dilluns, 18 de desembre del 2023

Jazz Expresso a Sants3Ràdio(15-12-23)895:Baikida Carroll,Plume,Julia Hülsmann,Leila Olivesi,David Lyttle & Phil Robson..


 



1.

Baikida Carroll - Door Of The Cage 1995

– New York, March 16 & 17, 1994 

 

Baikida Carroll (tp) Erica Lindsay (ts) Adegoke Steve Colson (p) Santi debriano (b) Pheeroan ak Laff (d)

Baikida Carroll és un trompetista de jazz nord-americà nascut el 15 de gener de 1947. Va començar a estudiar trompeta amb Vernon Nashville i va ser influenciat per músics com Clark Terry i Lee Morgan. Després de estudiar a la Southern Illinois University, i a l'escola musical de l'exèrcit, es va unir al Black Artists Group a St. Louis, on va dirigir la seva gran banda i van enregistrar a Europa durant la dècada de 1970.

Més endavant, es va traslladar a Nova York i va continuar la seva carrera a la comunitat de free jazz. Va treballar com a compositor de música teatral i va fer col·laboracions amb importants músics de jazz, com Cecil Taylor, Carla Bley i Roscoe Mitchell. La seva trajectòria musical inclou nombroses gravacions i actuacions amb destacats artistes de jazz.

Door Of The Cage,  I thought you knew




Plume - Holding on (2022)

https://jazzandpeople.bandcamp.com/album/plume-holding-on

 

Plume (saxo alto), Matt Chalk (saxo alto), Leonardo Montana (piano), Géraud Portal (contrabaix), Gregory Hutchinson (bateria)

El saxofonista Plume presentava l’any 2022 el seu àlbum "Holding On", una obra carregada de ràbia i esperança, de convicció i compromís, una llum enmig de l'incertesa i les tenebres dels temps actuals. Aquest àlbum compta amb la col·laboració del mestre de la bateria Gregory Hutchinson, que aporta una intensitat i una passió notables a la música.

Amb "Holding On", Plume vol demostrar la seva determinació per ser reconegut al nivell que creu que li correspon. Aquest músic no té pressa; simplement té una visió clara del que vol expressar i ho fa amb tota la seva força i passió.

Plume va ser influït per una generació de músics de renom com Walter Smith III, Kendrick Scott, Christian Scott i altres. Aquesta influència es reflecteix en la seva música, que combina les arrels del jazz amb elements de la música negra nord-americana.

"Holding On" representa la lliberació de l'energia continguda de Plume i la seva confirmació com un destacat saxofonista. La seva col·laboració amb Gregory Hutchinson, un dels bateristes més respectats del món, reforça la seva reputació i la seva capacitat per dialogar amb els millors. Hutchinson és un mestre de la bateria que ha treballat amb grans noms com Roy Hargrove, Joe Henderson, Dianne Reeves i Joshua Redman.

Aquest àlbum irradia una energia considerable i representa un pas més en la carrera de Plume, consolidant la seva posició com un músic de renom destinat a deixar una empremta duradora en el món del jazz.

Yin & Yang (feat. Matt Chalk)

 


3.

Julia Hülsmann Quartet -  The Next Door (2022)

 

Julia Hülsmann (piano), Uli Kempendorff (saxo ténor), Marc Muellbauer (contrabaix), Heinrich Köbberling (bateria)

Julia Hülsmann torna amb el quartet de "Not Far From Here" de 2019, oferint un programa variat amb música principalment original, creada per ella i els seus companys. El seu respecte profund per la tradició del jazz, en particular del post-bop i el modal jazz dels anys 60, es fa evident en aquesta sessió, però amb una interpretació moderna que permet solos expressius i una interacció profunda amb el quartet. Hülsmann presenta la seva veu única com a pianista, i aquest àlbum ofereix una visió de la seva destresa i creativitat musical en aquest context contemporani.

 

Open Up


4.

Leila Olivesi - Astral 2022

Leïla Olivesi és una pianista i compositora francesa, guanyadora del premi Django Reinhardt de l'Académie du Jazz 2022, així com de nombrosos premis i distincions . Ha actuat en prestigosos festivals de Jazz a França.

Leïla Olivesi ha rebut encàrrecs de composició per a grans formacions, i ha composat música per a pel·lícules com Musulmans de França (France 5). ) i A choice for life (France 2) de Karim Miské, Les Demoiselles du ring (France 3) d'Ilana Navaro.

 

Piano     Leïla Olivesi ; Double Bass      Yoni Zelnik ; Drums      Donald Kontomanou ; Guitar      Manu Codjia ; Tenor Saxophone      Adrien Sanchez ; Trumpet, Bugle      Quentin Ghomari ; Alto Saxophone, Flute ;  Baptiste Herbin (pistas: 1-5, 10 to 12) ; Alto Saxophone, Guest      Géraldine Laurent (pistas: 6, 8, 9) ; Baritone Saxophone, Sopranino Saxophone      Jean-Charles Richard (2);

Vocals, Guest      Chloé Cailleton (pistas: 9, 10, 12)

 

Black Widow (Live a Le Bal Blomet  amb Leïla Olivesi - piano Quentin Ghomari - trompette Baptiste Herbin - sax alto, flûte Adrien Sanchez - sax ténor Jean-Charles Richard - sax bar. et sop. Manu Codjia - Guitare Yoni Zelnik - contrabaix Donald Kontomanou - batterie)

 

 


5.

David Lyttle & Phil Robson - IN2 2023

https://davidlyttle.bandcamp.com/album/in2

 

El bateria David Lyttle i el Guitarrista Phil Robson van començar a explorar el poc habitual duo de bateria i Guitarra a Irlanda el 2021, representant Irlanda del Nord al Dia Internacional del Jazz al Teatre Ardhowen, Enniskillen, i actuant al Festival de Jazz de Sligo i a alguns teatres. Han col·laborat en altres projectes, incloent-hi un homenatge a Wayne Shorter i Miles Davis al Festival de Jazz de Londres el 2022 i en l'àlbum 'Portrait In Extreme' de Phil. 

'IN2', la seva primera gravació com a duo, presenta composicions originals juntament amb alguns dels seus estàndards preferits. És un treball que combina les seves habilitats musicals i la seva química en un format íntim de duo.

 

Septembertime, I should care

 


6.

Jesse Ryan • The Night Before She Passed 2021

Jesse Ryan - Saxophone/composition;  Ewen Farncome - piano and rhodes ;      Andrew Marzotto - Guitar  ;   Julian Anderson Bowes – bass ;   Anthony Daniel - drums 

 

Jesse Ryan, saxofonista i educador amb base a Toronto i arrelat a Trinidad, ha estat recentment nominat als premis Juno. Amb la cançó "The Night Before She Passed," ret homenatge a la seva mare, que va morir a causa del càncer. La peça celebra la vida, diversitat, lluites i alegries de la seva mare, mentre prova d’acceptar la seva pèrdua. A través d'aquesta peça musical, que transita entre diferents estils, s'expressen les emocions d'aquesta experiència personal i emocional..

 

The Night Before She Passed



Jazz Expresso a Sants3Ràdio(26-04-24)924:Move,Nahuel Blanco,Kurt Rosewinkel.

  1 Move - Momentum 2024 https://underpool.bandcamp.com/album/momentum   Borja Barrueta - Drums Alberto Arteta - Tenor & Sop...