritable experiència musical. La seva força resideix en la fusió de cultures, en la connexió profunda entre els músics i en la seva llibertat d'expressió. Un viatge musical intens, alegre i acústic que ens transporta a la vibrant ciutat de Saint-Louis.
Simon Goubert, reconegut com un dels grans noms del jazz europeu, aporta a "Seetu" la seva tècnica impecable i la seva visió singular. Ablaye Cissoko, amb la seva kora, ens submergeix en la tradició musical africana amb una veu pura i melodies exquisides. Sophia Domancich, Jean-Philippe Viret i Ibrahim "Ibou" Ndir completen el quintet amb talent i sensibilitat, creant un conjunt excepcional.
Ablaye Cissoko (Compositeur), Ablaye Cissoko (kora), Sophia Domancich (piano), Jean-Philippe Viret (contrebasse), Simon Goubert (batterie), Ibrahima 'Ibou' Ndir (calebasses)
Sundjata
4.
Luke Sellick & Andrew Renfroe • Small Vacation 2020
https://sellickrenfroe.bandcamp.com/album/small-vacation
"Small Vacation" és la col·laboració entre Sellick i Renfroe, una immersió relaxada en la musica tradicional així com algunes peces de rock com "Tell Me Why" de Neil Young, o "Wildflowers" de Tom Petty, i algunes melodies blues de Skip James, entre d’altres . L'ambient general del conjunt de les peces es caracteritza per un so relaxat , amb moments de folk i amb l'exploració de les possibilitats d’improvisar que ofereixen els temes.
Andrew
Renfroe - guitar
Luke Sellick – bass
Wichita Lineman
5.
Chris Andrew - Home 2022
https://chrisandrewmusic.bandcamp.com/album/home
Chris Andrew (piano), Ron Samsom (drums), Olivier Holland (bass) and Roger Manins (saxophones).
Des que es va graduar al Grant MacEwan College (La Universitat MacEwan és una universitat pública situada a la ciutat d'Edmonton, Alberta, Canadà.) el 1990, Chris s'ha convertit en un actor clau en l'escena musical d'Alberta. Ha treballat tant en gèneres com el jazz,com el funk, el pop, el latin o el teatre musical. Ha estudiat a Cuba i ha realitzat gires per tot Canadà infinitat de vegades en bandes de diferents estils musicals.
Enregistrat a Auckland, Nova Zelanda, el febrer del 2020, al començament dels confinaments., Chris va emprar alguns dels grans talents de la facultat de jazz de la Universitat d'Auckland. El disc inclou 7 composicions originals en format trio i quartet amb Chris Andrew (piano), Ron Samsom (bateria), Olivier Holland (baix) i Roger Manins (saxos).
Home, Edge of life
https://chrisandrewmusic.bandcamp.com/
https://chrisandrewmusic.ca/bio
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada